Reklama

Reklama

Hellraiser II: Svázaný s peklem

  • Česko Svázaný s peklem: Pekelník druhá část (více)
Trailer

Obsahy(1)

Volné pokračování úspěšného hororu se odehrává jenom pár hodin po událostech prvního dílu. Kirsty (Ashley Laurence), která jediná přežila řádění Franka (Sean Chapman) a cenobitů v domě svého otce, tráví noc v nemocnici vedené uznávaným psychiatrem, doktorem Channardem (Kenneth Cranham). Ten je však ve skutečnosti šíleným sadistou posedlým okultismem, který oživením a přeměnou mrtvol způsobí mnoho hrůzy... (ScreamJay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#2 Hellraiser. Hellraiser dvojka je svým způsobem odpovědí na všechny ale z jedničky. Mytologie kolem kostky, víc cenobitů, všechno je teď mnohem důležitější. Je tu pekelný labyrint a v něm několik velice dobrých nápadů. Oceňuju rozšíření zápletky v blázinci, fakt, že se pokračování odehrává jen chvíli po prvním filmu, dějovost, šíleného doktora. Hlavní hrdinky dozrály do krásy a vysloveně jsem spokojená z variace na téma Frankensteinova nevěsta / Mumie. Třetí ženská postava je taky plus. Přesto některé věci pořád nefungují, například: "kam se poděl Kirstyn přítel?" nebo "dává smysl pokořit Pinheada fotkou?" či "nebylo by snazší Kirstyna odtce oživit jako Juls?" a "neměli by být cenobiti odolnější?" Nikdo nevysvětlil pterodaktyla! Jak to vidím celkově: H8, H5, H4, H11, H7, H2, H6, H1, H3, H10, H9. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý sequel. Bohužel paradoxně v momentě, kdy má asi film dosahovat vrcholu - v té pekelné říši -, tak naopak ztrácí tempo a poctivě budovaná atmosféra je ta tam. Možná kdysi spolíhali hlavně na efekty, které už dneska rozhodně nepříjdou nijak vyjímečné (ale rozhodně nejsou špatné!)... V každým případě přibližně v druhé polovině se spíš jen střídají skvělé a průměrné scény - a to i v závěru filmu. Dobrá zpráva nakonec - Film si pořád drží svojí temnou atmosféru a je zde mnohem víc gore scén než v jedničce :) (8/10) ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik bizarného biomechanoidného gigerovského sveta postáv, existujúcich paralelne vedľa, či dokonca rovno v navonok uhladených životoch väčšiny, je pre mňa Hellreiser II vyslovenou chuťovkou. I keď majster Hans Ruedi Giger sa na diele výtvarne priamo nepodieľal, inšpirácia je zjavná. Oveľa viac zaujme vizuálnymi fantáziami, ako dejom. Ale pozor, ani symbolický opis tohto, čo sa deje za bránami psychiatrií nie je vôbec márny. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Všetko, čo bolo v jednotke nepovedané, alebo nedopovedané má dohru v Hellbound. Vrcholí to v úžasnom vyše polhodinovom finále plnom surrealistickej a desivo pekelnej atmosféry. Mystika a mytológia alternatívneho pekla je prepracovaná do posledného detailu a Pinhead a Cenobiti nezlezú z plátna. Efekty sú úžasné a hudba bombastická. Rovnako dobré, ak nie ešte lepšie ako jednotka. PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Takisto ako pri prvej časti určite vyzdvihnem gore. Je to vynikajúco spracované. Mäsité, krvavé, bizarné, úchylné a dôvod prečo sa to dalo pozrieť. Dvojka si viac menej drží kvalitu jednotky ale aj tak nechápem na čo bolo potrebné pokračovanie takéhoto sterilného námetu. Dej tu bol tak nesmierne prekombinovaný že mi to prišlo miestami až komické. Hovoril som si "To už nemyslia vážne". Ale dalo sa na to pozerať keďže nechutnosť prakticky všetko ostatné odrovnala. Pozdávalo sa mi že tu mal Pinhead o niečo väčší priestor na realizovanie sa. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Scénárista Peter Atkins dostal od fanoušků několik nenávistných dopisů, jelikož nechal velmi lehce dr. Channarda zabít Pinheada a ostatní cenobity. (Chatterer)
  • Film měl premiéru 23. prosince 1988. (Chatterer)
  • Vůbec první slovo malé řešitelky hlavolamů Stephanie je "Oh, shit". (Scorn_)

Reklama

Reklama