Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan Kenobi pátrá po spojencích. (Disney+)

Recenze (123)

RoneXxXD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak nechápu pointu, proč Obi-Wana nechal jít. Vader, který je schopný k sobě přitáhnout skoro každý objekt, mnohdy i masivních rozměrů, není schopen znovu k sobě přenést Kenobiho -- nebo rozdrtit pomocného droida. Chápu, že stormtrooper se tam dostat nemůže, ale sakra, proč jen čuměli. Ajo, plot-armor, rozumím. Daleko zajímavější by bylo, kdyby ho actually dostali, Vader by ho mučil někde na Mustafaru a záměrem dalších epizod by bylo, aby se Obi-Wan odtamtud nějak dostal a porazil Vadera opět na této planetě. Pak by to byl sakra pěkný příběhový oblouk... Takhle se to zase dostává do koleje klasického rozcupování Disneyho v oblasti vyprávění, které beztak rozbije aktuální kánonickej směr (smrt grandinqusitora se zatím nevyvrátila) a zůstane nám něco ve stylu, že ze sestry se najednou stane ta dobrá a blah blah. Ačkoliv Vader byl skvělej, tempo dílu bylo dobré a brutalita překvapující, memberberries už po všech těch zklamání v rámci celého počínání STAR WARS v uplynulých letech na mne nepůsobí. Epizoda jako taková je dobrá, ale zakončení je jedno velké WTF a proč. ()

Vault_13 

všechny recenze uživatele

TUNEL: Vidím, že tady je zase spousta expertů na logiku, kteří navíc překrucují to, co bylo vidět v seriálu. Reva odkryla vchod do tunelu a pak byl pohled na její obličej. Všechno. A pak byla na konci tunelu. Takže LOGICKY asi věděla nebo přinejmenším tušila, kde ten tunel může ústit a tam došla vrchem, nikoli tunelem, aby neviditelně předběhla Leiu nebo podobné nesmysly, které se tu člověk může dočít. ()

Reklama

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vím, že propracovaný příběh nikdy nebyl nejsilnější stránkou Star Wars, ale tohle začíná už hodně bolet. Deborah Chow si počíná jako fanynka která píše své první dívčí fantazie, jelikož tak rozbředlý scenáristický vývar jsem už dlouho neviděl. Nestačí, že Obi-Wan je vykreslen jako churavý dědula se sklerózou, který si ani v dobách největší perzekuce neobtěžuje sundat jedijskou kápi, a pomalu nepřeveze ani partičku pitomých stormtrooperů (co takhle: "tohle není princezna, kterou hledáte"). Ale i černá sestra je naprosto geniální lovkyně, která hravě najde jakýkoliv tajný úkryt a úspěchy má tak mimořádné, že sám Vader by ji nejradši pozval na večeři. Ten si zase počíná jako šéf zelenáč, který si užívá svých nově nabytých pravomocí, a trapně terorizuje náhodné občany civilního městečka. To vyústí v směšnou naháněčku dvou bývalých mistrů, kde Obi utíká jako vyděšená slípka a Vader na něj občas bafne zpoza stromu, a vrcholí to těžce odfláknutým barbecue (vlasy ani látka totiž přece nehoří). Fakt, že Ani nechá svého starého mistra (zřejmě pro zábavu) opět utéct, už ani nekomentuji. Nevím, zda najdu sílu shlédnout další díl. 35% PS: Milému AllShallFallovi, který se tu opět do všech naváží, bych doporučil vytáhnout hlavu z té břečky nostalgie, z níž nejspíš seriál pozoruje, a otevřít oči :) ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tešil som sa, tešil a až do osudového stretnutia to bolo pomerne dobre rozbehnuté. Najmä príchod Vadera na scénu a vraždenie civilov dodali seriálu konečne temnejšiu stránku. Strach Obi-Wana je priam cítiť. Škoda groteskne pôsobiaceho finále, ktorým v podstate všetko dovtedy dobré behom jedného okamihu vyšumelo do prázdna. To vážne chcú tvorcovia niekoho presvedčiť, že Vaderovi ukradne jeho vytúženú korisť spod nosa jedna rebelka, ktorá ani nie je force-sensitive za pomoci malého ohníka?! ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První ze soubojů, na které jsme všichni čekali. Já sem popravdě ani nečekal žádný velkolepý osudový souboj, ale opravdu něco takového, co nám bylo ukázáno. Obi je psychicky na dně, fyzicky už na tom určitě taky není tak dobře, a poslední roky se stranil síly, takže bych od něj ani nečekal, že vytáhne se světelným mečem nějaký velkolepý výkon. Musim mimojiné pochválit i malou Leiu...Dětské postavy jsou mnohdy extrémně otravné, a přejeme jim tu nejhorší možnou smrt, ale tady představitelka i tvůrci skvěle vypracovali charakter a i hlášky pro ní,takže na ní nevidím nic rušivého...Věčná škoda, že se v českém znění nemohl kvůli covidu konat Jiří Klem na Vaderovi, jelikož Miroslav Etzler u Vadera značně ubral na jeho projevu a démoničnosti. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Poprvé se na plátně také odbylo svou premiéru ústředí inkvizitorů na měsíci Nur v systému Mustafar. Jeho zpracování a uvedení do světa Star Wars jsme si mohli užít o tři roky dříve, a to ve hře „Star Wars Jedi: Fallen Order“, kde se hlavní postava Cal Kestis s pomocí Cere Junda snažili ústředí infiltrovat a získat holocron od Second Sister. (Veskoslav)
  • Když Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) halucinuje a má vizi Anakina Skywalkera (Hayden Christensen) na Mapuzo, přízrak je oblečený ve stejném tmavě hnědém obleku rytířů Jedi, jaký měl na sobě Anakin na konci Star Wars: Epizoda III – Pomsta Sithů (2005). Je to proto, že Kenobi ještě nezahlédl černé brnění Dartha Vadera, takže si může Anakina představit pouze v jeho bývalém obleku rytíře Jedi. (Veskoslav)
  • Projekt Harvester byla operace Impéria pro lov na sílu citlivých dětí. (Veskoslav)

Reklama

Reklama