Reklama

Reklama

Hellraiser II: Svázaný s peklem

  • Česko Svázaný s peklem: Pekelník druhá část (více)
Trailer

Obsahy(1)

Volné pokračování úspěšného hororu se odehrává jenom pár hodin po událostech prvního dílu. Kirsty (Ashley Laurence), která jediná přežila řádění Franka (Sean Chapman) a cenobitů v domě svého otce, tráví noc v nemocnici vedené uznávaným psychiatrem, doktorem Channardem (Kenneth Cranham). Ten je však ve skutečnosti šíleným sadistou posedlým okultismem, který oživením a přeměnou mrtvol způsobí mnoho hrůzy... (ScreamJay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Takisto ako pri prvej časti určite vyzdvihnem gore. Je to vynikajúco spracované. Mäsité, krvavé, bizarné, úchylné a dôvod prečo sa to dalo pozrieť. Dvojka si viac menej drží kvalitu jednotky ale aj tak nechápem na čo bolo potrebné pokračovanie takéhoto sterilného námetu. Dej tu bol tak nesmierne prekombinovaný že mi to prišlo miestami až komické. Hovoril som si "To už nemyslia vážne". Ale dalo sa na to pozerať keďže nechutnosť prakticky všetko ostatné odrovnala. Pozdávalo sa mi že tu mal Pinhead o niečo väčší priestor na realizovanie sa. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Kirsty sa prebudí v psychiatrickej liečebni a onedlho sa jej zjaví v izbe jej otec stiahnutý z kože prosiaci o vyslobodenie z pekla. Kocka sa znovu otvára a s ňou sa otvorí i brána do pekla do ktorého vstupuje i Kirsty. Priame pokračovanie legendárneho Pekelníka, ktoré naň nadväzuje nielen dejom, ale aj skvelou dusnou atmosférou, zobrazením nechutností ako sú ľudia stiahnutý z kože za živa, pozrieme sa ako to vyzerá v pekle a naviac je tu skvelí chirurg upravený peklom, ktorého záľubou je amputácia. Proste dvojka pritlačila na pílu všade tak v čom bola jednotka vynikajúca. Veľmi vydarené pokračovanie. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně horší než první díl. Triky jsou na stejné úrovni jako u jedničky, herci podobně nedokonalí, atmosféra ubyla, scénář se stal místy docela nepřehledným. Zamrzela mě hlavně malá účast cenobitů v čele s Pinheadem. Po tom, jak jsem byl natěšený po prvním dílu, je pro mne Hellbound docela zklamáním, přičemž nespokojený jsem hlavně kvůli druhé polovině (první byla více než dobrá) - nelíbila se mi podoba pekla a špatné triky (se vstupem do pekla se všechna atmosféra vytratila), a vlastně ani vyústěni děje mě zrovna nepotěšilo. Slabé tři hvězdičky. Mé pořadí: H1, H5, H2, H7, H3, H4, H6, H8 ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jednička stavěla na komornosti a maximálním využití svého nápadu. Dvojka je encyklopedií snad všech neduhů osmdesátkových hororů - gumové gore efekty, příšerné animace a spousta srandovně okázalé hrůzostrašnosti. Hororoví fajnšmejkři budou asi na věc koukat jinak a budou si svou "kultovní" sérii hájit do posledního dechu, jenže dvojka Hellraisera je přesně tím typem filmu, kde mě díky absenci jakékoliv logiky rozčilují i ty nejmenší detaily. Od opravdu způsobilého policisty, který při prvním leknutí vykropí celý zásobník do ničeho, až po ještě způsobilejší lékařský personál. Patro údržby bylo zajímavé, čípak to byl nápad? Neustálá přehlídka vysátých figurín, hlavní hrdinka ražení pomatené krávy, směšně výhružná hudba, tuctové triky, téměř žádná atmosféra a příběh nestojící za řeč. Na konci si dáme trochu Hvězdných válek a příslib dalšího pokračování a...? Titulky. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hodně velký sešup dolů v kvalitě a to ani jednička nebyla žádný zátrak. Postrádá to atmosféru jedničky, nápad veškerý žádný a často film nechtěně budí smích. Pinhead je jediným světlým bodem hodně velké slátaniny a je mně líto, že taková hororová ikona nedostala ve starších dílech moc velký prostor zazářit. Mé hodnocení: 20% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Hlava, která na konci filmu položí otázku "What's your pleasure, sir?", patří podivnému muži, který v prvním díle v obchodě se zvířaty jedl cvrčky. (Chatterer)
  • Scénárista Peter Atkins dostal od fanoušků několik nenávistných dopisů, jelikož nechal velmi lehce dr. Channarda zabít Pinheada a ostatní cenobity. (Chatterer)

Reklama

Reklama