Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrtící virus zasáhne město a osamělý muž se ocitne v pasti. Uvězněný ve svém bytě bez spojení s okolním světem se snaží najít pomoc a cestu ven. (Netflix)

Recenze (134)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nie je to zlý nápad ani film. Ale vidno, že je to debut. Skúsenejší režisér by sa viacej vyhral s formou aj s napätím. To tu v zásade absentuje. A ku koncu. Znova raz v posledných 20 minutách príde akcia, ale ako keby vycucaná z prsta. A to ako to skončí ma vôbec neprekvapilo. Skôr sklamalo. Musím ale oceniť formálnu stránku. Kamera, masky a hudba sú na vysokej úrovni. Má to niekoľko chuťových scén, len scenáristicky to postráda hlbšiu logiku. Čo výrazne zamrzí. Na film som sa tešil, ale Train to Busan je zatiaľ neprekonaný. Na druhú stranu, nie je to ten typ filmov, ktoré by som zatracoval aj keď sú priemerné. Ak ho dakedy uvidím niekde inde, je vysoká pravdepodobnosť že neprepnem. Ústredný hrdina je na počudovanie veľmi v pohode. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Vcelku ok jihokorejský survival o gamerovi, co to má srovnaný a tak když vypukne zombie apokalypsa, jde zpátky pařit. Ale všichni víme, jaká je realita, když nám vláda odstřihne internet. A tak je náš korejský Simon Phoenix nucen to nějak začít řešit. Dívat se na to dá, ale příliš to nechytí, je to ploché a člověk už podobnou dějovou kostru viděl stokrát. ()

Reklama

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Už od úvodních minut docela nápaditá a originální zombi akce, která klade důraz hlavně na přežívání hlavních postav a nechává stranou nákazu jako takovou včetně toho politického patosu okolo. Infikování lidé nejenže vypadají k světu, ale i jejich zvuková či pohybová kreativita vás mile překvapí. Bohužel je to film a tak počítejte se spoustou nelogických až klišovitých situací, které vás přímo zavalí v poslední třetině filmu. A vůbec, jdu si zahrát PUBG... :D ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dobré to bolo. Len "problém" je v tom, že "dobré" je na trojku. Originalita južanov z Kóree ma nijak neprekvapuje, tak isto kvalita spracovania je tradične na vysokej úrovni, akurát som tak nejak dúfal vo väčšiu zábavu. Masky solídne, gore pomenej, respektíve viac menej mimo záber, a tak sa pokračuje v trende sledovania priemerných, respektíve ľahko nadpriemerných filmov. Dúfam, že to "Train to Busan II" rozbalí na plné pecky, aby milovník zombie subžánru konečne dosiahol nejaký "vrchol", lebo takýto nejaký "Alive" (nie ALONE kurva!), je len akýmsi pohonkávaním na gauči bez orgazmu. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Ceklem slušně udělaná zombie survival akce "ze sídliště". Herectví obstojné, debilit málo, deus ex machina přítomna několikrát, stejně jako pár otřepaných klišé. Ale vše je to zpracované hezky, funguje to dohromady, napínavé to je. Horror všeho druhu je unavený žánr, tak jsem rád za cokoli, co funguje a drží mou pozornost (v dobrém slova smyslu). A #Alive to splňuje a přidává i trošku navrch. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 1. října do 12. prosince 2019 ve městě Gunsan (Jižní Korea). (ČSFD)

Reklama

Reklama