Reklama

Reklama

Hellraiser II: Svázaný s peklem

  • Česko Svázaný s peklem: Pekelník druhá část (více)
Trailer

Obsahy(1)

Volné pokračování úspěšného hororu se odehrává jenom pár hodin po událostech prvního dílu. Kirsty (Ashley Laurence), která jediná přežila řádění Franka (Sean Chapman) a cenobitů v domě svého otce, tráví noc v nemocnici vedené uznávaným psychiatrem, doktorem Channardem (Kenneth Cranham). Ten je však ve skutečnosti šíleným sadistou posedlým okultismem, který oživením a přeměnou mrtvol způsobí mnoho hrůzy... (ScreamJay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

iolaos 

všechny recenze uživatele

Tony Randel se do toho oprel teda paradne. Styklovani pekelne atmosfery pomoci ruznych zanrovych prostredku certifikovanych svym predchudcem funguje, da se rici, bezchybne. Ikdyz na muj vkus se zbytecne v nekterych fazich Hellbounda Rendel urputne drzi ciste surrealistickeho vypraveni, nakonec vydava veledilko, nad nimz uznale tleskam. Je jen dobre, ze se nesnazi nekompromisne protlacit sve inovativni napady tykajici se brutality a okazale akce , ke ktere maji tvurci "dvojek" sklony, ale sympaticky navazuje na Barkeruv zaklad vypraveni (fantaskni podobu pekla a postavu letajiciho serdžna si ale klidne mohl odpustit)... O minimum slabsi nez jednicka, avsak stale elitni horror, jehoz pribeh exponencialne graduje a konzument se ani sekundu nenudi. 9/10 ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jednička je prostě nepřekonatelná (a Barker dobře věděl, co dělá), i když nutno říci, že tohle surreálné peklo má něco do sebe. Bohužel se právě v něm někam vytratila atmosféra. Zbytek jde v běžných stopách béčkových dvojek, takže spousta krve, řetězů, ale polovina hrůzy. Ale proti přeplácanému třetímu dílu jde ještě pořád o dobrý film. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Jak je zde několikrát napsáno, film skutečně, bez jakékoli časové prodlevy, navazuje na předchozí díl. Neohrožená Kirsty i všehoschopná a lidsky pekelná Julia, už o pekle vědí každá své. Jedna pokračuje, i přes pochopitelnou nedůvěru okolí ve svém boji, za čistotu a svobodu vlastní duše, i když viděla peklo na vlastní oči a druhá se dostala do role, u které v předchozím díle jen asistovala. Role znovuzrození. Výborná kamera i celá režie. Atmosféra graduje otevřením pekelné brány a celé vyobrazení prostředí, je na rok výroby opravdu přesvědčivé. Něco málo ze "zrození" démonického Pinheada na začátku filmu, i stvoření nového Cenobita, je přímou ukázkou, jak funguje pekelná moc v tomto případě. Je zde i projev pekelné spravedlnosti, která může někomu ubrat na temné atmosféře. Film by si určitě zasloužil i více projevu od samotných Cenobitů, kteří v podstatě jen pózují a nečekaně a jednoduše umírají. V případě, že by tomu bylo naopak, s 5ti hvězdičkami bych určitě neváhal. Jinak určitě kvalitní a ani scénářem nepokažená temná podívaná, která mně osobně donutí vidět další díl. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Všetko, čo bolo v jednotke nepovedané, alebo nedopovedané má dohru v Hellbound. Vrcholí to v úžasnom vyše polhodinovom finále plnom surrealistickej a desivo pekelnej atmosféry. Mystika a mytológia alternatívneho pekla je prepracovaná do posledného detailu a Pinhead a Cenobiti nezlezú z plátna. Efekty sú úžasné a hudba bombastická. Rovnako dobré, ak nie ešte lepšie ako jednotka. PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

kinej 

všechny recenze uživatele

V druhém Hellraiserovi přibylo zajímavých speciálních efektů, úžasných masek a zajímavých pekelných panoramat. Vizuální stránka je asi tím nejlepším co film nabízí. Marný není ani příběh, který vcelku minimalistickou zápletku z předešlého filmu odehrávající se převážně na zápraží pekla rozšiřuje a přenáší jí až do pekla samotného. Tvůrci se tedy nezastavili na místě, ale rozhodli se jít dál. Dá se říct, že úspěšně. Bohužel není film tak napínavý jako ten první a to je přeci jen to o co by mělo v hororech jít. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Film měl premiéru 23. prosince 1988. (Chatterer)
  • Kvůli poranění krku nosil Kenneth Cranham make-up Cenobita po jeden den. Po zbytek natáčení hrál Cenobita Channarda kaskadér Bronco McLoughlin. (HellFire)
  • Místo jména dr. Channard byl ve scénáři dr. Malahide. "Channard" je odvozen od Christiaana Bernarda, který jako první na světě provedl úspěšnou transplantaci srdce. (Chatterer)

Reklama

Reklama