Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důvod nenávidět onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu měl každý. Kdo ji ale zabil? ... I geniální detektivové si občas potřebují odpočinout. A pár dní, strávených v blahém nicnedělání na palubě luxusního nilského parníku, bude jistě tou pravou oázou pro duši, unavenou ruchem a shonem všedního života. Tak si to alespoň Poirot, když se na tu přepychovou kocábku naloďoval, představoval. To by ovšem na palubě nesměla trávit část svých líbánek s novým manželem, jehož odlákala své nejlepší přítelkyni Jackii, bohatá dědička Linnet Ridgewayová. A celá ta pestrá, zdánlivě nesourodá společnost, jejíž každý člen ovšem, při bližším pohledu, je tak či onak na osudu Linnet zainteresován. A - řekněme to bez obalu - má důvod onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu nenávidět. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoiler. "Vy ste to vedel?" - "Možno som to vedel." Niečo ako Vražda v Orient exprese (dopravný prostriedok, z ktorého relatívne niet úniku, všade naokolo exotická krajina, ktorej mentalite nikto z cestujúcich nerozumie, do toho jedna brutálna vražda a uzavretý priestor plný podozrivých), ale predsa len slabšie, nudnejšie, menej hutné a rozvláčnejšie. Poirota tentokrát prípad zastihne na dovolenke, čiže sa bude musieť zaobísť bez Jappa a Hastingsa. Na televíziu ambiciózne obsadené (Emily Blunt, James Fox, Judy Parfitt, Frances de la Toure) a potešilo prekvapivé rozuzlenie, ku ktorému následne musíte pripočítať trpký, mrazivý dodatok s druhou pištoľou, o ktorej Poirot zrejme vedel (takže ďalšia podobnosť s Vraždou v Orient exprese, kde takisto relatívne odobril vraždu, tam dokonca rovno dve). Naopak, strašne ma iritovali blbosti. Stačil jeden jediný výstrel a v sekunde ste mŕtvi (to je strašne nereálne) a parodicky vyznievala scéna, v ktorej osoba disponovala dôležitou informáciou a tesne predtým, ako ju stihla povedať, bola zavraždená (a svedkovia nie aby sa okamžite rozbehli za vrahom, ale najskôr stáli nad obeťou, potom ju - dávno zjavne mŕtvu - kvázi oživovali a až následne sa spamätali a rozbehli sa po stopách vraha... ktorý medzitým "prekvapivo" unikol). ()

Balu... 

všechny recenze uživatele

Co se obsahu, námětu a scénáře týče, film má víc než dobrý základ stát se kvalitním. Co jej ale dokonale pohřbívá je ta "televizní" topornost a absoltně nevyužitá kamera, která jen toporně přihlíží ještě topornějším (ne)hercům. Zmíněn by též měl být naprosto otřesný dabing, který nejenže shazuje již tak nízkou úroveň; ale i rozesmívá na místech, kdy to rozhodně neměl režisér v plánu - konkrétně například hláška dámy, která se svěřuje s obavami, že se loď potopí a o její nohy se v Nilu budou třít kapři.. ()

Reklama

kkarx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak za prvé, starší verze je minimálně o třídu zábavnější, nabitá skvělými charismatickými herci a fantastickou atmosférou. Za druhé Suchet je sice lepší Poirot (třebaže i Ustinov má svoje kouzlo; všichni ostatní herci byli v originále lepší!), ale to pořád nedělá z tohohle TV filmu lepší nebo alespoň stejně dobrou podívanou, i když mezi TV filmy je to pořád nadprůměr. (taky se toho nedalo moc zkazit, že jo :D ) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka a rozuzlenie je výborné, ale príbeh je tak notoricky známy, že som si film nedokázal užiť. Naviac prvá trištvrtehodina je len oboznamovanie s postavami a vzájomné ohováranie, čo je naozaj príliš dlho, kým k niečomu vôbec dôjde. –––– Netrapte se, vy tu záhadu stejně rozluštíte. – Já vím. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasický poirotovský příběh, který v tomhle provedení možná není až tak dokonalý, ale stejně baví. Tady už je strašně vidět, že Poirot přešel k trochu modernějšímu pojetí, a to například ve smyslu brutality, která je v tomhle filmu o poznání vyšší. Trochu mě mrzí, že se vytratil humor, ale i ta vážná linka tomu sedí. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Když Poirot (David Suchet) objeví ve skříni mrtvou služebnou, je krásně vidět, jak herečka dýchá – pohybující se břicho. (pjotri)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno