Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Němý svědek (S06E04)

(epizoda)
  • Velká Británie Dumb Witness (více)

Obsahy(1)

Za celou jeho kariéru ho ještě žádný detail tak netrápil. U každého zločinu, s nímž se dosud setkal, se mu dříve nebo později podařilo odhalit motiv. Tentokrát však tápe v temnotách. Komu mohla prospět smrt bohaté tety Emily, když všichni potenciální dědici dobře věděli, že právě změnila svou závěť a že nikdo z nich nedostane ani penny? V zájmu všech přece naopak bylo, aby žila dál, a mohla je zase někdy třeba vzít na milost! Poirot musí chtě nechtě připustit, že podezřelí jsou sice všichni, důkazy však nemá ani proti jednomu z nich. Kdyby tak mohl mluvit foxteriér Bob! Ten určitě zná pachatele. Vždyť se volně pohybuje po celém domě, a určitě byl svědkem všech těch nepravostí, které se tu děly. Jenomže Bob se zatím ještě komunikovat s lidmi nenaučil. Nebo ano? Hastings si už pomalu začíná myslet, že mezi ním a Poirotem přece jen nějaký druh dorozumívání existuje. (Česká televize)

(více)

Recenze (90)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Seriály zpravidla nesleduji, ale občas se rád podívám na nějaký uzavřený příběh. A případy H. Poirota jsou tím pravým, při čem si člověk odpočine. Včera mi opět nešly některé kanály, a tak jsem na Poirota zabrousil náhodou a příběh mě mile pobavil, přestože úloha foxteriéra vlastně spočívala jen ve dvou počinech - chytání míčku a dívání do zrcadla. Jinak to ale byla klasika se spoustou podezřelých, ale vlastně i překvapivých obětí, a se závěrečným analyticko-syntetickým posezením všech podezřelých, přičemž Poirot jasně vysvětlí, jak a kdo vraždil. Tentokrát je překvapení obrovské, ale tak to u Christieové bývá. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase jeden výborný díl a 5. hvězdička za foxterora monsieura Boba. :-) Udivuje mě, že jsem tento díl opravdu viděla dnes poprvé, protože Hercula miluju, ale je to tak. Ten pejsan byl neskutečně roztomilý a jako dvojka s Herculem Poirotem byli prostě nej. K tomu ještě bláznivé duchařské sestry, pro mě nečekané rozuzlení a absolutně perfektní závěr se špringršpanělem Albertem dává dohromady skvělý díl. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poiroti se Suchetem se dají zřetelně oddělit na starý do roku 2000 a nový od roku 2000, který mají úplně odlišnou atmosféru. Tenhle spadá do kategorie starý, což znamená víc vtipu + Hastings, Japp a Lemonnová. Příběh na Agathu klasickej, kvalita průměrná (rozuměj cyklus HP se Suchetem má průměr kolem 80%). Nejlepší jsou ovšem ty dvě trhlé baby senzibilky, co fanscinovaně sledují, jak oběť umírá a její duše uniká "do éteru". ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po delší době jsme se vrátili k tomuhle parádnímu seriálu a musím říct, že se mi tenhle díl opět velmi zamlouval. Ona je kostra jasná. Hodně podezřelých s tím, že každý může vraždit. Ale jednotlivá zabíjení jsou pořád nápaditá a jsou zde postavy, které vás zajímají. Skvěle se dál daří rozvíjet poirotovský mýtus. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co říci o detektivce, kde vrah se přizná, ledva se naň uhodí? Kde vše je založeno na jediném postřehu, který navíc nic nedokazuje? V závěrečném "kolečku" lze bez problémů obvinit jinou osobu a logice by to vůbec neublížilo. Vrahem mohl být skutečně kdokoli, důkazy se nekonaly a zbyly pouze otázky, které jsou možná v knize zodpovězeny, ale tipoval bych, že scenárista ji nečetl. Za vtip a obrazovou originalitu tohoto dílu dva body, ale jen proto, že je srovnatelný s jinými ranými díly. Jinak ale kazí průměr skvělé 6. sérii. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Foxteriér Bob se ve skutečnosti jmenoval Snubby. (Sebi236)
  • Během rozuzlení říká Hercule Poirot (David Suchet), že všechny formy fosforu (bílý, černý, červený fosfor) jsou jedovaté. Pravda ale je, že jedovatý je jen bílý. (Sebi236)
  • Portrét generála Johna Lavertona Arundella obsahuje také díl Záhada španělské truhly (1991) ve dvou scénách v rámci vojenského klubu. (ČSFD)

Reklama

Reklama