Reklama

Reklama

Terrifier

Trailer 1

Maniak, skrývající se za maskou klauna jménem Art, si užívá halloweenskou noc po svém – brutálně vraždí každého, kdo mu přijde do cesty. To je i případ dvou mladých slečen, vracejících se z mejdanu. Budou mít šanci na přežití? Režisér Damien Leone navazuje tímto celovečerním filmem na svou krátkometrážní tvorbu o klaunu Artovi. (torture666)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (162)

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Terrifier mě vystrašil pouze svým lobotomickým scénářem. Snímek se vyznačuje neskrývanou idiocií postav, což u céčkového hororu nepřekvapí. Avšak i autoři žánrových braků se obvykle snaží respektovat kontinuitu logiky a důsledků chování. Jestliže postavu neomezí v pohybu ani několikanásobné probodnutí nohy, tak sledujeme nového Terminátora, a nebo máme co dočinění s esencí scénáristické hlouposti. Damien Leone oslavuje násilí skrze bezmyšlenkovitý příběh, jenže i ten musí být zasazen do uvěřitelného rámce. Amatérské ztvárnění gore scén pak navozuje dojem osmdesátkových kečupových matlanin. Všechno špatně. Jakožto zdejší hororový expert hodnotím odpadem. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Leone to vyhrál s postavou sadistickýho zmrd-klauna: ta maska je výborná, stejně tak mimika v podání D.H. Thorntona. Radost dívat, jak se to hovado vyloženě krmí na strachu, bolesti a utrpení, extra zohavení mrtvol. Velmi slušná práce s efekty, místy mi to nahrálo starý dobrý sick-fuck feel u prasověcí typu August Underground. Filmařsky už jsem moc zhýčkán, pořád ale sympatický počin a vrchol amatérskýho hororu. Být to tak 1970’s grindhouse natočený ještě s klasickou kamerou... ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Místama to bohužel nudí a postavy se chovají jako idioti (je ale pravda, že je to udělané schválně a některé klišé v tomto filmu pobaví). Co mě, ale nejvíce iritovalo bylo to, že když už měli možnost Arta zabít, tak ho jenom bodli a utekli. Tohle se asi stalo 3x myslím. Ale má to svojí atmosféru, baví mě styl celého filmu, jako kdyby šlo o snímek z let 80.-90., plus hudba. Má to pár creepy momentů a celkově se musí uznat, že ačkoliv se jedná o sakra minirozpočtový film, tak není natočen špatně. Brutalita je ještě větší než v krátkometrážním snímku (rozříznutí pilkou je absolutní top tier... nevím jestli jsem někdy viděl něco Tak brutálního... masakr). Klaun Art se zde pěkně vyřádil a sledovat jeho creepy výrazy není nejpříjemnější. Suma sumárum ve finále jsem s tím spokojený, ale nemůžu jít na 4*. Těším se, ale na pokračování a hlavně na to, co Leone vymyslel za další nechutný věci. A podle toho, co jsem slyšel, tak půjde o jiný level brutality. Tak doufám, že scénář bude propracovanější... i když, co chtít víc o snímku, který chce hlavně jet na tom gore že? 6/10  ()

kery- 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně laciné zpracování, které je kvalitou rovno televizním snímkům s černým hodnocením. Ale jak to tak občas bývá - vše špatné je k něčemu dobré. Nejsem žádný fanoušek gore, ale tady to ve mě díky tomu oldschool feelingu vyvolalo ty správné pocity - znechucení a chvilkama i správné napětí. Ve finále to není ani tak blbé, jak by divák očekával, a zahraný je to taky překvapivě dobře. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Klauna Arta bych jednou (a koukám, že mám šanci, chystá se dvojka) rád viděl v propracovanějším horroru (tj. sázejícím i na něco jiného než bezuzdné násilí bez špetky elementární logiky, nástinu psychologie či mytologie), je to sekáč (co se nezakecá) a cyniků nekorunovaný král s okouzlujícím úsměvem - i maska (kostým) může zkrátka udělat mnohé: podprůměr vytáhnout do průměru (což je případ tohohle filmu), z průměru udělat nadprůměr. ___ Míra násilí mě šokovala (ani výtka, ani pochvala, alebrž pouhé konstatování, respektive varování pro útlocitné povahy). Buď jsem odrostl brutálním filmům (pravda, je to už relativně dlouho, co mi zkřížil cestu nějaký čistý horror), nebo se toho D. Leone skutečně nebojí. 50 % ()

Galerie (6)

Zajímavosti (11)

  • V jedné scéně ke konci filmu se Art (David Howard Thornton) projíždí na malé tříkolce. Je to odkaz na hororovou sérii Saw (od roku 2004), kde na tříkolce jezdí loutka klauna, kterého ovládá John Kramer (Tobin Bell). (noelcoward73)

Reklama

Reklama