Reklama

Reklama

Within the Woods

Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 1978, 31 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých krátkometrážnych filmov dnešného režisérskeho velikána Sama Raimiho bol natočený ako prequel ku kultovému The Evil Dead. Natočený za predĺžený trojdňový víkend v Michigane, s minimálnym rozpočtom a príbehom. Partia tínedžerov si spraví výlet a ubytujú sa v chate, hlboko v lese. Prebudia sily zla, ktorý sa ich jedného po druhom snažia zabiť. (genetique)

(více)

Recenze (89)

petero 

všechny recenze uživatele

http://www.youtube.com/watch?v=ca63PIpoRQI Búchajúca hojdačka o stenu chaty, šialený nájazd kamery za zvuku nervydrásajúceho doprovodu, odrezanie ruky. Už tu je to všetko. Amatérske ale pritom perfekcionistické. Toto natočiť s kamarátmi za tri dni? Jasný dôkaz že Raimi je geniálny filmár. Tie zvuky sú úžasné. Práve tu duch lesa ovládol Bruca naplno – to je na tom najlepšie. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Raimi potvrdil, že horory nejsou jeho silnou parketou. Within the Woods je po všech stránkách mizerným snímkem, který fanouška dobrého hororu, neřkuli hororového experta jako já, nezaujme naprosto ničím. Hned v úvodu si povšimneme nevalné kvality obrazu, kterou Raimi zřejmě použil jako zastírací manévr k zakrytí prkenných hereckých výkonů založených na monotonním ječení či katastrofálních triků, u kterých nechybí ani kečupová krev. Snímek se k naprostému odpadu přehoupne zhruba v polovině stopáže, kdy Bruce Campbell svým komickým medvědím řevem ohlásí příchod komediální roviny. Within the Woods představuje smutnou ukázku čirého hororového amatérismu a slouží jako odstrašující příklad pro všechny potenciální hororové režiséry, kteří hodlají nedostatek svých filmařských kvalit vyvážit prostřednictvím obrovského tvůrčího nadšení. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Pri pozeraní tohto prequelu Evil Dead sa mi vybavili príjemné nostalgické spomienky, keď sme na chatách počúvali Mortician s ich kultovými intrami (zasvätení vedia o čom je reč:).. Práve rušivé "distortion" zvuky sú dominantné a spolu s amatérskou kamerou utvárajú veľmi nepríjemnú atmosféru strachu...Odporúčam pozerať pred spaním potme a na sluchátkach,:))) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Neboj se, budeš prokletá jenom když znesvětíš hroby mrtvých........... První Evil Dead u nás kolovala pod názvem Kořeny, tento prequel má podnázev V lese. Mám velice špatnou kvalitu, film je sice nahrán na dvd, ale je značně poškozen. Kdysi byl na VHS a ta už byla tak zničená, že se z tím nedá nic dělat. CITÁT - Přidej se k nám........... 30 minut totálního řevu, krve a masakru. Cesta do sklepa je nejklidnější část příběhu. CITÁT - Půjdem na piknik, Bruci ?........... ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Je mi jedno, co všechno si na tomto snímku vynachválíte. Já jsem se poměrně dost nudil a moje hodnocení nepůjde výš kvůli tomu, že bych to měl uznávat jako předchůdce mé milované trilogie. Vždyt' přece tu lepší verzi příběhu všichni známe z prvního dílu Evil Dead, proto nebudu cenit něco, co má podle mně otřesnou amatérskou kameru. Pro mě je nejdůležitější, abych vůbec viděl obraz, což se v tomto filmu dělo jen málokdy a teprve až potom se dá uvažovat o nějakých, umělecky natočených scénách. Na druhou stranu, herci zde byli opět hodně dobří a příběh měl taky něco do sebe, ale k tomuto prequelu trilogie o zlu, které číhá uvnitř lesů, se jistě už nikdy nevrátím. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Film měl premiéru v Detroitu v kině s názvem "The Punch a Judy" v srpnu roku 1979. (prokda)
  • Originál snímku vlastní pouze Bruce Campbell a Sam Raimi. (prokda)
  • Ve filmu kromě Mary herci používají svá vlastní jména. (prokda)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno