Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

El Camino přímo navazuje na seriál Perníkový táta. Jesse Pinkman (Aaron Paul) je na útěku před policií. Jeho plán je utéct ze země a začít nový život. Na to potřebuje spoustu peněz, které nemá. Díky vzpomínkám na staré známé tváře si uvědomí, kde bude moci nějaké peníze najít. Jenomže to nebude tak snadné, jak se zdá. (HonzysKISS)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (334)

heyda 

všechny recenze uživatele

Breaking bad je pro mě něco co přesahuje obyčejný filmový průmysl, je to kus mého srdce a o to větší jsem měl nároky na tento dvouhodinový epilog. Dost mě mrzí, že se na scéně neukáže Skyler ani Marie ani ostatní postavy. Doufal jsem v něco jako pohřeb Waltera Whitea, více vysetrovani DEA td. Epilog se zaměřuje jen na Jessieho a i když to dopadne dobře, tak ve mně zůstává určitá pachuť neuzavřeného seriálu. To mě trochu trápí, ale i tak děkuju Vincovi, že natočil alespoň toto. 70procent ()

castor 

všechny recenze uživatele

Walt naposledy ochutil heřmánkový čaj nebo si pohrál s vojenským kulometem. A coby osamělý vlk si šel pro své vykoupení. Byl tu ale ještě jeho učenlivý student Jesse, který do světa gangsterů vlastně nikdy úplně nezapadal… Teď se zjevil u dveří svých starých kámošů. S jizvami na obličeji, zarostlej, špinavej, hladovej, zlomenej. Z úderného finiše seriálu zůstaly některé nezodpovězené otázky. Zvolí „nový“ život nebo pomstu? Scénáře i režie se opět chopil Vince Gilligan, pohlídal si atmosféru, nabídl zlehka budované napětí i několik překvapivých momentů, přidal slušnou dávku nostalgie. A zvolil nečekaně loudavé tempo vyprávění. Místy fanouškovský dovětek, jindy psychologické drama s melancholickým nádechem, které si pomáhá velkým množstvím flashbacků. V nich se vrací prvotřídní psychopat Todd, nikdo přitom moc neřeší, že Jesse Plemons přibral nějaké to kilo, protože to celé jednoduše funguje. El Camino si jde svou vlastní cestou, nabídne třeba napínavou sekvenci s prohledáváním bytu nebo jednu výbornou přestřelku. Představuje prostě fajn dohru a uznání tragického hrdiny seriálu Jesseho, který toho zatraceně hodně schytal. Navíc jsem měl závěrečnou sérii v paměti, takže jsem se v ději rozhodně neztrácel. ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Epilog za příběhem Jesseho Pinkmana. Zvládlo se to s bravurou. Poslední díl skládačky jménem Breaking Bad se může pyšně zařadit do této výborné série. Je to natočené s grácií, Aaron Paul znovu dokazuje, že je pán herec a camea potěší. Kéž by více tvůrců mělo stejný cit pro svou tvorbu jako Vince Gilligan. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Vlastně netuším, zda mám závidět těm, co původní seriál stihli už před lety a El Camino je dobře vykonstruovanou nostalgií vrátilo do dob, kdy hltali jeden z nejlepší výplodů televize v dějinách. Či zda mám být vděčný, že jsem Breaking Bad oficiálně dokončil teprve včera a mám mnoho důležitých maličkostí, na které se v tomto epilogu hojně poukazuje, stále čerstvě před očima. Chápu, že mnohé mohlo toto doznění a zároveň dovysvětlení událostí mezi Ozymandiasem a Felinou dokonce nudit, já si ale tuhle Jessieho cestu za vykoupením nesmírně užíval, už jen proto, jak mi Aaron Paul po nedávném maratonu BoJacka a nynějším maratonu BB přirostl k srdci. Snad kvůli němu kouknu konečně i na ten Westworld. [viděno na Netflixu 18.2.2021] ()

campix 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru poměrně zbytečný apendix ke kultovnímu seriálu. Pokračuje se přesně v momentu, kde seriálový předchůdce končí, a tak se nám zde objevují některé postavy, které se dožily až sem. Nutno říct, že pro mě ty méně oblíbené, a tak mi zde citelně chybí moji oblíbenci. Řemeslně je všechno v pořádku, ale El Camino pokračuje v pomalém seriálovém vyprávění, takže to vypadá jako další epizoda seriálu, ale vlastně se nic moc nestane. V seriálovém podání by následovala další epizoda a pak někdy finální katarze, tady tomu tak úplně není. Vidím v El Caminu must see pro seriálové fandy, ale jinak spíše snahu Netflixu parazitovat na své úspěšné značce. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (25)

  • Pôvodne sa nepočítalo s celovečerným filmom, ale len s 15-20 minútovou verziou. (MikaelSVK)
  • Během prvního týdne po vydání vidělo film cca 25 milionů diváků. (dan4815)
  • Scéna, během které si Jesse Pinkman (Aaron Paul) vezme do ruky brouka, je odkaz na epizodu Schovávaná (2009) z původního seriálu, ve které si Jesse brouka téhož druhu nechá rovněž přelézt přes ruku. (LucasAbelle)

Související novinky

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama