Reklama

Reklama

Šestici přátel se o halloweenské noci po párty ještě nechce domů a rozhodnou se, že navštíví některý ze strašidelných domů v okolí. Když při cestě na jeden narazí, berou to jako znamení a rozhodnou se vstoupit dovnitř. Brzy ale zjistí, že se nejedná o hru a že je čeká boj o přežití v domě plném nástrah, kde jsou právě oni terčem krutých halloweenských zabijáků v maskách. (Tejkina)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

Trevor 

všechny recenze uživatele

O hviezdičku vyššie hodnotenie ako by si film zaslúžil dávam kvôli tomu, že som ho videl počas halloweenskej noci a pretože zdejší expert ako inak zadrbal nízke hodnotenie. Taký slasher s rukopisom, aj keď iba producentským ale je ho cítiť, Eliho Rotha celkom príjemne prekvapí a po Hell Feste či Escape room prináša ďalší podobne ladený kúsok s jednoduchým príbehom a potokmi krvi na ktoré príliš dlho čakať nemusíme. Protagonisti filmu príliš na jeho kvalite nepridali, na druhej strane film nestiahli dole a tak sa Haunt spolu s 3 from hell postarali o príjemný halloweensky večer. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Eli Roth to produkčně ošetřil, gore už ale patřičně nevymazlil. Trávíte-li Halloween v příslušně strašidelných atrakcích, jako jsou domy, sklepy, nálevny a pivovary, máte možnost stát se sedmým do party, která jeden takový strašidelný dům navštíví. Jak už to tak bývá, počáteční zábavnost atrakcím moc dlouho nevydrží a nebohých šest mládežníků padne do osidel šílených maskovaných vrahů. Je sice na pováženou, že ještě v polovině filmu je celá parta celistvá, ovšem naštěstí se tvůrci včas rozpomenou, že má jejich řada řídnout, takže úmrtí je nakonec uspokojivé množství. Co už je méně uspokojivé, je poměrně slabé gore, kamera od detailů velmi rychle odbíhá, takže si z tohoto hlediska krvavosti nikdo moc neužije. Druhým nedostatkem se ukázal záměr zabijáků a s ním spojené provozování jejich atrakce. Není jasné, zda už ve strašidelném domě docházelo k zabíjení dřív, a pokud ano, jak je možné, že okolí nepojalo podezření. Naprosto není nic známo ani o zabijácích samotných, mají masky a pod nimi jsou dobrovolně znetvoření, nepochytil jsem, k čemu tento neotřelý nápad sloužil a jaksi jsem i tápal, co je k zabíjení vedlo. Více bližšího nezjistila ani parta v nesnázích, která kromě dvou koumáků a sympatických děvčat, měla jednu uvědomělou slečnu Katie Stevens, která vydržela nejdéle v litém boji. Po (scenáristickém) úspěchu snímku "Tiché místo" se tvůrčí dvojici Scott Beck & Bryan Woods podařilo protlačit k realizaci i tento jejich společný počin, který se nespoléhá na přehršel gore, ale především umí pracovat s obyčejným lidským strachem v různých formách. Vzhled zabijáků nahání hrůzu dokonale a parta v ohrožení je v pohodě.Celé to přímočaře šlape, dějové zvraty jsem nezaznamenal. Přemrštěné nároky tohle hrůzné bludiště na diváka neklade. 8/10 ()

Reklama

Miseet 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím největší překvapení tohoto roku. Super masky, a ještě lepší masky, co se schovávaly pod nimi. Atmosféra zde byla, to jo. Už jsem si myslela, že se, alespoň ucházejícího, slasheru nedočkám, no a je tady. Super prostředí strašidelného domu, no a kdy jindy, než na Halloween. Snímek má své mouchy, ale na tu letošní bídu, která se točí si myslím, že dost dobrý. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušnější kus z řad Halloweenských vyvražďovaček. Premisa byla fajn, gore hodně dobrý, násilí, masky, to všechno bylo cool. Ale co mě vyložene do očí sralo byla debilita postav. Jasně, k horroru nějaká ta debilita prasat na porážku patří, ale tady to bylo přímo do očí bijící. Konec byl taky ze slabšího soudku, na to jak všichni byli blbí, tak se celkem nepochopitelně pochlapili a udělali větší jatka jak samotní magoři. Ale ve výsledku fajn horror, kterej se mohl stát Halloweenskou klasikou (rozhodně víc než přeceňovanej Trick’r’Treat). 4* a.k.a 70% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tenhle "cirkusový" horor jsem viděla měsíc před Halloweenem, ale na zmíněný svátek by se parádně hodil. Ze začátku si sice říkáte, že asi víte, kam tohle bude mířit a ono vlastně i jo, ale na druhou stranu má tahle jednohubka schopnost překvapit a vcucnout diváka do slušné atmosféry. Postavy jsou docela OK a chovají se vesměs rozumně a na chuť si z určité části přijdou i vyhledávači gore. Stoprocentně lepší než kdejaký Hell Fest nebo Blood Fest nebo co se to teď všechno urodilo. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Scott Beck a Bryan Woods psali scénář pro Haunt současně se scénářem pro A Quiet Place (2018) bez očekávání, že by se kterýkoli film někdy v budoucnu natáčel. (ČSFD)
  • Závěrečná píseň, která zní během závěrečných titulků, je akustická coververze hitu Dragula (1998) muzikanta Roba Zombieho, který je sám fanouškem hororu a tvůrcem několika filmů. (jenovef)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno