Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan Kenobi pátrá po spojencích. (Disney+)

Recenze (123)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtyři, předpokládám dospělí lidé, napsali směsku ubohých dialogů, kterými oplotili scény, které mohly a měly být ikonické. Pro každého fandu měly být stejně hlavuodpalující, jako příchod Luka v Mandovi. Ovšem první setkání Dartha s Obim...takhle si to asi nikdo nepředstavoval. Směšný souboj, debilní scéna, kdy světelný meč zapálí písek, jeden výstřel zabrání údajně dlouholeté snaze Obiho lapit....prostě to je celé špatně a mě to opravdu mrzí, protože mám SW rád. Jediné dobro je Ewan, který je schopen svým herectvím aspoň trochu eliminovat neumětelství tvůrců. Možná jim křivdím, možná jsou to zdatní filmaři, ale cit pro SW rozhodně nemají. Narozdíl od Filoniho nepochopili principy a nepronikli do SW univerza emocionálně. Pokouší se ho rozšiřovat hloupostmi, jako je vznášející se plošina se zvukem naftového náklaďáku, roboty, kteří nepůsobí užitně, novými rasami... .  Přitom selhávají v motivech a schopnostech, které ty důležité postavy definují. Všichni, kdo někoho nahání si velmi snadno toho někoho nechají utéct, jako kdyby neschopnost postav odrážela impotenci tvůrců, kteří se vyhýbají zásadním scénám a bojí se jít do postav ostřeji. Přitom se nerozpakují zabíjet anonymní postavičky, jen aby tímto primitivním způsobem demonstrovali...ani nevím co. Výhrůžka Vadera....nebo zemřeš bídnou smrtí, byla stejně divná, jako podbízivá scéna nasazení přilby a zvuk výdechu...WTF. Velké, velké rozpaky, mám z této epizody. ()

loki5

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásně se scénáristi chytili do pasti, kterou si na sebe ušili. Prequely a sequely jsou strašná past. Už mě ty totální lapsy v kontinuitě docela nebaví. Viz "je to dlouhá cesta" a 2 minuty na to vystupují :-D. Uhasit plameny jo v pohodě, ale jen poprvé podruhé už to nejde. To Vaderovo killing spree mi taky dost nesedělo.  Už mě tohle unavuje. Stále to samé zajetí - útěk - zajetí - útěk - skrývání - zajetí atd dál. Osudový souboj (první, druhý, čtvrý, dvustý patnáctý až to úplně ztratí jakýkoliv smysl). Dojná kráva nostalgie se musí dojit až z ní zbudou jen kosti a kůže na buden. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"What have you become?" "I am what you've made me." ________ Zpočátku jsem byl na rozpacích kvůli lazy-writingu a celkově směru, jakým se epizoda ubírala – pak ale na scénu přišel Anakin Dripwalker a celou si ji ukrad pro sebe. Dramaturgický pacing příběhovýho napětí taky není moc ideální (naháněčka Vadera s Obi-wanem a závěr působí lehce dětinsky až směšně), těch nelogických scénaristických děr je opět víc jak v cedníku (Reva na konci tunelu, nebo Obi-wan který zažehne svůj světelný meč po víc než 10 letech jen proto aby si posvitil?!), o narušení oficiálního kánonu radši ani nemluvě (Grand Inquisitor je asi fakt tuhej lol), no a to že Evžen MekŘehoř neřekl svou ikonickou hlášku je největší promarněná šance tohoto tisíciletí. To že se ono "legendární" setkání odehraje mezi hromadou štěrku radši ani neberu v potaz. Navíc 40 minutová stopáž je strašně krátká, takže uvidíme co grilování s Obi-wanem přinese příští týden. Jen aby se do tý doby kvůli hypu někdo omylem nespálil – if you know what I mean ( ͡° ͜ʖ ͡°) ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomaličku se dostáváme do bodu kdy mi slova jako "slabé, groteskní, mizerný scénář, předvídatelné" přestávají stačit. Poté budu muset začít používat slova jako jsou "sračka a pod." Nechápu, že studio které posvětilo Mandaloriana pošle do světa takhle nedotažený seriál s jednou z nejikoničtějších postav Star Wars. Je mi z toho opravdu smutno! ZA mě 2* a 45% ()

Paatej 

všechny recenze uživatele

Po třech epizodách se zatím jen smutně uklidňuju, že jsem přece nic nečekal a že nemá smysl bejt smutnej, či dokonce nasranej. Že je přece v pohodě odevzdat Dysneymu svoje hračky a pak se jima nechat obřadně voprcat do prdele. Už jsem si tak trochu zvyknul, že v posledních letech je tradicí zabíjení fanoušky milovaných charakterů, cpaní woke kultury všude kam se vleze, nebo i po vzoru ročního dítěte co mlátí dřevěný kostky do děr, kam nepatřej, se slovy že to jde větší silou a že jsem kokot, když si nemyslim, že by ten žlutej trojúhelník měl bejt v tý kulatý díře. Možná kdyby nám pár dobrejch seriálů, filmů, nebo minisérií neukázalo, že to JDE nepsat debilní scénáře co nesmrděj umělejma machinacema, dírama ve scénáři, plný macguffinů, teleportací postav bez teleportéru a podobnejch rakovin moderního psaní. A to mám pocit, že se mi na seriálu líbí to, co ostatní sere (pomalej začátek beze slov, kterej ale o Obiwanovi řekne víc než hodiny hoven v novejch celovečerních SW). Jenže když se má něco dít, scénář neumí postavy do situace dostat jinak, než že z nich udělá idioty, supermany, nebo ty nejšťastnější jedince v celý galaxii. Člověk se tak nemá čeho chytit, čemu by věřil, takže už jen čeká na další příhodnou kokotinu, která se na plátně rozhodne stát. Ani mandaloriana nemám v lásce a přišel mi spíš jako moderní horší Xena, ale todle.. ..todle doufám dotáhne do cíle na svejch zádech unavenej McGregor aspoň na 3 hvězdy. Ale strach mám. A nebudou mi k tomu doufám hrát Redhoti (wtf Flea). ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • „Cesta“, která má chránit Jedi a na sílu citlivé děti před zraky Impéria, končí na místě zvaném Jabiim. Toto místo bylo poprvé zmíněno v komiksu „Dark Horse Republic“ z roku 2003 a později se stalo součástí „Star Wars Legends“. Uvedením v Obi-Wanovi se toto místo stává oficiálně kanonické (přestože zmínky od roku 2003 proběhly i v jiných částech světa Star Wars) a poprvé se tato oblast Vnějšího okraje dostala do „live action“. (Veskoslav)
  • Poprvé se zde představí trůní sál Dartha Vadera (Hayden Christensen), který se nachází v jeho pevnosti na planetě Mustafar. Místo, kde zemřel Anakin Skywalker a zrodil se Darth Vader. Některé části návrhů místa pochází přímo od Ralpha McQuarrieho a poprvé jsou prezentovány v roce 2022. Samotná pevnost si odbyla svou premiéru již v roce 2016, a to v Rogue One: Star Wars Story (2016). (Veskoslav)
  • Projekt Harvester byla operace Impéria pro lov na sílu citlivých dětí. (Veskoslav)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno