Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan Kenobi pátrá po spojencích. (Disney+)

Recenze (123)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady někdo něco brutálně podělal a jsem zvědav, jestli další tři díly dokáží vrátit trochu renomé starému Benovi. Nabídnout nám jen několik máchnutí světelných mečů a střídmé dialogy... No čekal jsem mnohem víc. Nakonec nejvíc potěší, že James Earl Jones je tady pořád a tak Darth Vader je stále Darth Vader. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Půlka Obi-Wana je ukrojena a bohužel to vypadá, že nám stárnoucí Jedi zabředl do monstrózního MEH, což je krásně univerzální výraz z angličtiny (a můžeme k němu přihodit špetku WTF). Jsem vážně zvědavý, jestli se z tohohle rutinního balastu dá ještě nějak vybruslit - provedení zatím nasvědčuje, že si dal dramaturg jeden večer u Star Wars Wiki a scenárista jel na autopilota. Pojetí akce toho moc nezachraňuje, nemluvě o podezřelé logice jednání zúčastněných. Do toho tu máme scény, jež zjevně variují jiné populární scény, ale dělají to tím nejméně zajímavým, případně zhola nesmyslným způsobem (stormtroopeři v náklaďáku - jedno velký HAHAHA). PROČ? Nešel by ten autopilot vypnout, když začíná dělat kokotiny? Z postav je paradoxně nejpůsobivější fanatická Třetí sestra, přestože o jejích pohnutkách moc nevíme a nejkomičtější malá Leia, která je zábavná chtěně i nechtěně (přesně půl na půl). Ani nevím, jestli se má SW fanda ještě na co těšit - což je možná dobře, protože po dosavadní náloži tvůrčího papundeklismu už může seriál jedině překvapit. Po božím Mandalorianovi každopádně pozorujeme solidní sešup dolů. ()

Reklama

jjjerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To bylo hodně špatný. Blbý scénář, odporující logika. Silové mříže ve SW nikdy nikoho "nepřeříznou" ale jsou jen silový štít. Stormtroopeři jsou najednou skoro elitní bojová jednotka na kterou by Generál Kenobi nestačil? Ani mind trick už nefunguje? A ten souboj špatná kamera, špatná hudba. Vlastně to je celé takové trapně uspěchané. ()

FilmysMartym 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hello There! Začnu nejdřív pozitivama, Darth Vader je jednoduše fenomenální a Obi-Wan zas a znovu také. Jeho vztah s Leiou funguje na jedničku a ja jí prostě zbožňuju! Atmosféra téhle epizody překonala tu z minulých dílů a ta lehká hororovost tomu pěkně dodala šmrnc, samozřejmě hudba také vytváří pěknou hloubku. Stopáž je v mých očích jakž takž ideální, ale za pár minut navíc bych se nezlobil :) Tak a když pominu několikero scénaristických chybiček, tak se dostávám k největšímu problému, kterej s tímhle dílem mám. Tím je jejich duel, ze kterého mám takový laciný dojem, možná spíš fan-made a jehož choreografie na mě v některých momentech působí neprofesionálně+za mě chaotické snímání celého souboje, což byl asi účel, ale nevím no, na mě to prostě nefunguje. Jo a abych nezapomněl, tak ta přehnaná záře světelných mečů, predevším Obi-Wanův, je prostě rušivej element. Ale stále věřím, že tohle bylo pouze jednorázové šlápnutí vedle a nadcházející díly už nám budou servírovat 5 hvězdičkovej materiál. May the Force be with you! Rozbor: https://youtu.be/PMFtB4IKuek ()

darjeeling 

všechny recenze uživatele

Slušný díl. Ewan McGregor je úžasný a podařilo se mu (hlavně hlasově) Alecu Guinnessovi stylově celkem přiblížit. Postava Kenobiho je zde skvěle vystavěna. Pozorovat to, jak je zlomený svým selháním výcviku Anakina a to jak svou jeho Jedi schopnosti jsou oslabené, je dojemné, ale zároveň víme, že Obi-wan je silná povaha a jen tak něho ho nezničí. Pokud jde o samotný souboj na konci, přišlo mi krásně vystavěné to, jak ani jeden nechce toho druhého zabít (pokud jde o Obi-wana, tak na tom bylo znát, že se s Anakinem ani nechce utkat, a nemyslím si, že by to bylo kvůli tomu, že by bál smrti) a že k sobě chovají pořád jakési pouto. Nechápu, proč všichni kritizují to, že Vader neuhasil oheň. Samozřejmě by to dokázal, ale podle mě to právě krásně značí to, že k Obi-wanovi sice cítí značnou zlost, ale zabít ho v tento moment ještě nedokáže. Také z toho vyplývá, že je v něm pořád ta špetka dobra. V tom je v podstatě celá poetika Vaderovy postavy. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Poprvé se na plátně také odbylo svou premiéru ústředí inkvizitorů na měsíci Nur v systému Mustafar. Jeho zpracování a uvedení do světa Star Wars jsme si mohli užít o tři roky dříve, a to ve hře „Star Wars Jedi: Fallen Order“, kde se hlavní postava Cal Kestis s pomocí Cere Junda snažili ústředí infiltrovat a získat holocron od Second Sister. (Veskoslav)
  • Quinlan Vos, jeden z nejzvláštnějších Rytířů Jedi, který na čas podlehl temné síle, prožil milostný románek s Asajj Ventress a po rozkazu 66 se vypařil a jednou stranou byl považován za mrtvého, druhou za nezvěstného. Třetí epizoda potvrdila, že Quinlan Vos patřil mezi promile přeživších Řádu a aktivně se podílel na pomoci pro přeživší rytíře Jedi, padawany a děti citlivé na sílu. (Veskoslav)
  • Poprvé se zde představí trůní sál Dartha Vadera (Hayden Christensen), který se nachází v jeho pevnosti na planetě Mustafar. Místo, kde zemřel Anakin Skywalker a zrodil se Darth Vader. Některé části návrhů místa pochází přímo od Ralpha McQuarrieho a poprvé jsou prezentovány v roce 2022. Samotná pevnost si odbyla svou premiéru již v roce 2016, a to v Rogue One: Star Wars Story (2016). (Veskoslav)

Reklama

Reklama