Reklama

Reklama

Po zmrzačení jediné přeživší Victorie Heyes (Samantha Scaffidi) a spáchání sebevraždy při policejní konfrontaci je Art (David Howard Thornton) o rok později vzkříšen zlověstnou bytostí a na halloweenskou noc začne hon na dva nic netušící sourozence v oblasti Miles County. (TommyZR)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (151)

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Dvojka je už skutečný film a je obdivuhodné, o kolik se technická úroveň režie, střihu i herců zvedla. Retro look zůstal, gore drobně ubylo (ale postelová scéna je top), neb je tu i příběh a ne jen fatality, ale příběh a Art už nepůsobí tak nepříjemně děsivě. Drobné pokrácení by také bylo na místě, nicméně z Arta se zjevně stává nesmrtelná postava tak jako z p. Voorheese nebo Myerse. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Art ví jak, ups, tak trochu spoiler pro fantasty, se podařilo sehnat o něco víc prachů na druhý díl.  Pro mnohé je tak údajně zaděláno na hororovou ikonu. Tzv. okrajové publikum, považující rozlitý kečup a polámané špagety za formu umění/zábavy se značkou jen pro znalce, jásá a tleská ve stoje. Inu, ehm, každému to jeho, viďte. Já si dovolím malé přirovnání k mému oblíbenci, vlastně podobně tichému Jasonu Voorheesovi. Ano, co do spotřeby  výše zmíněných poživatin se s Artem nemůže srovnávat, ale co do zábavy a schopnosti vyprávět alespoň nějaký smysluplný příběh jej překonává i na Manhattanu  i ve vesmíru.  Leone je totiž amatér, možná i nadšený a možná i v něčem talentovaný,  ale už podruhé mne přesvědčil jen a pouze o tom, že zubatý klaun je jeho jedinou tvůrčí a vcelku úspěšnou myšlenkou. Sledovat pak přes dvě hodiny čiré dramatické, režijní a herecké zoufalství, které se v masturbačně dychtivých okamžicích Artových vstupů mění v kýžený a přepálený gorefest , se dalo vlastně jen přežít. Mimo gore trochu pobavila jen snová kydlovačka a skutečně mě nadchla jen  pekelně vydařená potitulková scéna.  A za tu nakonec ponechávám původní dvouhvězdičkové hodnocení s malinkou nadějí, že do třetice budou Artovy eskapády přece jen lepší. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je obdivuhodné, co Damien Leone s mikrobudgetem dokázal vytvořit. Nejenže má druhý Terrifier značné množství luxusního gore (což se všeobecně čekalo), on i dobře vypadá. Samozřejmě, nízký rozpočet je cítit, ale ten snímek prostě má určitou estetiku, svým způsobem krásné záběry, stylovou výpravu ... nejde úplně jednoduše odsoudit s tím, že je to jen laciný krvavý shit / brak. Na druhou stranu by to ale chtělo trochu soudnosti, protože 140 (!!!) minut to mít opravdu nemuselo. Snaha nacpat tam i nějaký příběh, mytologii .. já to cením, ale proboha, svižnějc. Někdy mohly ve střižně zůstat celé scény, někdy by postačilo zkrátit jednotlivé záběry, filmu by to jen a jen pomohlo. Dejte mi o čtyřicet minut kratší cut a přihodím čtvrtou hvězdu.  7/10 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

No to jsem se zase pobavil při čtení komentáře zdejšího hororovýho experta (alespoň on si to o sobě myslí) Psychora. Asi neví o čem je Splatter. Příběh je většinou vedlejší (což je i tady). Krev a gore to je oč tu běží. Na můj vkus ale film obsahuje spoustu zbytečné vaty s čímž souvisí i (podle mě)kurevsky přepálená stopáž. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Damien Leone si v pokračování ukousl velké sousto. Stopáž 140 minut je sakra znát. Dramaturgie není dobrá, ale je to na úrovni béčkových hororů. A mě by to nevadilo, však je to snímek o vraždícím klaunovy, ale ten film chce být veledílo, kterým nemůže být a nemá šanci. Ano má to i přes svůj minirozpočet hezký záběry, pěknou estetiku a oblíbil jsem si styl, jak snímek vypadá. Ta pocta hororů z 80.-90. let je znát. Obraz je schválně zrnitější a zvukově to připomene například Carpenterův Halloween. Tohle se mi líbí. Jenže Leone se snaží udělat z Terrifier 2 ambicióznější dílo oproti obyčejné vyvražďovačce v jedničce. A mě by to (opět opakuji) nevadilo, ale ke konci je toho opravdu moc. Příběh ani nedává smysl (hlavní hrdinka měla divného tátu, který má nějakou spojitost s klaunem Artem a film Vám to vůbec nevysvětlí... co má být sakra ten meč??), ke konci ten film dokonce na mě působil trochu trapně. Kvůli dvou věcem. Za prvé je to uměle natahovaný a ani jednou film nešlápne na plyn a jede si to pořád svoje pomalejší tempo. A za druhé to má ke konci skoro až dá se říct fantasy prvek. A nelíbilo se mi to. Nelíbila se mi ani ta malá holka od Arta (absolutně nechápu o co tady šlo a proč nebyla v jedničce). A raději se nechci ani rozepisovat o Vicky, která jako jediná přežila brutální řádění klauna Arta z jedničky. Terrifier 2 není špatný film, možná tady působím hodně negativně, ale bavilo mě to a je to fajn hororová podívaná. Jenže Leone dělá z toho něco, co je naprosto zbytečný a divně překombinovaný. Na třetí díl se těším, ale Leone prosím tě, už to nepřeháněj se scénářem přidej plyn a uber stopáž. Potom to bude o mnohem snesitelnější. P.S. Scéna cca v půlce filmu, kdy Art zmasakruje jednu holku, byla nejvíc over the top. Masakr. 6/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (15)

  • Mistr (knižního) hororu Stephen King vyjádřil o filmu uznání na Twitteru: „Terrifier 2 vás vytrhne ze staré školy.“ (noelcoward73)

Reklama

Reklama