Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Recenze (314)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Ačkoli romantické filmy jejichž hlavním cílem je hrát na divákovy city moc nemusím, tohle se mi vážně líbilo. Robert Redford je nejen skvělý herec, ale i režisér.. Scarlett Johansson byla krásná už jako dítě a celé to má velice vyvážený a chytrý scénář doplněný o úchvatné záběry koní. Pro milovníky těhle zvířat nutnost vidět.. Ale tenhle příjemný snímek bych doporučil i všem ostatním!!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Od tohohle jsem moc nečekal. Koukal jsem se jen proto, že v tom hraje mladá Scarlett. Předpokládal jsem, že to bude lehce nadprůměrný film, se Scarlett. Ale to jsem se zmýlil. Je to velice nadprůměrný film, který mě dostal. Přiznám to bez dlouhých vytáček, mě se to sakra líbilo. Redford jako režisér to zmákl fakt skvěle, Kristin Scott Thomas byla perfektní a mladá Scarlett.. ta už tehdy předvedla, že s talentem se člověk narodí. Takže za mě je to hodně čistých 100 %. A nemalou zásluhu na tom má i výborná kamera a skvělá hudba. Tohle je prostě snímek, který vás chytne za srdce a nepustí až do posledního záběru. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře známý, takřka již legendární snímek Roberta Redforda, jenž si střihl i hlavní roli. Navzdory značně dlouhé stopáži je film po celou svoji dobu chytlavý, záživný a udržuje diváka v bdělosti i pozornosti. Z herců potěší všichni hlavní protagonisté, počínaje Redfordem přes K. S. Thomas, Sama Neilla až po Chrise Coopera. Mladou Scarlett Johansson je nutné rovněž pochválit, neboť již zde dokázala, že umí hrát a to ve věku, kdy ještě nepoutala pozornost tím, čím o pár let později. Zaříkávači koní nechybí špetka humoru, dávka emocí, ale i porce dramatu a romantiky. Nad tím vším samozřejmě ční i povedený příběh. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Vrátila jsem se k tomuto snímku po mnoha letech a ani na minutu nezalitovala.. Robert Redford je ohromný sympaťák a jedna mu všechno uvěří, každé gesto, každý pohled.. Kristin Scott Thomasová je v roli milující matky úžasná a jako zamilovaná žena půvabná a něžná.. Příběh tragické nehody dvou dívek na koních mě opět vtáhnul a nepustil.. Je to krásně natočené, má to podmanivou atmosféru a celkové vyznění je odzbrojující.. U mě filmová spokojenost.. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Pozvolna vyprávěný dramatický příběh o neštěstí dívky Grace (hraje ji třináctiletá Scarlett Johansson) při vyjížďce na koních se svou kamarádkou a následném vypořádáváním se s traumaty (jak dívky, tak koně). A pomoci může jedině Robert Redford, který však zamotá hlavu matce Grace (Kristin Scott Thomas), čímž se žánr drama pozvolna přesune do romantické roviny. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Scény natočené s herečkou a speváčkou Betty Buckley boli nakoniec vystrihnuté z finálneho filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama