Reklama

Reklama

Když vcházela písařka Sheila Webbová do domu slečny Pebmarshové, netušila, jaké překvapení ji čeká. Na podlaze za pohovkou ležel mrtvý muž a zcela prokazatelně nezemřel přirozenou smrtí. A aby té smůly nebylo dost, policejní inspektor Hardcastle si vzal do hlavy, že jej zavraždila právě ona. Naštěstí před domem narazila na mladého poručíka Racea, který slíbil, že jí pomůže. A důstojník britského námořnictva drží slovo. Obzvláště, může-li se spolehnout na pomoc geniálního Hercula Poirota. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh so špionážnou zápletkou, trochu prekombinovaný a uveriteľnosť Poirotových dedukcií vyšetrovania vrážd trochu pokrivkáva. Samozrejme brilantne vraždy vyrieši a ešte aj niečo naviac pre tajné služby MI6. Poirot samotný je ako vždy bezchybný, tentokrát zhnusený zo služieb miestneho hotela a jeho ponuky nápojov. –– Takže on se tam přišel nechat zabít, že ano? ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Reklama

raduna01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo četl knižní předlohu, musí být mile překvapen. Hodiny patří k tomu nejlepšímu co vzešlo z pera Agathy Christie. Dokonalá zápletka, arogantní inspektor Hardcastle, který Poirota naprosto ignoruje, protože se mu do toho plete a samozřejmě dělá všechno špatně. Skvělá detektivka, která drží v napětí až do závěrečných minut.***** ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně jeden z těch lepší, kterému pokud něco chybí, tak je to jednak podržtažka (ach, kde jsi Hastingsy Hugha Frasera a dokonce i to Agátino potřeštěné alter ego by se hodilo) a především bych ocenil trochu víc humoru, neboť vážnost kapající z každého centimetru filmového pásu (nebo z harddisku, to je fuk) Suchetovi zas tak nesluší. Ale jinak? Skvělé, až perfektní s výbornejma vedlejšíma postavama a pointou, která je sice překombinovaná, ale přesto fajn. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detektivka, která se opírá o béčkovou zápletku a ještě to krásně zdůrazňuje. A přesto to vůbec béčkové není, ale je to výtečně promyšlené a ukazuje to, jaká byla autorka skvělá, a jak si - stejně jako její filmoví následovníci - dokázala se žánrem hrát. Tenhle díl mě také nesmírně bavil a jeho zamotaná zápletka mě odzbrojila. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Anglická herečka Beatie Edney, která v této epizodě ztvárnila paní Hemmingovou, si v seriálu nezahrála poprvé. Vidět ji diváci mohli už o 20 let dříve, v příběhu Záhada na zámku Styles (1990), jako Mary Cavendish. (PhillM.)
  • Úvodní melodie je píseň s názvem „Kiss a Dream“ z alba „Swingers & Crooners“, které roku 2008 nahrál Las Vegas Big Band. (PhillM.)

Reklama

Reklama