Reklama

Reklama

Bratři

Trailer 2
Česko / Slovensko, 2023, 135 min

Obsahy(1)

Film Bratři vypráví jeden z největších příběhů studené války o odbojové skupině bratrů Josefa (Oskar Hes) a Ctirada Mašínových (Jan Nedbal). Rodina Mašínových se v komunisty ovládaném Československu stává terčem pronásledování a bratři věří, že po vzoru otce, hrdiny protinacistického odboje, lze proti diktatuře bojovat jedině se zbraní v ruce. Zároveň si jsou vědomi odpovědnosti vůči mámě (Tatiana Dyková Vilhelmová) a sestře (Karolína Lea Nováková). Zakládají odbojovou skupinu, která má na svědomí řadu násilných činů, jejichž vyšetřováním je pověřen kapitán Státní bezpečnosti Koller (Stefan Konarske). Mašínové se stávají nejhledanějšími muži v zemi. Pokusí se o útěk do Západního Berlína, kde plánují vstoupit do americké armády s cílem osvobodit Československo. Pátrání po pětici členů odbojové skupiny pokračuje ve východním Německu, kde začíná jeden z největších honů na lidi v novodobé historii. Jen málokteré téma české historie vzbuzuje tolik emocí jako příběh snímku Bratři. (Cinemart)

(více)

Diskuze

TKommander

TKommander (hodnocení, recenze)

Ištván87

No a? I kdyby ho trefil infarkt, jeho smrt mají na svědomí oni. Václav Babinský také při prvním loupežném přepadení nechtěl mlynáře zabít, ale ten měl z toho takový šok, že ho z toho kleplo. Fakt je ten, že jejich otec byl hrdina a oni se moc nepotatili.

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Nejhorší je, že i kdyby to byl nejlepší český film za posledních třicet let (což ale asi nikdo nečeká), tak tady to bude mít nízké hodnocení kvůli tématu.

na příspěvěk reagoval Dadel

Uživatel Lojz@ smazal svůj příspěvek.

Morholt

Morholt (hodnocení, recenze)

Lojz@

Dostali premiérskou plaketu, vyznamenání od MO a ocenění od emigrantů, ale Bílého lva, kterého uděluje prezident, jim nikdo nedal.

na příspěvěk reagoval JohnnyV

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

No je fakt, že podříznout svázanýho zajatce by byla vražda i v době války, ale já doufám, že tohle nebude film obhajovat ani soudit, ale nechá už na divákovi aby si názor udělal sám.

Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

Včera o tom mluvili v TV, tuším na ČT1 večer, údajně by to neměla být ani jejich obhajoba ani oslava, tak jsem zvědav. Samozřejmě jsem taktéž názoru, že tahle prasárna neměla s odbojem nic společného, korunu tomu nasadilo předání vyznamenání ceny Bílého lva. No, v ČR, v téhle parodii na republiku, se není ani čemu divit.

na příspěvěk reagoval Mr.Apache, Morholt

Acutake

Acutake (hodnocení, recenze)

A to nemluvím o podřezání někoho, kdo je omráčen chloroformem a svázán. Všichni, kdo je obhajují, zkuste si představit, podřízli byste svázaného člověka, kterého ani neznáte?

na příspěvěk reagoval Bane_cz

Acutake

Acutake (hodnocení, recenze)

hooorus

Kdyby jen to. Snad tam bude, jak si za ukradené peníze uživali motocyklu a nechali si udělat mimo jiné rozvody vody v domě či si lebedili na pohovce.

Pokud to bude jako Hepnarová, tedy žádní hrdinové, pak v pořádku. Ale jelikož to točí jejich příbuzný, tuším, jak to dopadne.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

hippie2222

Nejen byli, pořád jsou. Žijí mezi námi a daří se jim dobře. Řek bych, že přibližně každý druhý nebo třetí Čech nad 60 let tam u nich byl. Zcela dobrovolně a rád. A to, že pak v osmdesátém devátém vystál, posraný strachy, frontu na vrácení rudé knížky, ho neomlouvá.

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Ať už si myslí kdokoliv cokoliv, tak trailer vypadá kurewsky dobře. Zdá se, že po dlouhý době vyrazím zase do kina na český film. Od Hepnarový jsem na žádným nebyl.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

zíííív, nechcete přestat řešit Mašíny a začít řešit film Bratři?

KASUGI

KASUGI (hodnocení, recenze)

mattaaa

Přesně! Já jsem zase kdysi četl rozhovor s jedním Mašínem a ten na otázku, jestli je lidé v česku poznávají, řekl zhruba toto: ,  "Nějaký dědek do mě na Karlově mostě šťouchal čaganem, že jsem odporný vrah. Měl jsem sto chutí mu rozdupnout hlavu." Člověk nemusí studovat psychologii, aby poznal, že byli Mašíni obyčejní agresivní zmrdi.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

A navíc to vypadá jako další epizoda Krále Šumavy (toho nového, ofc), Hes included.

Tuším, když už ne průšvih, tak další tuctovku jako byly Lidice nebo Milada

mattaaa

mattaaa (hodnocení, recenze)

Jsem dost zvědavý, jak to bude podáno, a jestli ve filmu bude vše tak, jak je to zdokumentováno. Že byli bojovníci proti hroznému režimu je bez debat, ale charakter bratrů je nula. V nějakém dokumentu na ČT, kde s nimi byl rozhovor, jeden k vraždám řekl, že měli svůj úkol opustit republiku, a kdyby kvůli tomu musel podřezat kojence, podřezal by i kojence. Že bojovali proti režimu beru, ale hrdinové to rozhodně nejsou. I sám Havel se zhrozil nad tím co dělali. Ctirad mu odpověděl, že je kretén pěstovanej estébákama. To mluví za vše.

na příspěvěk reagoval KASUGI

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Předchozí spolupráce dua Mašín-Epstein přinesla úžasný film Wilsonov. Jestli je toto stejně kvalitní, tak se budou v USA divit.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

V diskusích ode dneška velký hejt proti tomuto filmu. Skoro každý používá slova "oslava" a "vrah".

Dobře, že je hodnocení zamčeno.

Související novinky

31. Český lev - výsledky

31. Český lev - výsledky

09.03.2024

Tradičně v pražském Rudolfinu se v sobotní večer 9.3. 2024 odehrál slavnostní ceremoniál, při kterém byli předáni Čeští lvi za ty nejpovedenější bijáky, jež jsme mohli v našich končinách na plátnech… (více)

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Nezlomní a obětovaní - festival plný premiér

Nezlomní a obětovaní - festival plný premiér

23.10.2023

Proti nacismu ano, proti komunismu ne? Některé rodiny se postavily oběma totalitním režimům. Třeba Mašínovi. Tématem čtvrtého ročníku festivalu filmů o XX. století je protikomunistický odboj, a to v… (více)

Reklama

Reklama