Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (313)

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brilantní (a nabrilantinovaný) Suchetův Hercule Poirot je dokonalý a nikdo mi to nevyvrátí. Úvodní titulky a hudební téma jsou naprosto úchvatné, stylizace navozuje tu správnou náladu pro procházku do časů, kdy už gentlemani nebyli tak čestní jako dříve (i když ani předtím to zřejmě nebylo s tou ctí příliš horké) a dámy nebyly tak bezbranné a mravné. Klenot britské kulturní historie si nemohl zasloužit lepší seriálové zpracování. Jenže - pořád je to "jen" televizní seriál, kvalita dílů lehce kolísá a na opravdu pořádnou detektivku potřebujete víc než necelou hodinu, což hravě dokáže třeba Vražda Na Nilu - myslím tu se Suchetem. Pro seriál mám 70%. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Ty jeden malej opičáku! Suchet to má tak dokonale naučené, že ho musí i jeho vlastní rodina usměrňovat, aby se nechoval, jako Poirot. Postava geniálního detektiva mu tak strašně sedí až je to neuvěřitelné. Za mě je to nepřekonatelné stvárnění. Způsob, kterým vždy vše rozklíčuje miluju. Z "neakčních" detektivů je to ten nejlepší! ()

Reklama

jasiska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako decko som Poirota milovala. Keď som v nedeľu poobede započula tú notorickú zvučku už aj som štartovala do obývačky. Prvé série boli geniálne, hoci fakt, že niektoré diely boli podľa knižiek niekedy znamenal, že som vopred vedela, kto bude vrah. David Suchet je jednoznačne najlepší Poirot. Kostýmy a kulisy sú parádne. Pri neskorších sériách sa mi seriál trochu objedol, ale stále na úrovni. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Příjemný detektivní seriál odehrávající se v době mezi světovými válkami. David Suchet zahrál distingovaného belgického gentilhomme a detektiva s výjimečnými rozpoznávacími schopnostmi par excellence. Škoda, že s sebou musel tahat ten pivní sud, takhle vypadal jako pokřivený paragraf - hrbatá záda a břicho. Občas po tomto seriálu hodím očkem, nesleduji každý díl, na to bych čas opravdu neměla. Na závěrečném sedánku nám Herculovy šedé buňky mozkové objasní celý mord a hurá, jde se slavit další úspěšný případ. „Vrah si myslel, že může být chytřejší než Hercule Poirot. To si tedy myslel špatně. Nikdo není chytřejší než Hercule Poirot! ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Je to hodně přitažený za vlasy...kdyby byl ten namyšlený floutek aspoň zčásti skutečným člověkem a ne kecajícím nadgéniem, dal bych víc. Takhle vítězí v kategorii nejprotivnější detektiv ever (já vím, lidem se to líbí). Nemůžu dát víc, vypěstoval jsem si nechuť k Poirotovi, k jeho úlisnému kníru, tučňáčí postavě, příšerně usedlému vystupování a tomu směšnému přemýšlivému výrazu, který nasadí pokaždé, když ho něco napadne. ()

Galerie (430)

Zajímavosti (129)

  • Davida Sucheta pro roli Hercule Poirota vybrala osobně dcera Agathy Christie Rosalind. Sám Suchet o tuto roli stál, a to navzdory tomu, že ho od přijetí role zrazoval starší bratr John, tehdejší moderátor zpráv na televizní stanici ITV, pod jejímiž křídly seriál později vznikal. (CANNIBAL)
  • Natáčelo se na ostrově Burgh. Hotel Bigbury-on-Sea na témže ostrově je také místem, kde Agatha Christie napsala knihu "Evil Under the Sun". (ČSFD)
  • Postava Penny Driverové (Deborah Cornelius) byla přejmenována. V knižní předloze se jmenovala Jenny a tvůrci měli pocit, že by si ji diváci mohli plést s postavou Jane Wilkinsonové (Helen Grace). (Sebi236)

Reklama

Reklama