Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (313)

annihilation 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zbožňuji způsob, jakým byl seriál natočen. Předlohy od Agathy Christie jsou samy o sobě skvělé a seriál z nich dokázal dostat opravdu maximum. Zapeklité deduktivní příběhy jsou umístěny do krásného prostředí, doplňují je výrazné kostýmy a samozřejmě mistrný David Suchet, který jako by byl pro roli detektiva Poirota přímo stvořen. Hrozně mě potěšilo, jakým způsobem byl použit krásný britský humor (který v těchto knihách není), opravdu se vždy skvěle pobavím. Filmy v tomto podání jsou lepší než-li seriál, ale přesto ho vřele doporučuji. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni ostatní představitelé Poirota, s Branaghem v čele, se můžou jít klouzat, Hercule Poirot je pouze jeden a to David Suchet. Ten postavu belgického detektiva zahrál s takovou grácií, že všechny další adaptace jsou už vlastně úplně zbytečné. Seriál samotný je pak přesně ta dávka anglického suchého humoru a jakési elegance (zazní v této sérii vůbec nějaké sprosté slovo? Třeba 'kurva'?), která člověka vždycky potěší. Protože i když se v něm řeší mordy, krádeže a další radovánky, je jednomu při jeho sledování tak nějak dobře po těle. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Legrační mužíček !! Veliký parádník, ale nesmírně inteligentní.."Nepatřím zrovna k zástupu fans královny detektivních křížovek Agathy Christie, to spíš právě naopak, nicméně její tvorbě zkrátka její kvalitu nelze upřít, a tak tahle neskutečně atmosférická krimisérie rozhodně platí za britské kulturní dědictví, byť se vlastně jedná o dokonale televizní záležitost s nesmírně nevyrovnanou kvalitou jednotlivých epizod, na čemž nese hlavní podíl viny zejména velká tvůrčí fluktuace, i zejména zpočátku krátká stopáž.. Zde ovšem lidem z LWT vyšla sázka na hlavní hereckou roli, jako se to poštěstí málokdy, když právě neopakovatelný David Suchet s podivně velkými prsty, jehož tvář zná nejspíš úplně každý, aniž by znal jeho jméno, činí celý projekt kultem.. Suchet i dík své dlouhé a pečlivé přípravě na ten nevděčný charakter Poirota hraje tak dokonale, že se mu žádný druhý nemůže rovnat, byť si Hercula Poirota v minulosti střihly už takové hvězdy jako Peter Ustinov či Albert Finney.. No, a tahle Záhada na zámku Styles platí za další výtečnou epizodu výtečného filmového seriálu, která zaujme zejména tím, že se jedná o vůbec první případ slavného detektiva, a tak dojde i na shledání Poirota s Hastingsem.. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Toto je seriál, u kterého vnímám jeho vysoké kvality, ale nedokážu je plně ocenit kvůli jeho osnově, která je s železnou pravidelností prakticky stejná: příjezd, konflikt, čin, vyšetřování, kolize, schůze k odhalení vraha, mistrnné odhalení. V zásadě perfektní, ale mě to ruší natolik, že nejsem schopen udržet při sledování plnou pozornost. 65% = 3/5 ()

jane1106 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet v roli, v jejímž stínu už zůstane asi navždycky. Ovšem co na tom, když ji hraje tak úžasně?! Byť se jeho postava může na první pohled zdát komická, jakmile zapojí své ,,šedé buňky", ruka zákona dosáhne na každého. Belgický detektiv Hercule Poirot zkrátka vyřeší každý zapeklitý případ, divák se přenese do předválečné Anglie (velmi věrohodné lokace i výprava) a když se k tomu přidá ještě trojice inspektor Japp, slečna Lemonová a kapitán Hastings, vyjde báječná série detektivek, která má naštěstí na českých obrazovkách již dlouhou tradici. Mně osobně se snad nikdy neomrzí... ()

Galerie (430)

Zajímavosti (129)

  • Poirot (David Suchet) opustil belgickou policii v roce 1904, ve věku kolem 60 let. Kdyby stárl stejně rychle jako obyčejní smrtelníci, vyšetřoval by ve skutečnosti svůj poslední případ Opona (2013) ve věku 130 let. (avonetka)
  • Děj, včetně závěrečného rozuzlení, prošel mnoha úpravami, které bychom v knize hledali marně. Jedno z nejdiskutovanějších témat pod tímto dílem je jméno Olgy Seminoffové (Vera Graziadei), která v knize nepochází z Československa, ale z Hercegoviny. (alanwilder)

Reklama

Reklama