Reklama

Reklama

VOD (1)

Když začnou agenti Impéria představovat nové riziko, je Obi-Wan Kenobi nucen opustit svůj úkryt. (Disney+)

Recenze (103)

Giggo 

všechny recenze uživatele

Achjo, snad je mi i líto psát "recenzi" na tento první díl. Možná by člověk neměl nic očekávat a šlo by to. Lze však neočekávat nic od jedné z nejslavnějších postav filmového vesmíru? Jednoho z největších klaďasů, nejsilnějších jeddiů, nejznámějších, nej... nej a další nej? Nelze. Proto promiňte, že očekávám husí kůži jen se Obi Wan zjeví na scéně.  Bohužel za celou dobu se nedostavila. Nostalgie level 0. Nechápu jak někdo může takto sprznit jednu z nejočekávanějších věcí naší doby. Vždyť za to natočit Obi Wana by dal Spielberg, Coppola ... a další ruku do ohně. Místo toho nám to točí další ženská od Disnyho, která zjevně neví co dělá. Hudba nijak závratně nepomáhá nejspíše to bude protože Williamsovu klasiku předělal další neschopný člověk. Zabít první díl tímto způsobem je až úchvatná přehlídka neschopnosti a diletanství, které v divizi SW pod Disney panuje. Bohužel stále se neprobrali, ale jejich dětský konzument 15- jim to v klidu sežere i s hamburgerem od maminky. 2* sou za Ewana McGregora, kterého je mi líto, protože jeho potenciál je zde naprosto promrhán. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poněkud rozvláčný úvod, nicméně zřejmě vlastně ani nebylo možné začít jinak, než ukázat beznaděj a rezignaci v galaxii a zlomeného Obi-Wana. Nedá se však ubránit určitému zklamání. Autoři jedou v "zajetých a bezpečných" kolejích, kde ví, že nic zásadního nezkazí, jenže to zároveň znamená, že ani nic pořádného nepředvedou. Prostě pokračují přesně ve stylu Manda a Boby. Jenže já jsem prostě čekal víc. Zatím seriál zachraňuje tradičně dokonalý McGregor. Trochu mě šokoval "cringe" moment honičky Leii v lese při jejím únosu. Scéna kvalitou odpovídala nějaké generické nízkorozpočtové vánoční pohádce z produkce České televize a ne vysokorozpočtové produkci od Disneyho. Jak už jsem uváděl - ještě, že to má McGregora! (plus samozřejmě hudba a známé prostředí, jenže to je prostě málo!) PS: strýček Owen je MENACE! ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Víte k čemu jsou seriály podle filmů? Aby se v nich mohlo mluvit. Takže rozervaný Ben chodí do práce, opakují se stejné záběry jeho rutinního života, 3x stejný záběr jak řeže maso pro svého čtyřnohého miláčka, spousta záběrů do očí plných sebelítosti atd. Samozřejmě nechybí vyvážené obsazení, takže trojice inkvizitorů je dokonale obsazena Asiatem, negrem a kupodivu nechybí běloch. Bývalá sběračka bavlny je samozřejmě nejvíc drsná, přestože herečce bych nevěřil ani prodavačku u Mekáče. Za to Rupert Friend jako veleinkvizitor umí vyloudit atmosféru. Vzpomínkový začátek je fajn, Leia je příjemně drzá jak byste čekali a očekávaný návrat Kenobiho k meči dává naděje, že se kolem čtvrté až šesté epizody dočkáme příjemného feelu. Zatím to je Disneyho klasika. Nebýt rodu Skywalker a postavy Kenobiho, nemělo by to 81% ani náhodou. Disney má v tomhle štěstí. Já, jakožto milovník Vadera očekávám emoce hlavně s návratem Anakina. Ukecaný začátek, jaký se dal čekat. 70%. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je vidno, ze rozpocet bol omnoho bohatsi a hlavne so scenarom sa adekvatne zaoberali. Uvod s odkazmi a kratkou rekapitulaciou bol viac nez vitany. Mala Leia je zlata. McGregor hra Obi-Wan-a slusne, hoci jeho MOJO tu po filmoch uplne vyprchalo, co sa zrejme v dalsich castiach zmeni. Snad tento serialovy pocin od LucasFilms bude najlepsi, pretoze tie predosle od Mandaloriana boli ozaj slabe. Ale reziserka sa i na zaklade tejto uvodnej epizody v mojich ociach zlepsila. :) Och, ako som sa len opovazil, ja, obycajny divak. :D ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obi-Wan Kenobi žije samotářský život. Dosti při tom i zapáchá. Téměř zapomněl, kým byl, nebo zapomenout chce. Trápí ho výčitky, že zklamal. Téměř to vypadá, že ho Síla opustila. Jediové jsou loveni. A pak za Obi-Wanem přichází starý známý s prosbou o pomoc. Nebyl to vůbec špatný nástin příběhu. Počátek byl vláhy, ale měl jakousi hloubku. No uvidíme, jak to bude dál. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Epizoda měla premiéru 2 dny od uplynutí 45. výročí premiéry prvního Star Wars filmu v roce 1977. (NiWi)

Reklama

Reklama