Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan Kenobi se stává cílem na zločinecké planetě. (Disney+)

Recenze (86)

Caszidy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve spojení s první epizodou pokračuje spíše zklamání. Samozřejmě potěší cameo klonového vojáka v podání Morrisona, jenže se pokračuje i v "cringe" momentech typu producírování Obi-Wana se světelnym mečem a odhaleným obličejem, když po něm na planetě Diya všichni pasou. Star Wars jsou přitom bohaté na nejroztodivnější propriety, helmy, masky, kterými si může humanoid (záměrně nepíšu člověk) zakrýt tvář ale ne, tvůrci se rozhodli, že je potřeba vytěžit každou setinku sekundy potenciálních záběrů na Obi-Wanův obličej, takže ho tam nechají kráčet jen tak. Velkým pozitivem je skvělá chemie mezi Obi-Wanem a malou Leiou (super casting). Plus samozřejmě závěrečné "poznání". ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda nám nabídne něco akce, u midichlorianů, Obi-Wane, co to bylo za ochotnické představení ta bytka. Chápu, že asi máš působit zestárle a zesláble, ale ta bitva byla jak špatně nahraná, zpomalená.  Zato malá Leia, ta sype moudra. Půtky mezi Inkvizitory přinášejí víc uspokojení než prozatím to, co Obi-Wan předvádí. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

“Veterán Clone Trooper” bylo velice milé cameo. Bohužel se projevuje čím dál víc tragický casting ( harant + “třetí sestra”), neumí hrát ani jedna. Bohužel, jak už to bývá, tento typ vynucených herců zůstává až do konce. Poprvé mě napadla kacířské myšlenka, jestli Kenobi není ještě horší než Tlustý Bob… Nicméně se mi líbí balanc mezi maskami a CGI. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná předvídatelný scénář, nicméně výborně natočené a skvěle zpracované. Daiyu působila živě, stejně tak její obyvatelé. A konečně nevídáme jen lidi. Reva je zatím sympatická a od ostatních (monotónních) Inkvizitorů rozhodně vyčnívá. Líbí se mi Obi-Wan, jak je nejistý, bez formy a bez Síly. Dost paralel s Lukem v Epizodě VIII. A ten konec? Úplně úžasný a McGregorův pohled všeříkající... ()

Elio 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadále skvěle rozjetá jízda, která obsáhla trochu více akce a neubrala emocí. Možná bych jen šetřila humorem ze strany "jedie". Dynamika Obi-Wana a jeho malé svěřenkyně je jedna velká dokonalost. Kamera nadále skvělá. Lokace velmi nápadité a jednoduše potěcha pro oko. No a závěrečná scéna slibuje do budoucna pořádná emoční jatka. Já tedy nevím, možná se mnou cloumají emoce a nadšení z toho, že McGregor a hlavně Christensen konečně zažívají od fanoušků normální chování a snad vidí i vděčnost za kus skvělé práce, kterou odvedli na prequelech, na kterých řada z nás vyrostla. Možná, že kdybych nebyla takový fanda, seriál bych nehodnotila tak vysoko. Ale víte co? Je to vlastně jedno. Protože sentiment nesentiment, já si ten seriál jednoduše užívám. A to je asi to hlavní. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Dealerku jménem Tetha Grig, která Obi-Wanovi nabízí na Daiyu „koření“, hraje Esther-Rose McGregor, dcera Obi-Wanova představitele Ewana McGregora. (NiWi)
  • Pouliční prodejce nabízí Obi-Wanovi (Ewan McGregor) tři různé druhy koření: Kessel pure, Glitterstim a Felucian. První dva druhy ve skutečnosti pocházejí z dolů na koření v Kesselu, který jsme mohli vidět ve filmu Solo: Star Wars Story (2018). (Veskoslav)

Reklama

Reklama