Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Recenze (315)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Mám rád koně (a ne, (byť „masák“) výjmečně nemyslím (koňský) salám, mám rád (nespoutanou) přírodu, mám rád volně plynoucí Redfordovu režii a mám rád Roberta jako herce. Položme si (řečnickou) otázku. Můžu mít nerad tento snímek?! ANO, tak prosté to někdy bývá. Téměř to vypadá, že si Robert tento snímek střihnul pro svoje potěšení a nutno jedním dechem dodat, že i pro to mé. Vzhledem k faktu, že si zdejší drtivá většina dává dobrý pozor, aby neodkryla „duši nevyléčitelného romantika“, tak byť já se za něj rozhodně nepovažuju, bez mučení přiznám, rád jsem se nechal unést. (Za)snít , stejně jako (po)zastavit se (člověk) občas musí, aby se posléze opět probral a nadechnul do reálného života. Takže, děkuji Roberte! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po letech, když jsem se k tomuto filmu opět dostal, musím přehodnotit svůj status a zvýšit hodnocení. Nejedná se o nic převratného nebo snad originální, délka je poněkud přestřelená a romantická linka by mi zde kvůli své podobnosti s "harlekýnkami" vůbec nechyběla ale díky dobrým hercům, úžasné práci s kamerou a tím dokonalým prostředím se mi film opravdu hodně líbil, melancholicky pomalý vyprávěcí styl mi také sedl a i přes odstrašující filmovou stopáž se nedá říct, že bych se nudil. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Zaříkavač koní je citlivý film s krásnou přirodou a áčkovými herci, ale tam kde člověk čeká vyhrocenější drama, dostane jen romantickou zápletku, která mi tady od začátku přišla nějak over the top. A i když 3-hodinová stopáž nenudí, tak se v určitém bodě už začne táhnout. Pořád to jsou ale tři hodiny, kterých určitě nelituju. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Najväčším kladom tohoto filmu je Robert Redford, ktorý mal už v dobe natáčania čo to skúseností či už s herectvom alebo réžiou. Práve on je tým čo tento film robí pozerateľný aj napriek holmarkovskému príbehu. Pomalá kamera aj pomalé rozvíjanie charakterov nám ozrejmuje celkovú situáciu a celkovo nás vťahuje pomaly do deja, čo sa vyplatí hlavne ku koncu lenže zásadným problémom tohoto filmu je tá romantická línia. Nech je film akokoľvek krásny a aj napriek téme nezachádza do núteného sentimentu práve romantická línia podkopáva filmu nohy. Ale nie preto že by snáď thomasová alebo Redford boli zlý len to skrátka narúša celkový dej a ochudobňuje nás o citovo vyhrotený a bezpochyby úžasný film s triom - kôň, scarlett a Redford. Veľajšie postavy sú vybraté skvelo a hlavne je to dokázané pri Wiestovej a Cooperovi. Inak úplne v pohode film pri ktorom mi ani tá vražedná stopáž nejako nevadila. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře známý, takřka již legendární snímek Roberta Redforda, jenž si střihl i hlavní roli. Navzdory značně dlouhé stopáži je film po celou svoji dobu chytlavý, záživný a udržuje diváka v bdělosti i pozornosti. Z herců potěší všichni hlavní protagonisté, počínaje Redfordem přes K. S. Thomas, Sama Neilla až po Chrise Coopera. Mladou Scarlett Johansson je nutné rovněž pochválit, neboť již zde dokázala, že umí hrát a to ve věku, kdy ještě nepoutala pozornost tím, čím o pár let později. Zaříkávači koní nechybí špetka humoru, dávka emocí, ale i porce dramatu a romantiky. Nad tím vším samozřejmě ční i povedený příběh. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Knižní předloha byla inspirována autobiografií Monty Robertse „Muž, který naslouchá koním“, i když sám Monty prohlásil, že se „zaříkáváním“ nemá film nic společného, zejména ta násilná scéna v kruhové ohradě. (Nalien)
  • Lucas Black nepřijal roli ve filmu kvůli požadavkům režie na změnu svého přízvuku. (D3VIL)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno