Reklama

Reklama

Po zmrzačení jediné přeživší Victorie Heyes (Samantha Scaffidi) a spáchání sebevraždy při policejní konfrontaci je Art (David Howard Thornton) o rok později vzkříšen zlověstnou bytostí a na halloweenskou noc začne hon na dva nic netušící sourozence v oblasti Miles County. (TommyZR)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Terrifieru 2 se po pěti letech podařilo dokonale navázat na první díl (stejným způsobem, jakým navázal třeba i Halloween 2 už v roce 1981). A jede se taky stále ve stejném stylu, na grotesknosti se nijak neubralo. Ale nevadí, je to zkrátka jen jiný druh horroru, než na jaký bývá divák zvyklý. A Art je opravdu třída, asi nejpůsobivější klaun, jakého znám. Zato se ale myslím ještě víc přidalo na brutalitě a zvrácenosti, minimálně dva klaunovy mordy (obě Sienniny kámošky) jsou už možná na hranici nějaké obsáhlé psychiatrické diagnózy pana režiséra Leoneho (to nemyslím jako negativní kritiku, ale spíš jako uznání). Ano, klaun se utrhl ze řetězu a s úsměvem, nadšením a výjimečným sadismem kydlí všechny, kteří se mu nevhodně připletou do cesty. Závěr v lunaparku je pak už možná trochu zdlouhavý, ale zase je malinko jiný, než je v příbuzných filmech obvyklé, dočkáme se totiž zrození jedné takřka comicsové superhrdinky. A proč ne, jsou-li nesmrtelná vraždící monstra, proč by někdy nemohly obživnout i jejich oběti? A za zvláštní zmínku pak ještě určitě stojí i skvělý synthwave soundtrack. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Art tu je zas a masakruje svoje obete ešte s väčšou surovosťou a sadizmom. Že je to zvrátené hovädo viem už dávno a keďže som to očakával, prekvapiť ma to nemohlo. Užíva si to ešte viac ako minule. Svoje obete teraz nemusí naháňať, ale pekne si ich nájde doma či v aute. Som trocha prekvapený, že i keď aj táto časť sa vyznačuje silnými explicitnymi scénami, tak sa tu našiel čas i na aspoň trocha rozvinutie charakterov postáv. Asi preto ma film cez dve hodiny, ale takáto striedačka mi celkom vyhovovala. Dialógové nezáživne scény sa miešali s gore šťavnatými a slušne prevedenými. Nečakal som to, že to poviem, ale tento Art ma bavil. Nehrá sa na nič, na čo nemá a v podobne ladených filmoch sa prihliada hlavne na gore stránku a tu zvládol do cela solídne. A, že pritom je trocha vaty už nikomu neublíži. Tento film a mnoho ďalších boli stvorené len za jedným účelom, trocha obohatiť hororový žáner. A tu nemôžem zabudnúť nespomenúť Hotel Inferno 2: The Cathedral of Pain, ktorý mi to tu najviac pripomínal. Nie príbehom, ale krvavostou sú si veľmi podobne. A aj keď sa dávno o originalitu nejedná, tak i takéto dielko si nájde fanúšikov. A aj keď ja k nim zatiaľ nepatrím, tretí diel môže všeličo zmeniť  A tak to vyzerá, že klaun Art bude nová hororová ikona a po tejto časti, mu to aj celkom prajem. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ako občas zadriem aj ja že úchvatné komentáre, ale tentokrát zabodoval aj hororový expert zo Slovenska...Terrifier 2 asi preto nešiel v kine lebo tam bolo o niečo viac krvi ako v Halloween Kills či povedzme v Úsmeve lebo žijeme na katolíckom Slovensku...človek pritom musí ísť do kolien, pretože jediným dôvodom prečo Terrifier 2 u nás nešiel v kinách je ten že by tento film zarobil na vstupenkách neskutočných 69 eur za všetkých fanúšikov, ktorých by do kina nalákal, na to by som nešiel ani ja a to som ešte pred koronašialenstvom zvládol aj 55 návštev kina počas roka. Tak prázdne kinosály ako sú v súčasnosti majú dôvod nielen v tom akí ľudia vyberajú čo má šancu ísť do kín a čo nie (a priznám sa že ja som podobne krútil hlavou prečo Jack stavia dom od Larsa von Triera u nás v kinách nešlo, ale obviniť z toho katolícke Slovensko, tak nato musí mať človek už inak vypláchnutú hlavu, ako bez urážky)... Terrifier 1 uvedený v roku 2017 hodnotilo na čsfd 1.100 ľudí, Jack stavia dom 6.500, pravdepodobne aj preto že v Česku distribútori vidia väčší potenciál na tom ktorom konkrétnom filme zarobiť a preto u nich išiel, u nás sa naňho akosi pozabudlo. Filmu chýbal zmysluplnejší príbeh, bolo to však v rámci svojho žánru dobré ale zbytočne dlhé. Ak by to malo 100 minút splnilo by to účel, takto okrem potokov gore zábavy nie je na filme nič výnimočné ale svoj účel splnil. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Do projekcie dvojky som siel s despektom, lebo .. povedzme si otvorene dvojky su regulerne podradne filmy. Tuna to neplati, i ked mordy uz nudili a reziser sa az prilis vyzival. Pochopil som ze ide o poctu hororom 60., 70. a 80. rokov minuleho storocia, kde suverenne najlepsie horory vznikali v 70. rokoch 20. storocia. Urcite hororov znaly divak si najde sceny ktore sa inspirovali z filmov z 80s. na Schumachera a jeho dnes uz  legendarny film  8 mm z roku 1999 to ale stale nema, reziser este nema rezisewrske skusenosti  - no a  samy od seba neprijdu, ze jo  : 56 % ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Terrifier 2 překračuje všechny hranice a tahá diváka do světa plného gore a hnusu! Love IT! Dream sekvence připomene (teda aspoň za mě) Tarantinovi kontroverzní přestřelky (viz. Django Candyland Shootout) a postelová scéna překračuje všechny hranice filmařství a dodává až dalo by se říci směšnou gore-fest podívanou, kterou jste ještě neviděli! Jednoduše se pokusím popsat většinu filmu: skalpovat, rozstřílet, rozmrdat, nasypat sůl na holej mozek, rozbodat, ustřihnout přirození, roztrhnout lebku na sračky, že z toho potečou všechny možný prasečiny = mňaminka pro gore milovníky (a to jsem nenapsal všechno!). Přesto Terrifierovi s čistou hlavou pět hvězd dát nemůžu, protože se přece jenom jedná o nataženou amatérštinu, která se snaží hrát na celovečerák (to dokazuje většina scén - táhnoucích se bezduše dialogů, stopáž 90 minut by bohatě stačila, jako u původního počinu). Mít to budget třeba nového shit Halloweenu ENDS, jednalo by se o jeden z nejlepších gore slasherů všech dob! Jednoduchost ve které si budete libovat, pokud máte silnější žaludek! Čisté čtyři za tohle divadílko s radostí dám. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu zazní celkem 30x slovo „fuck“. (noelcoward73)
  • Vzhledem k tomu, že Lauren LaVera (Sienna) je trénovaná v bojových uměních, dělala ve filmu všechny své kaskadérské kousky sama. (noelcoward73)

Reklama

Reklama