Reklama

Reklama

Epizody(8)

Život rodiny se obrátí naruby, když je syn obviněný z vraždy spolužáka. V dramatickém thrilleru z právnického prostředí, adaptaci bestselleru Williama Landaye. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

Trajektt 

všechny recenze uživatele

I když mi z počátku byla spořádáná rodinka bejvalýho kapitána Ameriky silně nesympatická. Hlavně ten jejich rozmazlenej asociální synáček, kterej mi dost připomínal vybledlej klon Harryho Pottera. Tak jsem si k nim při postupném převyprávění tohoto příběhu našel cestu a dokonce jsem jim snad začal i fandit. On totiž ten psychicky narušenej mrzák Jacob, což je právě ten synáček o kterým ten celej příběh je mi připadal jako duševně zaostalej. Jde o to, že byl obviněnej z vraždy svého namyšleného a tyranizujícího spolužáka z jedné Kohnovic rodiny. Ten spolužák byl tyran a šikanoval své okolí. Jacobova matka byla taktéž divná jakoby zrovna vylezla z nějakého řeholního řádu. No prostě byla počestnost sama a udala by i to co neví. No a tenhle rádoby dětskej hrdlořez měl mít výhodu v tom, že mu bylo teprve čtrnáct let, ale v tomto případu pro něj tato výhoda neplatila, jelikož v Americe se u vraždy prvního stupně na něj přihlíží jako na dospělého jedince, takže mu hrozilo až doživotí. A ještě , aby toho nebylo dost, tak se na obrazovce zničehonic objeví jeho dědek o kterým nikdo nevěděl, teda kromě jeho syna kterej se ho již v mládí zřekl kvůli tomu, že sedí na doživotí za vraždu prvního stupně a znásilnění. U soudu by mu to moc nepomohlo, že to má v genech a tak se tohoto staříka, kterej mi svoji vizáží připomíná Lorda Voldemorta snaží ututlat, aby mu to nepřitížilo. No prostě vypečená rodinka, jejíž tajemství jsou tajemnější než nějaký čáry máry z Bradavic. Zkrátka této bezvadné rodince se v jednom okamžiku zhroutí celej svět a my jen z povzdálí sledujeme tuto tragédii ve které se postupně vynořují noví strašáci ze skříně. Pomalu se všichni stahují do sebe a skoro nikdo s nikým nemluví, prostě taková ta komorní atmosféra s prvky neznáma a s otázkou která nad nimi visí „Co bude dál?". A samozřejmě opět se mi potvrdilo pravidlo americké společnosti, že nerespektují tzv. presumpci nevinny, jelikož všichni jsou zmanipulovány mediálním vlivem a díky tomu mají naprosto jasno v tom, co se stalo. Hlavně ten kryšot, co si mele svoje bludy před soudní budovou a vynáší své ničím nepodložené závěry. To člověk vždycky dostane vztek, když vidí tyhle hyeny pasoucí se na cizím neštěstí. Je to prostě typickej obrázek americký společnosti, kteří se nechávají dnes a denně manipulovat touto novinářskou pakáží a nechávají si vymejvat mozky jako masa tupejch ovcí bez mozku a rozumu. Nechci do toho kecat a už vůbec né spojlerovat, ale ten konec byl fakt trochu přepísklej a proto si možná myslím, že bude druhá série. Ale ať se každej podívá sám na tento počin a možná to pochopí líp než já. Zatím dávám 80%. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Landayova předloha se táhne jako sýr. I proto obdivuju, jak ji Bomback dokázal přepsat do kvalitativně rovnoměrnýho, solidně gradujícího rodinnýho hororu. Se sedmou soudní epizodou, která je fantasticky napsaná. S herci, který někdo na svý role vybral neuvěřitelně dobře. Dvakrát škoda, že drsnej závěr z knížky, díky kterýmu si čtení pamatuju i po těch letech, je tu trochu na sprosťáka obroušenej do hladka. Změna neprospěla. A přistřihla jednu hvězdičku. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Výborný kriminální seriál ve kterém herecky excelují Chris Ewans, Michelle Dockery a Jarder Martell a kde samotný brutální zločin není hlavní prioritou. V popředí zájmu je výborně vykreslená atmosféra a dopad podezření ze spáchání vraždy syna z dobré rodiny. Bylo před a bude potom… jak žít zase jako rodina normálně po osvobozujícím rozsudku? Je to vůbec možné když zůstaly pochyby a ne zcela zodpovězené otázky? Jaká je cena pravdy? Mnohé zůstalo nezodpovězeno a obestřeno tajemstvím což je parádním tahem na branku. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Pro mě velice příjemné překvapení. Krásně komorně natočeno, cítím z toho takový severský styl. Vynikající postavy, ačkoli v hlavní roli bych asi klidně snesl i někoho charismatičtějšího (třebas takový Mads Mikkelsen by to mohl celé posunout do úplně kultovních rovin). Oceňuji, že je to záležitost 1 série a že není snaha z toho tvořit x sériové protahování, kombinování a vaření z vody. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Výborný, dechberoucí, atmosfericky hutný až mrazivý seriál z produkce Apple TV, který beru všemi deseti. Syn významného právního zástupce je obviněn z chladnokrevné vraždy spolužáka v přilehlém parku a od té doby začíná dusná jízda plná odhalení, zvratů, nově vytasených důkazů na obou stranách a vnitřního psychického teroru všech zúčastněných. Skvělé herecké výkony hlavních představitelů, které nemusím ani zmiňovat, protože kvalitních jmen je zde spousta, solidně vyladěný scénář a prokreslení postav, které se v průběhu seriálu vyvíjejí až na jejich psychickou hranici rozpadu a nekompromisně šokující sedmý díl soudního procesu, kdy to celé vygraduje na maximum. Po dlouhé době emoční, dusivá ždímačka připomínající atmosférou nedávný When They See Us, která opět trefuje do černého a přináší sedmihodinovou jízdu, kterou jen těžko pauznete. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (10)

  • Rovnako ako dej seriálu, aj jeho natáčanie prebiehalo v meste Newton, štát Massachusetts. Taktiež scény z Mexika sa natáčali v Mexiku, v oblasti Nuevo Vallarta, štát Nayarit. (Real Tom Hardy)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno