Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 13 (2013) (série)


Velká čtyřka (S13E02)

(epizoda)
TV spot 2

Obsahy(1)

Svět je pouhé divadlo, smrt je ale skutečná. Setkání dávných přátel obvykle bývá důvodem k radosti, tentokrát je tomu ovšem jinak. Inspektor Japp, povýšený mezitím na zástupce komisaře, slečna Lemonová a kapitán Hastings se scházejí na pohřbu svého drahého přítele Hercula Poirota a rekapitulují události posledních čtyř týdnů, které vedly k jeho předčasné smrti. Vše nasvědčuje tomu, že se geniální detektiv ocitl jen krůček od odhalení Velké čtyřky – tajemné skupiny zákulisních hráčů, jež se pokouší vehnat svět do další válečné katastrofy – a proto musel být odstraněn. Zdání ovšem může klamat a zastírat skutečnou podstatu věcí. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (75)

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní načasování řekl bych. Čtyři poslední díly, 4 týdny před... a pak ta spoušť. Opravdu jsem tentokrát nevěděl čemu mám věřit, co když se opravdu domluvili a budou nám pomalu odkrývat co se v těch posledních týdnech stalo? A když už jsme teda u konce, co ta divadelní záclona. Jestli tohle byla jen náhoda, tak si teda dokonale nahráli na smeč a neuvědomili si to. Tedy pokud to byl záměr, tak to úplně neukočírovali, zkusil bych do toho nasypat zbylé finance a udělat to trochu velkolepě... a nebo se ještě můžu těšit? Každopádně ty první minuty mě strašně nabudili:). ... Divadlo, výbuch, čtyři postavy, rakev, čínské sošky. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně že Velká čtyřka je "jiná", ale předloha je to samé. Musí se to tak brát. Agatha už měla Poirota plné zuby a tak si pohrávala s myšlenkou jeho předčasné smrti. Sice nejsme zvyklí na Poirota prchajícího před výbuchem, ale zjištění, že i on umí při přímém ohrožení svého života vzít nohy na ramena, z něj dělá přeci jen lidštější postavu:-) Inu šedé buňky mozkové nejsou všemocné. Agatha totiž přesně znala tu správnou míru, jednou to u čtenářů prošlo a mnohé i pobavilo, ale podruhé už by ji to nezbaštili. Knížka se vůbec přečte jedním dechem, je napínavá od začátku do konce. To se sice ve filmu až tak nepovedlo, ale díky nyní už legendárnímu začátku (ti "čtyři" už se nikdy takhle pohromadě nesejdou) si film tu patou * zaslouží. Závěrečné rozuzlení je pojato zbytečně teatrálně ačkoliv v divadle se to i odehrává. Nicméně ubrat trochu plynu by zde neškodilo. Jinak atmosféru to mělo výbornou a když člověk vidí jak všichni zestárli a uvědomí si, že je to konec, tak se derou slzy do očí samy:-( ()

Reklama

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi velmi pokroucené, až zcela nepochopitelné, že si vybrali tento příběh, který jev originále vesměs odlišný, snad až diametrálně odlišný. Tohle zpracování připomínalo spíše Richieho zpracování Sherlocka než proslulého Poirota. Stylem mi k tomu všemu ten prapodivný spektákl neseděl, přestože oceňuji tvůrčí nasazéní. To že dokázali příběh překopat a z toho všeho vypíchnout absolutně zvrácenou ješitnost zakrslého psychopata, bylo působivé. Škoda jen, že to nebylo více akční, více podobné knize. Ale nést to smyšlený název, tak na to třeba koukám taky jinak. ()

petrik11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozvláčnené, prekombinované, ale herculovsky bravúrne zvládnuté. Až na tú intuíciu s výbuchom. Zároveň som sa zhrozil, keď som videl ostatných hercov. Sakra roky bežia. Poirot nám roky pozvoľna "starol", ale je to šok vidieť po rokoch Hastingsta, Jappa či slečnu Lemonovú. Asi sa dlho do zrkadla nepozriem. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirotovské příběhy se pomalu chýlí ke konci, a i proto se našel důvod, aby se opět sešla silná čtyřka (Poirot, kapitán Hastings, slečna Lemonová a šéf inspektor Japp), aby pátrala po tajemství Velké čtyřky. Příběh však začíná Poirotovým pohřbem, což je pro diváka neobvyklé, když ví, že série i dále pokračuje – proto tuší nějakou čertovinu. Ale hlavní hrdinové to netuší, a tak je pro ně setkání u příležitosti Poirotova pohřbu opravdu smutnou záležitostí. Poirot tentokrát překvapí asi snad všechny, a i když příběh nepatří k těm nejlepším, je rozhodně zajímavý. Hudba: Christian Henson, Poirot´s Theme: Christopher Gunning ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama