Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan Kenobi pátrá po spojencích. (Disney+)

Recenze (123)

Miky22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já se vyjádřím tímto hodnocením na podporu scénáře part III. Všichni recenzenti, co tvrdí, že to nechává plot holes buď neviděli SW nebo už zapomněli jaké plot holes nechávala už samotné sága. A nikdo to neřešil. Tohle je seriál. Řešit momentálně v půlce nezodpovězené otázky je zbytečné. Upřímně každý díl je fakt skvělý. Jsem rád, že Disney fanouškům s přáním na obiwana vyhovělo, že se jim všechny herce podařilo vrátit (stále bych řekl, že i přes velký budget to mohli v klidu odmítnout). I že nemáme 3h film ale 6h seriál. Vždyť to je všechno super. Pokud sledujete behind the scenes, víte, že ty seriály netočí s filmovou produkcí ani budgetem, že ty efekty jsou řešené trochu jinak, že nepracují s Green screenem apod. I tak mi ale Obi WAN přijde filmu dost blízko. Oproti Mandovi nebo Bobbovi je to o třídu jinde.   Poslední…,Obiwan je ve stavu, že zhruba 8 let nedržel světelný meč. Čekat, že bude ve formě…bylo by to skvělé, ale tak nějak všichni víme, jak SW končí. I zde měli scénáristi omezené ruce a naopak, pracují s tím dobře. ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vím, že propracovaný příběh nikdy nebyl nejsilnější stránkou Star Wars, ale tohle začíná už hodně bolet. Deborah Chow si počíná jako fanynka která píše své první dívčí fantazie, jelikož tak rozbředlý scenáristický vývar jsem už dlouho neviděl. Nestačí, že Obi-Wan je vykreslen jako churavý dědula se sklerózou, který si ani v dobách největší perzekuce neobtěžuje sundat jedijskou kápi, a pomalu nepřeveze ani partičku pitomých stormtrooperů (co takhle: "tohle není princezna, kterou hledáte"). Ale i černá sestra je naprosto geniální lovkyně, která hravě najde jakýkoliv tajný úkryt a úspěchy má tak mimořádné, že sám Vader by ji nejradši pozval na večeři. Ten si zase počíná jako šéf zelenáč, který si užívá svých nově nabytých pravomocí, a trapně terorizuje náhodné občany civilního městečka. To vyústí v směšnou naháněčku dvou bývalých mistrů, kde Obi utíká jako vyděšená slípka a Vader na něj občas bafne zpoza stromu, a vrcholí to těžce odfláknutým barbecue (vlasy ani látka totiž přece nehoří). Fakt, že Ani nechá svého starého mistra (zřejmě pro zábavu) opět utéct, už ani nekomentuji. Nevím, zda najdu sílu shlédnout další díl. 35% PS: Milému AllShallFallovi, který se tu opět do všech naváží, bych doporučil vytáhnout hlavu z té břečky nostalgie, z níž nejspíš seriál pozoruje, a otevřít oči :) ()

Reklama

jjjerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To bylo hodně špatný. Blbý scénář, odporující logika. Silové mříže ve SW nikdy nikoho "nepřeříznou" ale jsou jen silový štít. Stormtroopeři jsou najednou skoro elitní bojová jednotka na kterou by Generál Kenobi nestačil? Ani mind trick už nefunguje? A ten souboj špatná kamera, špatná hudba. Vlastně to je celé takové trapně uspěchané. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtyři, předpokládám dospělí lidé, napsali směsku ubohých dialogů, kterými oplotili scény, které mohly a měly být ikonické. Pro každého fandu měly být stejně hlavuodpalující, jako příchod Luka v Mandovi. Ovšem první setkání Dartha s Obim...takhle si to asi nikdo nepředstavoval. Směšný souboj, debilní scéna, kdy světelný meč zapálí písek, jeden výstřel zabrání údajně dlouholeté snaze Obiho lapit....prostě to je celé špatně a mě to opravdu mrzí, protože mám SW rád. Jediné dobro je Ewan, který je schopen svým herectvím aspoň trochu eliminovat neumětelství tvůrců. Možná jim křivdím, možná jsou to zdatní filmaři, ale cit pro SW rozhodně nemají. Narozdíl od Filoniho nepochopili principy a nepronikli do SW univerza emocionálně. Pokouší se ho rozšiřovat hloupostmi, jako je vznášející se plošina se zvukem naftového náklaďáku, roboty, kteří nepůsobí užitně, novými rasami... .  Přitom selhávají v motivech a schopnostech, které ty důležité postavy definují. Všichni, kdo někoho nahání si velmi snadno toho někoho nechají utéct, jako kdyby neschopnost postav odrážela impotenci tvůrců, kteří se vyhýbají zásadním scénám a bojí se jít do postav ostřeji. Přitom se nerozpakují zabíjet anonymní postavičky, jen aby tímto primitivním způsobem demonstrovali...ani nevím co. Výhrůžka Vadera....nebo zemřeš bídnou smrtí, byla stejně divná, jako podbízivá scéna nasazení přilby a zvuk výdechu...WTF. Velké, velké rozpaky, mám z této epizody. ()

Sharpooter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozor celá recenze je jeden velký spoiler!!! Tohle bylo úžasné! Pro fanouška Star Wars úplná pastva pro oči. Vidět Bena s Vaderem znova spolu bylo dechberoucí. Nechápu takové malé hodnocení, když se jedná asi o nejlepší díl. Lidi měli asi moc velká očekávání, nebo se jedná o fanoušky co si myslí, že Star Wars jsou primárně o "choreografii soubojů". V některých recenzích jsem dokonce viděl, že si člověk stěžoval na to, že ta choreografie je oproti Pomstě Sithů totální propadák. Můžu se zeptat jestli takový člověk vůbec dával pozor? Obi-Wan deset let nepoužil světelný meč a ze seriálu jsme mohly zatím vidět, že je zlomený minulostí a náhle se dozví, že jeho učedník žije. Dokonce i na herci jdou vidět Obi-Wanovi emoce. Herecký výkon Ewana McGregora je fantastický! A Vader? No tak na hraní Vadera se nedá nic podělat. Každopádně jeho scény jsou dechberoucí: "Now you will suffer. Obi-Wan", "I’m what you made me". Tato epizoda ve mně opět vyvolala skvělé emoce. Znovu jsem se cítil jako desetiletý kluk, který poprvé vidí Hvězdné války. I easter eggy v tomto díle byly pro fanouška jako orgasmus: "Quinlan was here", nebo: "Yes, I think I had a brother," a samozřejmě spoustu dalších. 7/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Poprvé se na plátně také odbylo svou premiéru ústředí inkvizitorů na měsíci Nur v systému Mustafar. Jeho zpracování a uvedení do světa Star Wars jsme si mohli užít o tři roky dříve, a to ve hře „Star Wars Jedi: Fallen Order“, kde se hlavní postava Cal Kestis s pomocí Cere Junda snažili ústředí infiltrovat a získat holocron od Second Sister. (Veskoslav)
  • „Cesta“, která má chránit Jedi a na sílu citlivé děti před zraky Impéria, končí na místě zvaném Jabiim. Toto místo bylo poprvé zmíněno v komiksu „Dark Horse Republic“ z roku 2003 a později se stalo součástí „Star Wars Legends“. Uvedením v Obi-Wanovi se toto místo stává oficiálně kanonické (přestože zmínky od roku 2003 proběhly i v jiných částech světa Star Wars) a poprvé se tato oblast Vnějšího okraje dostala do „live action“. (Veskoslav)
  • Quinlan Vos, jeden z nejzvláštnějších Rytířů Jedi, který na čas podlehl temné síle, prožil milostný románek s Asajj Ventress a po rozkazu 66 se vypařil a jednou stranou byl považován za mrtvého, druhou za nezvěstného. Třetí epizoda potvrdila, že Quinlan Vos patřil mezi promile přeživších Řádu a aktivně se podílel na pomoci pro přeživší rytíře Jedi, padawany a děti citlivé na sílu. (Veskoslav)

Reklama

Reklama