Reklama

Reklama

Hellraiser II: Svázaný s peklem

  • Česko Svázaný s peklem: Pekelník druhá část (více)
Trailer

Obsahy(1)

Volné pokračování úspěšného hororu se odehrává jenom pár hodin po událostech prvního dílu. Kirsty (Ashley Laurence), která jediná přežila řádění Franka (Sean Chapman) a cenobitů v domě svého otce, tráví noc v nemocnici vedené uznávaným psychiatrem, doktorem Channardem (Kenneth Cranham). Ten je však ve skutečnosti šíleným sadistou posedlým okultismem, který oživením a přeměnou mrtvol způsobí mnoho hrůzy... (ScreamJay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Druhej dil primo navazuje na ten prvni a pokracuje vicemene tam, kde prvni skoncil, coz je fajn. Co uz tak fajn neni, je Randel, kterej si sice taky libuje ve vsemoznejch nechutarnach, ale proste nema koule jako Barker, takze to nepusobi tak strasidelne a obcas to je spis smesny. Navic film neni zas tak uplne horor, protoze dobra pulka se odehrava v jakmysi labyrintu a spis to spada trochu do fantasy, i kdyz samozrejme i tady radi Cenobiti ve velkym a dojde na spoustu trhani tel. Jsem spokojenej, ale prvni dil mel mrazivejsi atmosferu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně horší než první díl. Triky jsou na stejné úrovni jako u jedničky, herci podobně nedokonalí, atmosféra ubyla, scénář se stal místy docela nepřehledným. Zamrzela mě hlavně malá účast cenobitů v čele s Pinheadem. Po tom, jak jsem byl natěšený po prvním dílu, je pro mne Hellbound docela zklamáním, přičemž nespokojený jsem hlavně kvůli druhé polovině (první byla více než dobrá) - nelíbila se mi podoba pekla a špatné triky (se vstupem do pekla se všechna atmosféra vytratila), a vlastně ani vyústěni děje mě zrovna nepotěšilo. Slabé tři hvězdičky. Mé pořadí: H1, H5, H2, H7, H3, H4, H6, H8 ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Stačí jen pár kapek životodárné tekutiny na zkrvavené matraci a peklo může opět otevřít svou náruč. Tentokrát se místo Franka vrací do našeho světa jeho milenka Julie, ta vypočítavá děvka z předchozího dílu. A díky šílenému psychiatrovi Channardovi nám je odhalený svět uvnitř Lemarchandovy kostky: rozsáhlý labyrint plný hrůzy, bolesti a samozřejmě krvežíznivých Cenobitů... Aby bylo jasno, dvojka je posledním zářezem v sérii, která se ještě drží Barkerem načatého konceptu a hodně temné atmosféry. Neúprosný čas se tu podepsal především na některých efektech, jenže všechno ostatní, ať už skvělé masky nebo Youngova hudba, hezky dozrálo a tvoří výjimečný, fantastický horor. A těch pár matoucích nesmyslů (vyhořelý dům z jedničky opět stojí a ona matrace je plameny nedotčena) jsou pouhým detailem. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Díky peklu poněkud surrealistické, avšak ve šlépějích Berkerovy tvorby. Divák si užije častého stahování z kůže, krve, červů, obnaženého masa i řetězů. Klíčová scéna na krvavé matraci byla například v Německu cenzurou kompletně vystřižená. Zdařilé je pojetí pekla jako nekonečného labyrintu se snovými scénami. Vynikající masky a gore efekty. Doktorova chapadla vypadají, jako by na nich pracoval sám velký J.Švankmajer (a nelze si nevzpomenout na podobnou scénku v Tajemném hradě v Karpatech). Krásná Kirsty a uhrančivá Julia, která dokáže vyjádřit mimikou snad všechny pocity - od líbezného úsměvu přes svádění až k nenávisti. Cenobiti jsou k sežrání! Viděno 5x z toho jednou v kině. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Dvojku mám rád stejně jako jedničku, protože, když to u nás vyšlo na vhs, tak jsem oba díly sledoval po sobě a beru to jako jeden film. Parádní atmosféra, geniální hudba a všechno okolo. A hlavně - uncut verze!!!! Ta na vhs nebyla a když jsem po čase uncut verzi viděl, nestačil jsem se divit, co bylo všechno vystříháno! Luxusní gore! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Scénárista Peter Atkins dostal od fanoušků několik nenávistných dopisů, jelikož nechal velmi lehce dr. Channarda zabít Pinheada a ostatní cenobity. (Chatterer)
  • Hlava, která na konci filmu položí otázku "What's your pleasure, sir?", patří podivnému muži, který v prvním díle v obchodě se zvířaty jedl cvrčky. (Chatterer)
  • Místo jména dr. Channard byl ve scénáři dr. Malahide. "Channard" je odvozen od Christiaana Bernarda, který jako první na světě provedl úspěšnou transplantaci srdce. (Chatterer)

Reklama

Reklama