Reklama

Reklama

Epizody(8)

Život rodiny se obrátí naruby, když je syn obviněný z vraždy spolužáka. V dramatickém thrilleru z právnického prostředí, adaptaci bestselleru Williama Landaye. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Flynn 

všechny recenze uživatele

Pro mě velice příjemné překvapení. Krásně komorně natočeno, cítím z toho takový severský styl. Vynikající postavy, ačkoli v hlavní roli bych asi klidně snesl i někoho charismatičtějšího (třebas takový Mads Mikkelsen by to mohl celé posunout do úplně kultovních rovin). Oceňuji, že je to záležitost 1 série a že není snaha z toho tvořit x sériové protahování, kombinování a vaření z vody. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Miestami scenáristický “patos”, plný vyšetrovateľských, či iných primitívno nelogických prešľapov, no keď človek videl taký dokument, ako je “The Imposter”, možné je vlastne úplne všetko. Každopádne, moju pozornosť samotný seriál udržal od prvej do poslednej minúty, čo sa tak často nestáva, pričom herecké obsadenie, je taktiež dokonalé (!), a tak mile rád tú štvrtú bez váhania udelím. ()

Reklama

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Takovou mrazivou podívanou jsem od Jabka nečekal. Velmi kvalitní drama. Herecké výkony excelentní. Dialogy jsem vážně hltal. Hlavně ten soudní proces, to byla pecka. Supr je i to, že J.K. Simmons se neobjeví jen na chvíli. Mamka Jacoba je pěkně šukézní baba. Má to i dokonalou hudbu. Atmosféru tak silnou, že jsem se přistihl, že jsem se v mém křesle nemohl díky napětí doslova pohnout, jak jsem byl upnutej. Jinak na druhou stranu mě už fakt hodně se.re ta genderová vyváženost. Tu malou černou holku ještě přežiju, ale že jeden týpek má matku Číňanku z toho je mi vážně zle. Ač to dělám vážně nerad, tak kvůli poslednímu dílu musím jednu hvězdičku sundat. Především za konečný závěr, který mě vážně velmi zklamal, skoro jsem měl nutkání dát sto bodíků. Stačilo ustřihnout aspoň posledních deset minut. 90/100 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

podařené,místy až psychologické drama,jehož největší devizou je práce s postavami.Myslím,že kdokoliv kdo by se dostal do podobné situace,kdy by jeho vlastní dítě mělo být obviněno z vraždy si (ne)dovede představit to dilema mezi důvěrou a pochybami.Nemluvě o reakcích okolí atd.Tady se navíc Tyldum nebojí jít úplně standardní cestou,což dokazuje ne zrovna běžný závěr,který vlastně - spoiler - nedá uspokojivé rozhřešení,stejně tak jako by ho dost možná nedal reálný život...80% ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Jsou prospasti, které ani bezpodmínečná láska neumí zaplnit. Ačkoliv se tahle minisérie v závěru odklání od (asi méně stravitelné) literární předlohy Williama Landaye, jedná se i tak o velice depresivní záležitost, ve které nakonec nejde ani tak o vraždu. Veškerou jeho temnotu totiž definuje odcizení a existenciální nejistota matky v konjunkci s citovou zamlklostí jejího jediného syna. Po technické stránce tady nechybí nic, atmosféra výborná, herci jsou dobří až velmi dobří. Co ale nepěkně bije do očí jsou všudypřítomná klišé, která si tvůrci vzhledem k omezené délce jednotlivých dílů mohli odpustit. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (10)

  • Ve 39. minutě, když Jacob (Jaeden Martell) jede s Andym (Chris Evans) k jezeru na ryby, a poté když Laurie (Michelle Dockery) skládá prádlo do skříně, slyšíme v pozadí skladbu „Time To Give“ od britské rockové kapely White Lies z jejich pátého studiového alba „Five“. (Trajektt)
  • Pôvodný autor príbehu William Landay pracoval ako asistent okresného prokurátora v Massachusetts predtým, ako sa stal spisovateľom. (Weezy22)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama