Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 12 (2010) (série)


Viděla jsem vraždu (S12E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Hallowe'en Party (více)

Ariadne Oliverová se vypravila navštívit svou známou, aby jí pomohla s organizací dětského večírku. Během příprav je zasypána dotazy dětí ohledně svých knih. Dívka jménem Joyce začne tvrdit, že ona sama nedávno viděla vraždu, ale nikomu o tom neřekla, protože si až později uvědomila, že šlo o vraždu. Nikdo nebere Joyce vážně, ale zanedlouho je děvče nalezeno utopené v nádobě s vodou. Ariadne Oliverová se neztotožňuje se všeobecným názorem, že šlo o čin neznámého šílence, a žádá o pomoc Hercula Poirota. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tomto příběhu je nesmírně krásné, jak se mu daří pojmout hororovou atmosféru, a to v podstatě jen díky noci, troše mlhy a správným záběrům. Tohle mu dává hodně navíc, stejně jako rozuzlení, které je podáno velmi temně a šíleně, což má na diváka ten správný efekt. Tyhle poslední díly jsou nesmírně propracované a povedené. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle to má být! Vrah má zabíjet i malé nevinné fakany a to nejlépe tak, že jim do chřtánu jako vepříkům narve jablíčko a hlavinku chvilku podrží pod vodou. A když k něčemu podobnému dojde, tak Hercule nelení a opět se jako host přisere k nějakým zbohatlíkům, aby jim dával rady ohledně života a při každé další vraždě zmínil pranostiku (třeba tu s tím štírem). Vrah byl dopaden, Hercule nebyl zabit a ta spisovatelka získala další podněty pro svou budoucí brakovou tvorbu! 93% ()

Reklama

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S12E03 - Díl Viděla jsem vraždu se povedl. Poprvé je tady obětí dítě, což není zrovna dvakrát příjemné téma, ale když se to navíc odehrává všechno na Halloweena, děti mají masky, všude jsou rozsvícené strašidelné dýně a po okolí se potuluje třeba jedna bláznivá čarodějnice, pak to mělo svoje "kouzlo". Bylo to dost temné, hlavně ten začátek, ale i noční scénka na zahradě skoro v závěru vyvolávala dost škaredé pocity. Moc chválím, že nakonec do sebe všechno krásně zapadlo, někdy se to tak hezky nepovede, ale tady jsme viděli jeden ukázkový případ rozlousknutí jednoho velkého zločinu. Hudební motivy už jsem někde v Poirotovi slyšela, ale to nevadí, však je to seriál a ta hudba k ději dobře pasovala. ()

Disk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mark Gatiss je scénáristický bůh a jeho další poirotovský počin to jenom potvrzuje. Viděla jsem vraždu je dalším vybroušeným příběhem, tentokrát obohacený o hororovou atmosféru. Malá anglická vesnička, jejíž někteří obyvatelé skrývají děsivá tajemství a nebojí se vraždit ani děti. Silně znepokující snímek, kde si divák není jistý vůbec ničím. A takové detektivky mám nejraději. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch lepších dílů, který sice pracuje s provařenými proprietami starého sídla a dědictví, ale tentokrát je to ozvláštněno tím, že oběť je dítě, ačkoliv poněkud otravné, o kterém i místní kněz nevypráví zrovna lichotivě. Jinak je to jako vždycky, skvělé herecké výkony (ať žije kuní gezicht Juliana Rhind-Tutta), dobré lokace a jeden perfektně navoskovanej kníř. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Děj, včetně závěrečného rozuzlení, prošel mnoha úpravami, které bychom v knize hledali marně. Jedno z nejdiskutovanějších témat pod tímto dílem je jméno Olgy Seminoffové (Vera Graziadei), která v knize nepochází z Československa, ale z Hercegoviny. (alanwilder)
  • Literární předloha umisťuje děj do 60. let 20. století. Seriálová adaptace je však z období 30. let. (alanwilder)

Reklama

Reklama