Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

nonick1 

všechny recenze uživatele

Zábavná americká komedie, plná gagů a vtipných scének které dokáží diváka pobavit a rozesmát. Inu, rok vzniku 1983 a Chevy Chase ve skvělé formě (viz Špióni jako my)... No, od té doby už uplynulo hodně vody v Mississippi a dnešní americké "komedie" se už bez fekálního humoru a pitvořících se gsiftů neobejdou - až se smích lepí na paty. A je tak nějak divně cítit...   Poslyšte, je to vůbec smích? ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

NENÍ TO VŠUDE JAKO U NÁS DOMA. KDYBY TO BYLO VŠUDE JAKO DOMA, NENÍ DŮVOD NIKAM JEZDIT. Clarkův přístup k prožívání ideálních rodinných časů, díky němuž komedie vyvolává náš smích, paradoxně zapříčiňuje jejich pád. Tahle první dovolenková komedie se mi absolutně líbí i přesto, že některé scény se od černého humoru přesouvají kamsi do bizarních vod... ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná bláznivá americká komédia, ktorá nehrdzavie. Cez bláznivé situácie a miestami drsné gagy si uchováva po celú dobu zvláštny pôvab a istý punc detskej naivity. Trochu mi to kazí len ten záver, ale budiš učinené za dosť happyendu po americky. Chevyho Chaseho mám rád odmalička a to predovšetkým v úlohe Clarka Griswolda. Film je vtipný a pobaví aj v dnešnej dobe a aj po niekoľkonásobnom zhliadnutí. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Čas letí a letí a tak se ti malí Griswordovi teenageři proměnili na babičku a dědečka. Jinak bych tento film označil za důstojnou a zcela bez problémů i vysoce pohodovou relaxaci. První a zároveň poslední díl celé série, který si drží jisté normy a veze se v přiměřeném celku. - 7/10 - ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Typická chaseovská komedie, ve všech ohledech srovnatelná třeba s Vánočními prázdninami. Na první pohled je to jednoduchá road-movie, kterých existují stovky, ale nad průměr jí vytahují některé neskutečné gagy, z nichž asi nejlepší je návštěva u vidláckých příbuzných na jejich statku. Tam padaj takové hlášky...! Příčemž na hláškách tenhle film dost stojí. Film by samozřejmě mohl být ještě mnohem lépe vypointovaný a množství vtipů větší, ale i tak je to příjemná klasika, která se neomrzí. Kromě toho má film super dabing - Airbag je vzduchový pytel, Space invaders jsou Dobyvatelé z vesmíru:D ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Dcéru bratranca Eddieho si zahrala Violet Ramis, dcéra režiséra Harolda Ramisa. (m.a.t.o.)
  • Stredné meno Clarka W. Griswolda je Wilhelm. (m.a.t.o.)
  • Scenár vznikol na základe článku "Vacation 58", ktorý bol uverejnený v National Lampoon v septembri 1979. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama