Reklama

Reklama

Within the Woods

Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 1978, 31 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých krátkometrážnych filmov dnešného režisérskeho velikána Sama Raimiho bol natočený ako prequel ku kultovému The Evil Dead. Natočený za predĺžený trojdňový víkend v Michigane, s minimálnym rozpočtom a príbehom. Partia tínedžerov si spraví výlet a ubytujú sa v chate, hlboko v lese. Prebudia sily zla, ktorý sa ich jedného po druhom snažia zabiť. (genetique)

(více)

Recenze (89)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Brutální zastřelování na Evil Dead. Nevím, jestli se to dá někde vidět v nějaké rozumné kvalitě, ale moje verze byla teda šílená. To ale nic neubralo na zážitku z tohohle kraťasu. Campbell i ve svých začátcích ukazuje, že má ksicht, který prostě nejde nevyužít a relativně slušné triky z něj dělají povedené monstrum. 75% ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Tak, viděl jsem to v kvalitě opravdu hrozivé :-) Možná, že to nebylo vyloženě na škodu, spíše naopak, ale každopádně je tenhle počin slabý, dějově nijaký, zkrátka mě to moc nechytlo. Jinak mam Evil Dead moc rád, zvláště ´´první´´ film z roku 1981. Tohle je ale přeci jen trochu zbytečnost. I když hororově temné a brutální, tak prostě jako celek víceméně o ničem. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že existuje tento, jakýsi nultý, díl k mé oblíbené sérii Evil Dead, musel jsem ho mít. Dlouho se nedařilo, ale nakonec, i když v opravdu velmi špatné kvalitě, kterou si jistě někteří z vás taktéž mohli užít:-), to vyšlo. Kdybych neznal další filmy, možná by mi to tak nepřišlo, ale takhle to bylo prostě jak pohlazení na duši. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

S těma dvouma je na chatě uprostřed lesa vždycky sranda.Poznávací zanamení-splašená houpačka.Kvalita obrazu je horor,ale on to Raimi vynahrazuje výborným (pa)zvukem.Nácvik na Evil Dead.Jeden záběr připomene Rec nebo Zemanovskou Studnu a je to paráda napotřetí a bude i napočtvrté.Sem zvědavý na remake ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Popravdě je tahle příprava na Evil Dead notná taškařice, která tedy nefunguje jako horror, nýbrž jako komedie. Film vypadá, jako by ho natočili ve 20.letech (groteska hadr), a pak ho nechali povalovat padesát let někde v lese. V dnešní době malá raritka, zajímavost hlavně pro ty, kdo milují Raimovu smrtící trilogii. V závěru sice dojde na krvavé divadlo, ale k šokování má daleko. Jak říkám, je to zkrátka bžunda, nic víc. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu kromě Mary herci používají svá vlastní jména. (prokda)
  • Originál snímku vlastní pouze Bruce Campbell a Sam Raimi. (prokda)
  • Film měl původně vyjít jako bonus v roce 2002 v kolekci Evil Dead, ale došlo k právním problémům s hudbou použitou ve filmu. (Halloween9)

Reklama

Reklama