Reklama

Reklama

Within the Woods

Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 1978, 31 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých krátkometrážnych filmov dnešného režisérskeho velikána Sama Raimiho bol natočený ako prequel ku kultovému The Evil Dead. Natočený za predĺžený trojdňový víkend v Michigane, s minimálnym rozpočtom a príbehom. Partia tínedžerov si spraví výlet a ubytujú sa v chate, hlboko v lese. Prebudia sily zla, ktorý sa ich jedného po druhom snažia zabiť. (genetique)

(více)

Recenze (89)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Brutální zastřelování na Evil Dead. Nevím, jestli se to dá někde vidět v nějaké rozumné kvalitě, ale moje verze byla teda šílená. To ale nic neubralo na zážitku z tohohle kraťasu. Campbell i ve svých začátcích ukazuje, že má ksicht, který prostě nejde nevyužít a relativně slušné triky z něj dělají povedené monstrum. 75% ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Sam Raimiho Prequel na EVIL DEAD.......... Within the Woods som videl asi ako každý v hroznej VHS kvalite. čo mi neprekážalo. Bolo to o to desivejšie. Prekvapivo slušne zvládnuté miestami strašidelnejšie(tie zvuky!!!) ako samotný Evil Dead nechýbajú litre krvi a vreštanie dievčat. Prekvapilo ma koľko nápadov ktoré boli neskoršie použité vsunul Raimi do tohoto kraťasu. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Popravdě je tahle příprava na Evil Dead notná taškařice, která tedy nefunguje jako horror, nýbrž jako komedie. Film vypadá, jako by ho natočili ve 20.letech (groteska hadr), a pak ho nechali povalovat padesát let někde v lese. V dnešní době malá raritka, zajímavost hlavně pro ty, kdo milují Raimovu smrtící trilogii. V závěru sice dojde na krvavé divadlo, ale k šokování má daleko. Jak říkám, je to zkrátka bžunda, nic víc. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Já nejsem zrovna fanda krátkometrážních filmů a nijak je nevyhledávám. Díky Samu Raimimu a jeho Within the Woods však musím uznat, že budu muset své vzdělání doplnit a podobné filmy si vyhledat. Přesto nebo možná proto, že jsem viděl film v příšerné kvalitě (očividně se jednalo o nahrávku VHS záznamu, který byl již mockrát přehrán), tak jsem si film nesmírně užil a dokonce jsem si připadal jako kluk u videa v 80´ letech. Přesně takhle má vypadat začátek kultu. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Práve je 14 min. po polnoci a ja som dopozeral toto naozaj zaujímavé dielko. Krátkometrážny hororv prvej tretine pôsobí dojmom predchodcu Blair Witch Project, približne od 15. minúty však už nie pochýb o jeho splatterovom zameraní. Tento predchodca Evil Dead ponúka tradičných zombies a ich tentokát netradičného likvidátora. Vlastne likvidátorku. Bez okolkov priznávam, že na mňa zapôsobil viac ako prvý Evil Dead. Len tie zvukové ruchy boli niekedy až príliš rušivé. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Film měl původně vyjít jako bonus v roce 2002 v kolekci Evil Dead, ale došlo k právním problémům s hudbou použitou ve filmu. (Halloween9)
  • Film byl natáčen na rodinné farmě v Tapert Marshall, Michigan, USA. (prokda)
  • Film vznikl jen jako promo pilot k získání financí na celovečerní film Lesní duch (1981). Sam Raimi a Bruce Campbell ho následně pouštěli potencionálním sponzorům, komanditním společnostem zubařů, právníkům a dalším profesionálům. Jak říká Bruce Campbell: „Zubaři byli tehdy nejlepší, napakovaní penězi, vždycky z nich něco káplo.“ (FAITH.BABE)

Reklama

Reklama