Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 4 (1992) (série)


Smrt v oblacích (S04E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Death in the Clouds (více)

Obsahy(1)

Hercule Poirot si vyjel do Paříže. Příjemné dny odpočinku tráví na výstavách, prohlíží si památky, navštíví i tenisový turnaj. Všechno hezké ale jednou skončí a velký detektiv se vrací do Londýna. Meteorologická předpověď zaručuje klidný let, Poirotovi je však stejně nevolno - nemůže se totiž zbavit strachu z cestování letadlem. Jedna dáma na palubě je na tom ovšem ještě mnohem hůř než on: stevard krátce před přistáním zjistí, že je mrtvá, a malá bodná ranka na krku svědčí o tom, že nešlo o přirozenou smrt. Podezřelí jsou všichni pasažéři i členové posádky. Geniální Belgičan postupně objevuje překvapivé vztahy mezi některými zúčastněnými a obětí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

Morien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smrt v oblacích je jedním z mých oblíbenějších Agátiných výtvorů, nicméně s televizním zpracováním nejsem tolik spokojená. Skutečný pachatel je pro mě příliš málo ďábelský a okouzlující. Nemusel by hned vypadat jako bulgakovský ďábel, ale tohle je přece jenom moc suchar. Celkově jsou všichni představitelé takoví moc zatuchlí a zastření pavučinami. ()

togaf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot prospal vraždu! Titulek jak do Blesku. Výborná je linie Jappa a francouzské policie. No zkrátka je to klasika - vražda v uzavřeném prostoru, hádání, která z přítomných dam je ztracená dcera, exotická vražedná zbraň (?), chladnokrevný vrah (vražda proběhla všem na očích), láska mezi podezřelými a nečekaná odhalení. ()

Reklama

laepus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejoblíbenějších dílů vůbec - dostatečně vypracované charaktery postav, dostatečně zamotaný děj i zápletka, kdy k vraždě dojde v uzavřeném prostoru letadla a je tak jasně vytyčen okruh podezřelých včetně Poirota - no a k tomu navíc pro mě plno Paříže, plno tenisu... jen je mi líto chudáka Jappa v té poslední scéně - tam se mu asi líbit nebude... ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S04E02. Jak rika inspektor Japp - Poirote, nemuzete nasednout ani do letadla, aniz by se stala vrazda :) Zajimavy, takovy "napul francouzsky" dil, tentokrat bez Hastingse. Poirot je na navsteve Parize jako turista a spolu s dalsimi, kteri zde byli prevazne kvuli tenisu na Roland Garros, se pak vraci letadlem do Anglie. Po priletu je nalezena starsi dama mrtva. Maly prostor paluby letadla, pomerne malo podezrelych - kazdy zcela jiny - a jedna vosa. Slusny dil, ktery ma u me bohuzel minus, ze je snadno zapamatovatelny, cili napodruhe uz neohromi. Kazdopadne je logicky, coz je hlavni, a je roztomily tim spickovanim mezi Jappem a jeho kolegou - franc. inspektorem. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zfilmované případy Hercula Poirota považuji za vrchol tvorby detektivního žánru. Samozřejmě je to díky nekonečné genialitě Agathy Christie, ale také i jedinečným a nenapodobitelným výkonem Davida Sucheta, který je ve své životní roli perfektní. Vražda v oblacích patří mezi klasiku a je to jeden z nejlepších příběhů vůbec. 100% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • V čase přibližně 13:30 vidíme na tabuli v Roland Garros „finále: F. J. Perry a G. von Cramm“. Jedná se tedy o ročník 1935. Ale v tomto roce se letadla Douglas DC-3 ještě nevyráběla. Výroba započala až v roce 1936. Vražda se proto nemohla stát v letadle DC-3. (pjotri)
  • Když Poirot (David Suchet) prohlíží mrtvolu a na krku objeví stopu po otrávené šipce, je vidět, jak pod vpichem tepe tepna. (pjotri)
  • Letadlo zobrazené ve filmu je Douglas C-47B Dakota 4. V románu je ovšem typ letadla Handley Page HP42. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama