Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elliot Richards je nesmělý dobrák zamilovaný do své kolegyně Alison. Ta ho však vůbec nebere na vědomí, proto se zoufalý Elliot rozhodne přijmout nabídku atraktivní ďáblice. Za jeho duši mu splní sedm přání. Jenže ďáblice má trochu svérázný smysl pro humor. Elliot vysloví první přání a skutečně se probudí v luxusním sídle s Alison po boku. Brzy ale zjistí, že Alison je mu nevěrná a jeho bohatství pochází z obchodu s drogami. Podruhé si tedy Elliot raději přeje, aby byl mužem plným pochopení, ale malíř slzející nad západem slunce Alison také na dlouho nezaujme. Vinou ďáblice neuspěje ani mohutný basketbalista ani okouzlující intelektuál, jemuž vedle Pullitzerovy ceny přisoudí i poněkud problematickou sexuální orientaci. S každým přáním je sice Elliot o něco moudřejší, ale také o něco blíž peklu. A než se naděje, zbývá mu poslední přání. (TV Nova)

(více)

Recenze (415)

tron 

všechny recenze uživatele

„Nemôžem ti dať svoju dušu.“ – Čo si pneumatika?“ Harold Ramis (CADDYSHACK, ANALYZUJ) diabolsky režíruje a Brendan „Rohožka“ Fraser je obrovský komediálny talent (a obrovsky nedocenený), ale je tu ešte niečo, čo dodáva ZMLUVE S DIABLOM (okrem krásnej Elizabeth Hurleyovej v netradičnej úlohe) tú skutočnú nadpriemernú príchuť a tým je prekrásne svižný scenár, ktorý je neustále „iný“ a teda vzniká (i vďaka Fraserovmu talentu pre improvizáciu) strhujúci dojem „prehustenosti“ (viď. VEĽKÉ PROBLÉMY Barryho Sonnenfelda). Najzábavnejšie je tešiť sa a zakaždým zostať prekvapený zo šialene nepravdepodobného dôvodu, pre ktorý to hrdinovi ani tentokrát nevyjde. „Každý muž sa pokladá za Boha. Tento má náhodou pravdu.“ ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Smlouva s ďáblem určitě není nejgeniálnější komedie, jaká kdy byla natočena, ale má několik tučných plusů, kvůli kterým si moje čtyři pecky zaslouží. Prvním a nejtučnějším plusem je, alespoň pro mě, Elizabeth Hurley. S tou si Pánbů vážně vyhrál, podle mě si na ni vzal nejmíň týdenní dovolenou. Škoda že hereckého talentu jí nepřisypal aspoň o hrstičku víc, ale čert to vem. Dalším plusem je Brendan Fraser, u kterého už Nejvyšší talentem rozhodně nešetřil, jeho metamorfózy se blíží dokonalosti a jsou bez debat humoristickým motorem téhle sympatické komedie. Vynikající Frances O'Connor a některá opravdu skvěle vymyšlená a napsaná přání výsledný dojem jen podtrhují. Škoda jen disneyovského konce a lacinějších triků. 75%. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sám o sobě by byl film asi i podprůměrný, příběh dost kolísá, některé věci tam jsou snad jen proto, aby měl film dostatečnou stopáž (prezident USA), ale díky Elizabeth Hurley, které nejen že jí to tu fakt sekne, svou roli zvládá naprosto parádně, a Brendanu Fraserovi, který i některé slabší věci ze scénáře tahá do ucházejících vod, se tady dost vyřádil a jeho jihoamerický narkobaron, zrzavý pihovatý cíťa či basketbalista a intelektuální homosexuál jsou prostě úchvatně zahrané role, tento film přesahuje průměr. Kolísavost tohoto filmu je až zarážející, opravdu zábavné scény se tu střídají s naprosto nudnými a suchými, v daných možnostech výborné herecké výkony s hodně slabými (Frances O'Connor je až otřesná a nevěřím jí ani nos mezi očima). Suma sumárum, je to zábavné komedie, z níž budete trochu rozpačití. Nelze hodnotit film jako celek, jen jednotlivé scény, které jsou buď hodně zábavné, nebo vůbec. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jak nebo čím mám zhřešit, abych propadl takovému ďáblovi? Mám se snad dneska večer koukat na další připitomělou nováckou show, jejíž reklama se zhovadile třepotala málem až vprostřed obrazovky? Dej mi znamení, pekelná vládkyně, a já to pro těch sedm přání a sedm setkání s tebou udělám! Možná bych si někde mezi přáními strávit s tebou půlnoc v Paříži (zdravím Woodyho) a prožít s tebou noc (klidně v muzeu, Bene) přál, aby se v roli Elliota, když ne já sám, objevil kdokoli jiný, protože Brendan Fraser vypadal, jako by mu ulítly včely. Ale jinak nemám připomínek, film mi zkrátil odpolední čekání na večer a znovu mě přesvědčil o tom, že víra v ďábla je rozhodně víc sexy než víra v Boha. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pekelně vtipná komedie s kočkou Elizabeth Hurley (jestli je ďábel žena a vypadá z poloviny tak dobře jako ona, tak chci do pekla :-)) a skvělým Brendanem Fraserem. Jednotlivé proměny mě neskutečně bavily ("Ať už ta pitomá koule konečně zapadne!") škoda, že v závěru film nehorázně ztrácí a konec je předvídatelný. Na druhou stranu je to komedie, takže přimhouřím oči a dám tomu 4 hvězdy. P. S. Není moc filmů, kde uvidíte Boha jako kouřícího černocha... :-) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Záběry ze začátku a konce filmu, které jsou z části zrychlené a z části v normálním čase, byly použity z dokumentu Baraka (1992). (Bakllazaan)
  • Ve scéně, kde citlivý a něžný Elliot zpívá píseň o delfínech, je to ve skutečnosti režisér Harold Ramis, koho slyšíme hrát na kytaru. (Bakllazaan)
  • Matematický úkol "xn + yn = zn , kde n > 2 a x, y, z ≠ 0", který Ďábel stírá z tabule, nemá řešení v oblasti přirozených čísel. Je to Velká Fermatova věta, pro kterou přes 300 let hledali důkaz matematici celého světa. (Aelita)

Reklama

Reklama