Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916 a zdálo se, že na straně mladičkého Rannulpha Junuha jsou všichni svatí. V Savannah, ve městě kde žil, byl golf milovaným sportem a on se s golfovou holí v ruce snad narodil. Pak přišel povolávací rozkaz a ze zákopů I. světové války se vrátil zcela jiný mladík. Jako by mu utrpení, kterého byl svědkem, stálo v nastoupené cestě. Opustil svou dívku Adele, někdejší dům i golfové hřiště a obklopil se lidmi stejně ztracenými v životě jako on sám. Léta plynula, a z Adele se stala dědička rozsáhlého, jenže krachujícího golfového komplexu. V době hospodářské krize je pro ni uspořádání velkého turnaje jedinou záchranou. Dva velké hráče - Hardyho Greavese a Bobby Jonese - získala. Chyběl jí jen domácí soupeř. Nebylo jednoduché Rannulpha přesvědčit, aby nastoupil. Nikdo mu moc šancí nedával. Opravdu v něj věřil jen malý Hardy. Ten se s odstupem času stal vypravěčem příběhu o třech turnajových dnech, v nichž se v Savannah objevil golfový "anděl strážný" jménem Bagger Vance, aby vrátil život svému chráněnci Rannulphovi a poznamenal osudy všech přítomných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tak a je to venku. Můj dávný Po návrat v ranních hodinách z víkendového nonstop dýchánku nezůstal utajen. Teď vážně. R.R. na mě vždy platil. V dřívější době svým přirozeným hereckým projevem a nakažlivým šibalským úsměvem, v pozdějších letech jeho volně plynoucí režií. Přitom tento „sladkobolný kýčovitý příběh“ byl přímo předurčen ke strhání a (ne)jeden by si myslel, že na něm nenechá jednu nit suchou. Né tak ovšem v případě Redfordovi režie, kdy i za pomocí sympatického trojlístku M. Damon-W.Smith-Ch. Theron se mu z toho daří vykouzlit příjemný snímek s lehkou dávkou životních mouder (pravd), navíc to vše naroubováno do (z mého pohledu) sympatického (sportovního) prostředí. Nic víc, ale taky nic míň. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Film posazený do mého nejoblíbenějšího prostředí :-) I když tady je golf zdánlivě jaksi druhořadý. Každý, kdo k téhle hře "přičichl" ale pozná, že veškeré hodnoty o které v tomhle filmu jde se naplno projeví právě v golfu (film si ovšem vychutná i člověk, který o golfu neví zhola nic). Režie Roberta Redforda se postupně zařadila mezi úplnou špičku, čehož je tenhle film jasným potvrzením. Skvělý Will Smith v roli "božího pomocníka" :-) ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář - Jeremy Leven. Kamera - Michael Ballhaus. Hudba - Rachel Portman. Jedná se o poslední film, ve kterém se objeví Jack Lemmon.... V hlavních rolích se původně měla objevit dvojice Morgan Freeman a sám režisér Robert Redford. Nakonec ale Redford rozhodl, že bude pro úspěch filmu lepší mladá herecká dvojice. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tento film mne velmi zaujal. Čiší z něj nejen pohoda a klid, který golf svým hráčům nabízí, ale i napětí a drama v dílčích okamžicích. Will Smith ve skvělé roli jakéhosi poradce v herních, ale i životních problémech, naprosto skvěle zahrál. Celkový dojem z tohohle filmu je velmi dobrý a člověk by se na něj měl podívat už jen ze zvědavosti. 90% ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Děkuji, Roberte Redforde za nejkrásnější, nejdojemnější a asi nejlepší film o sportu jaký jsem měla tu čest vidět. Bylo to také mé první setkání Willem Smithem ve vážnější roli a věru zahrál to znamenitě, za zmíňku stojí i Matt Damon kterého mám film od filmu čím dál více radši a charismatická Charlize Theron jim zdatně sekunduje. Celkově mě film potěšil, zvedl náladu, jak se za dlouhou dobu málokterému filmu povedlo. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • "Bagger Vance" a "R. Junuh" zastupují Krišnu a Arjunu z hinduistického originálu "The Bhagavad Gita". Ponaučování Rannulpha je volně inspirováno tím, kdy Krišna učí Arjunu, maskující se přitom jako jeho pokorný řidič válečného vozu. (HellFire)
  • Jack Lemmon na začátku filmu řekne větu „Je to kouzelný čas.“ Tuto frázi řekl Lemmon v každém filmu, ve kterém účinkoval. (HellFire)
  • Ve filmu používají plastová, červená golfová týčka, kteřá však v době, kdy se film odehrává, neexistovala. (berbis)

Reklama

Reklama