Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokující živé vysílaní, které během chvíle změní životy několika nevinných lidí. Radek (Karel Roden) se po téměř dvaceti letech nečekaně vrací do svého rodného města, aby zde nalezl jistou mladou ženu a jednou provždy se vyrovnal se svou minulostí. V pátrání po neznámé ženě mu pomáhá Eva, ambiciózní rozhlasová moderátorka, která jeho příběh dostane do své živě vysílané noční show. Chtěla mít ve vysílání senzační událost, ale k jejímu zděšení a ke zděšení všech posluchačů začne na povrch vyplouvat něco, s čím nikdo nepočítal. Svůj plán připravoval Radek několik let a během jeho vyprávění je do pochmurného příběhu vtažena nejen ona sama, ale i pražská kriminálka a další aktéři dlouho zapomenutých událostí. Začíná napínavý boj o čas a o spravedlnost. Opravdu už je vše nenávratně promlčeno? (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (366)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pro rozhodně osvěžující zjištění, že Češi zkoušejí natočit i něco jiného než hloupou romantickou komedii, ve které se plácá např. Hřebíčková, jako tchýni má Evu Holubovou a zamilovává se do Ondřeje Vetchého, který má kamaráda třeba Hynka Čermáka a ten má zase manželku atd.... Nechci se dotknout těchto herců samozřejmě. Jde mi o to, že jsem si Karla Rodena, jako Radka, který má plán a má co sdělit hrozně moc užil. Film si mě občas povodil, bavilo mě vymýšlet si jaké možné vyústění tohle všechno bude mít. Chválím tvůrce, líbili se mi i herci a hlavně odvaha jít na trošku jinak. 70% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ten film mě bavil v každém svém okamžiku absurditou celého Rodenova plánu a napětí, jestli to do sebe zapadne (nezapadne). Je to opravdu divné a naposledy jsem byl takhle vtažený filmem, který mě tak frustruje a který je tak utržený ze řetězu, snad u Modeláře. Je to nesmírně podnětné a i když nevím, nakolik ten film říká, co říkat chce, tak bych asi nic neměnil. Snad krom matečného závěrečného titulku (který mimochodem vložil producent a Sedláček by ho tam nechtěl). ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Tak jsem si to nakonec pustil a ve finále jsem příjemně překvapen. Po dlouhý době solidní i když trochu netypický film. Je to taková konverzovačka, kdy divák musí dát pozor, aby mu neunikla ani věta. Chvílemi to byl pro mě problém, protože ten Roden sem tam divně mluvil, že mu bylo hovno rozumět. :D Ale co už. Dějově to opravdu není nic originálního, ale po celý čas sledování jsem byl v napětí a htal každé Rodenovo slovo, kdy vyprávěl svůj příběh, který se nakonec cíleně dotkl několika osob. Krom Rodena je tu i víc herců, kteří mě bavili, např. Igor Bareš, Denisa Barešová, Vladimír Kratina a především Barbora Bočková, která moderátorku zahrála na výbornou. Je pravda, že mi film přišel dost krátký a finále bych ještě trochu víc zdramatizoval. Ale nemám v zásadě nic proti tomu, prostě to dopadlo rozumně, poklidně – asi tak jak to dopadnout mělo. Těžko se mi tento netypický snímek popisuje, ne každému to sedne, tohle je ten typ filmové záležitosti, která se dá vidět asi jen jednou, kdy poprvé to má ten správný efekt, ale i tak hodnotím slušně. Skvělá práce! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V kinách uvedený film Promlčeno je kombináciou hitchcockovského trileru s formou nakrúcania televíznych filmov Českej televízie. Čiže takto večer v obývačke mi táto jednohubka so solídnym presahom sadla, avšak z kina by som odchádzal mierne v rozpakoch, najmä kvôli absencii silnejšieho finále. Tu sa dalo prísť s nejakým solídnym zvratom, pretože ten jediný, skutočne prekvapivý (tož múj táta není múj táta) je dosť obohraný a od roku 1992 ho v tunajšej kinematografii nedokážem brať vážne. Čo ale nie je problém Sedláčka, iba môj. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Na místní poměry slušné (přesto se to místy neubránilo jisté trapnosti, např. při telefonátu Bareše  s jeho ajťákem), působilo to na mě ale trochu jako pokus o českou verzi thrilleru Feedback, a scenáristicky to na mě bylo překombinované a v jeden moment jsem se v tom už ztratil. Dějově mi to taky přišlo dost nevěrohodné (nedávalo mi například smysl, že by jednou z hlavních motivací Radka bylo dostat z někoho peníze, když jich evidentě měl dost), včetně vykreslení neschopné policie, což je otravné univerzální klišé v 95 % filmů, kde se nějaká policie vyskytuje (vrchol směšnosti přichází 5 minut před koncem, kdy policajt s baterkou prohlíží bílý Volkswagen Passat CC, ačkoli hledá černý Peugeot 3008). Výskyt neherců typu Břínek a Decastelo mě pak jen utvrdil v tom, že do 100 % kvality zde bylo ještě hodně daleko. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (25)

  • Plakát s podpisem Karla Rodena byl vydražen za 102 tisíc korun. (Zdroj: ČSFD)
  • „Myslím, že to je první film v československé kinematografii, který se odehrává téměř v reálném čase,“ popisuje režisér Robert Sedláček. (Zdroj: ČSFD)
  • Ve filmu Denisa Barešová zmíní, že by mohla pracovat v pekárně. To bylo její původní vysněné povolání, než se stala herečkou. (vyfuk)

Reklama

Reklama