Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrtící virus zasáhne město a osamělý muž se ocitne v pasti. Uvězněný ve svém bytě bez spojení s okolním světem se snaží najít pomoc a cestu ven. (Netflix)

Recenze (134)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

hmm.. Z jižní koreje se v průběhu několika posledních let stala skoro velmoc zombie filmů.. Jeden "historický"seriál a jeden "historický" film, dva hrané a jeden animovaný film okolo Pusanu.. a teď tohle.... Alive myslím hodně zručně pracuje s klasickými (rozuměj: Romerovskými) satirickými a společenskokritickými motivy subžánru.. A v první půlce se soustředí na survival motivy (ikdyž zrovna z tohodle by se dalo vymáčknout více).. Akce taky docela ujde... Jen je to zase po stopadesáté to samé.. Hlavně poslední třetina nedokáže přijít s ničím novým a já mám pocit, že na film hodně rychle zapomenu... Asi by bylo dobrý pochválit film i za to, že tradiční korejské sentimentálně-melodramatické rozsračičkovávání konců je zde přiškrceno na minimum.. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Vcelku ok jihokorejský survival o gamerovi, co to má srovnaný a tak když vypukne zombie apokalypsa, jde zpátky pařit. Ale všichni víme, jaká je realita, když nám vláda odstřihne internet. A tak je náš korejský Simon Phoenix nucen to nějak začít řešit. Dívat se na to dá, ale příliš to nechytí, je to ploché a člověk už podobnou dějovou kostru viděl stokrát. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina Joon-woo je idiot. Jeho hovadské chování mi lezlo fakt na nervy. Jeho komunikace s Kim Yoo-bin byla jak ze silvestrovské estrády, i když Kim byla taky tak trochu pošuk. Přežít sám v bytě v osmém patře není jednoduché, když se stále okolo potloukají hladoví nemrtví. Pokud by zůstalo jen u toho, tak se jedná o průměrné drama jednoho idiota. Naštěstí dojde i na akci. Nemrtváci opět běhají rychleji než živí, a proto utéci jim je téměř nemožné. Kromě naháněček měla šmrnc i scéna s milým zachráncem. Zuřivý dav měl grády! Bohužel gore chybí, což mne mrzelo. A ošoupané čtyři hvězdy dávám právě za úprk o život, jelikož jako drama mne to nenadchlo. Konec jsem čekal jiný, ale budiž... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

No ja som z tohto filmu celkom prekvapený. Čakal som to od peninsule alebo Patients of a Saint , no dal to až Alive, vážne tlieskam. Žiadny komorne ladený zombie film, som nevidel. Ja som videl riadne premakaný a i keď mal niekoľko hluchých miest, nemôžem nepovedať, bravo majstre. Toto sa ti podarilo. Bolo tu písane o gore, tak to neriešim. Nebudem riešiť ani to, že masky sa vydarili, je to skoro v každom druhom komente. Ale čo riešim je, že sem dotiahli krásku a zviera. Tak strašne nesympatický herec, ktorý sa trošička podobal na Eminema a potom veľmi sympatická herečka, ktorá bola ozdobou a spásou celého filmu. Na 5* tomu niečo málinko chýbalo, ale na silne 4* to určite stačilo. Zatial jednoznačne u mna kráľ zombie filmov 2020, ale je ešte niekoľko mesiacov, tak to sa ešte uvidí či ma niečo neprekvapí ešte viac. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Kórejský zombie horor o chlapíkovi, čo počas vypuknutia zombie apokalypsy zostane uväznený vo svojom byte a snaží sa nájsť cestu von. Vo výsledku len nenáročný priemer na jedno pozretie s pár dobrými nápadmi, solídnými maskami zombíkov a v pohode vizuálom, resp. technickou stránku filmu (tak ako býva u Netflixu zvykom). Not great, not terrible. Akurát to nebude 3,6 ale len 3* a 55% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 1. října do 12. prosince 2019 ve městě Gunsan (Jižní Korea). (ČSFD)

Reklama

Reklama