Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Vánoce Hercula Poirota (S06E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Hercule Poirot's Christmas (více)

Obsahy(1)

Zasněžená Anglie oslavuje svátky lidu a míru. Bohatý stařec Simeon Lee si k sobě sezval celou rodinu, mezi hosty jsou i Hercule Poirot a inspektor Japp. Ti zde mají zvláštní poslání: pán domu je požádal, aby bedlivě sledovali vývoj vztahů a událostí, neboť se chystá změnit závěť a některé dědice z ní vyškrtnout. Všichni, koho se to týká, jsou zcela pochopitelně nervózní - jde totiž o výtěžek z jihoafrických diamantových nalezišť. Než však pan Lee stačí provést zamýšlený právní úkon, ozve se z jeho pokoje zoufalý výkřik, a když se ostatním podaří vylomit dveře, je už pozdě. Stařec je mrtev, v místnosti panuje neuvěřitelný chaos a z trezoru zmizely vzácné drahokamy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá detektivka, Poirot se chystá na klidné prožití svátků, když mu v bytě klekne topení a v tu chvíli dostává pozvánku od bohatého obchodníka.. Po pravdě ten chlap byl tak odporný, že snad každý člen rodiny měl důvod ho kuchnout (čistě hypoteticky, samozřejmě).. Inu, změna závěti, diamanty v trezoru a celá rodina pohromadě, to je třeskutá zábava.. Ode mne je to tentokrát bez připomínek, mám obrovskou radost z toho, že jsem konečně jednou odhalila vraha.. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vánoční díl se speciálně do vánočna upraveným "Poirot theme". Je znát, že jde o starší díl, kde je ještě Japp a vůbec to má celkově úplně odlišnou atmosférou. Takovou starosvětskou a uvolněnější. I zápletka patří k těm originálnějším a vrah je zakamuflovaný mistrně. Někdy mě mrzí, že to všechno mám přečtené a přicházím tak o ten moment šoku a úžasu. Nejlepší je sledovat tenhle díl o Vánocích. Jak jinak. ()

Reklama

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten starec bol príšerný a jeho dom vo mne budil hrôzu podobne ako v Jappovi. Inak výborná časť, dobre spracovaná a vonku stále biela obloha a okolie, aj keď inak tá atmosféra veľmi vianočná nie je a ide tu hlavne o príbeh. Na nejaké vtípky tu možno tiež nebolo až toľko priestoru, ale čas je vyplnený sledovaním jednotlivých postáv a ich konania. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je výborná Poirotovka! Je přítomno dostatek podezřelých, v kontrastu s vánočním očekáváním tu atmosféra pěkně houstne, nechybí humorné prvky Herculova soukromí ani zábavný vztah s Jappem. Okořeněno navíc u Agathy neobvyklou záhadou zamčeného pokoje. Absurdní pojetí Vánoc včetně nostalgického koloritu svátků minulosti... paráda. Škoda jen příliš odhalujícího příběhu oběti v úvodu filmu. ()

Empire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pochmurný starý dům, zlé pohledy mezi členy rodiny, hádky, nenávist, zasněžená krajina, vražda - jako z hororu. To vše připomíná psychothriler, ale není.. Jediná postavy dokážě pozvednout celou atmosféru - Hercule Poirot. Další velmi povedený Poirot v podání D.Sucheta. I když se striktně nedrží předlohy (např. postavami), stojí za zhlédnutí. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Film měl dva náhradní názvy: "Murder for Christmas" a "A Holiday for Christmas". (ČSFD)
  • Ačkoliv je televizní zpracování poměrně věrné knižní předloze, jedna velmi významná změna provedena byla. V knize se na rozdíl od filmu vůbec neobjevil inspektor Japp (Philip Jackson). (ČSFD)

Reklama

Reklama