Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Vánoce Hercula Poirota (S06E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Hercule Poirot's Christmas (více)

Obsahy(1)

Zasněžená Anglie oslavuje svátky lidu a míru. Bohatý stařec Simeon Lee si k sobě sezval celou rodinu, mezi hosty jsou i Hercule Poirot a inspektor Japp. Ti zde mají zvláštní poslání: pán domu je požádal, aby bedlivě sledovali vývoj vztahů a událostí, neboť se chystá změnit závěť a některé dědice z ní vyškrtnout. Všichni, koho se to týká, jsou zcela pochopitelně nervózní - jde totiž o výtěžek z jihoafrických diamantových nalezišť. Než však pan Lee stačí provést zamýšlený právní úkon, ozve se z jeho pokoje zoufalý výkřik, a když se ostatním podaří vylomit dveře, je už pozdě. Stařec je mrtev, v místnosti panuje neuvěřitelný chaos a z trezoru zmizely vzácné drahokamy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spôsob plánovania, prípravy a vykonania vraždy až na neuverenie, a predsa v podaní Poirota uveriteľný. Diel s dobrou atmosférou nedôvery a závisti, ako inak keď ide o dedičstvo. Ochutnáme aj trochu anglickej gurmánskej špeciality – neurčitej hnedej windsorskej polievky. –––– Vy přemýšlíte, inspektore! ()

Empire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pochmurný starý dům, zlé pohledy mezi členy rodiny, hádky, nenávist, zasněžená krajina, vražda - jako z hororu. To vše připomíná psychothriler, ale není.. Jediná postavy dokážě pozvednout celou atmosféru - Hercule Poirot. Další velmi povedený Poirot v podání D.Sucheta. I když se striktně nedrží předlohy (např. postavami), stojí za zhlédnutí. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další skvělý díl, který ukazuje, že ta delší stopáž seriálu celkem sluší, protože je možné rozehrát celou hru o něco komplexněji a zajímavěji. Tady může být vrahem opět každý a jednotlivé indicie jsou krásně rozhozeny během celého dění. A ano, potěšilo mě, že jsem vraha odhalil ještě před tím, než byl odhalen Poirotem. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně řečeno. Toho dědka bych chtěla zabít taky, už jen pro to jeho hrozně chování. Pak by samozřejmě dalším důvodem byly peníze. Myslela jsem si, že to bude malinko jinak, nicméně, ten kostlivec ve skříni byl vlastně mnohem smysluplnější. Tipovala jsem tu Španělku. Když se to vezme kolem a kolem, tak všichni měli nějaký motiv. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vánoční díl se speciálně do vánočna upraveným "Poirot theme". Je znát, že jde o starší díl, kde je ještě Japp a vůbec to má celkově úplně odlišnou atmosférou. Takovou starosvětskou a uvolněnější. I zápletka patří k těm originálnějším a vrah je zakamuflovaný mistrně. Někdy mě mrzí, že to všechno mám přečtené a přicházím tak o ten moment šoku a úžasu. Nejlepší je sledovat tenhle díl o Vánocích. Jak jinak. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo na zámku Chilham Castle, který se nachází ve vesnici Chilham mezi Ashfordem a Canterbury v hrabství Kent v Anglii. (Trajektt)
  • Film měl dva náhradní názvy: "Murder for Christmas" a "A Holiday for Christmas". (ČSFD)

Reklama

Reklama