Reklama

Reklama

Misery nechce zemřít

  • USA Misery (více)
Trailer

Po autonehodě zachrání zraněnému spisovateli život jeho velká obdivovatelka. Z nadšené čtenářky a pečovatelky se však zakrátko stává brutální tyran a věznitel... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (710)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Jelikož je Misery mou nejoblíbenější knihou od mého nejoblíbenějšího spisovatele, nemůžu dát víc než tři. Kathy Bates sice zuří co to de a James Cann je docela sympaťák, ale suchar Farnsworth to jenom zbytečně brzdí a film ani zdaleka nemá tu správně hutnou atmosféru, která se táhne celou knihou. Navíc tu chybí celá dějová linie, která je obsažena v té nové knížce o Misery, co tam Caan celou dobu tak smolí. A navíc chybí nejlepší scéna knihy, kdy Misery rozmašíruje policajta sekačkou na trávu. No řekněte, zaslouží si ten film víc než tři hvězdičky? ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ono těch dobrých adaptací Stephena Kinga zas tak málo není, tato patří vůbec k těm nejlepším. Atmosféra je hustá počas celého snímku, ke konci napětí ukázkově graduje a Kathy Bates vytvořila jednu z nejděsivějších filmových postav psychopatů historie. 90% Horror movie of the year ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Již během čtení předlohy jsem si říkal jak by bylo bezva mít v baráku obrovskou ložnici (aka továrnu na psané slovo) s dvanáckou svých nejoblíbenějších spisovatelů, kteří by mi každý den servírovali své čerstvé výtvory. No dost snění a vstříc kruté filmové realitě. Předem upozorňuji, že ač budu převážně kritizovat, tak Misery doporučuji. Zvláště díky sluníčku Kathy Batesové v roli jedné dobré duše, která hledá v lidech jen to dobré. Jenže couvnutí předtím jít jako v knize až na kost "problému" se ukazuje být spíše kontraproduktivní. Ve výsledku je totiž díky tomu Reinerův snímek až příliš uhlazený. Že pohyblivá sestřička originálu není tak působivá, je z velké části dáno nepřítomností paralelního děje románu o zmrtvýchstání Misery Chastainové. Chápu, že by to ve filmu nefungovalo (i když s dobrým režisérem, kdo ví) a je jen logické, že tato linie byla vyškrtnuta jako první, ale bez ní prostě Misery nikdy nemůže být nic víc než pouhým kastrátem. Ač na Kingovu adaptaci až nebývale zdařilým. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Kathy Bates mám moc rád. Ačkoliv asi nejoblíbenější film s ní jsou Smažená zelná rajčata, přesto kdykoliv si ji představím vidím ji s kladivem jako šílenou Annie Wilkisovou :-) ! A tak to už asi zůstane. Tenhle film je dalším z mých oblíbených a rád se na něj klidně kouknu vícekrát. King napsal tak dokonalou předlohu, že tady asi nic moc co vymýšlet navíc. A tak i když knihu jsem nečetl, rád jsem se nechal vtáhnout do až hororového děje (pro Sheldona). Občas zkrátka mít nějakého toho fandu toho co děláte nemusí být notně výhoda i když je to ten největší srdcař ! :-) . Za mně je to za 4 díly Misery (kde ji samozřejmě nenechám zemřít!) ! * * * * ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Kniha je nejlepší „kingovka“ co jsem četl, jediná bez nadpřirozených sil a zároveň(právě proto) nejděsivější. Obecně platí, že filmy podle knih Stephena Kinga jsou většinou sračkoidní béčka., jen několik výjimek potvrzuje pravidlo, které však díky Franku Darabontovi bude zřejmě brzy minulostí. Misery se ale povedla zatraceně a já s obligátním konstatováním, že kniha je lepší a Shawshank je pouze podle povídky mohu s klidným srdcem říci, že se jedná o nejlépe zfilmovaný román pana Kinga. Kathy Bates jako nejvěrnější fanynka je prostě na zabití, zasloužený Oskar, jen jsem pak u Titaniku furt čekal kdy vezme kladivo a zláme DiCapriovi nohy! ()

Galerie (51)

Zajímavosti (53)

  • Miesto autonehody bolo zachytené pomocou nastavenia deviatich kamier, z ktorých „šesť alebo sedem“ skutočne fungovalo. "Vedeli sme, že sa nám nepodarí zhodiť auto z útesu príliš veľakrát," povedal Rob Reiner. (Arsenal83)
  • James Caan a Kathy Bates mali počas natáčania spor ohľadom hereckých metód. Kým Caan nechcel príliš veľa skúšať, Bates so svojím divadelným zázemím bola zvyknutá veľa cvičiť. Keď povedala Reinerovi, že ju to frustruje, ten jej odvetil: "Využi to pre svoju postavu."  (Arsenal83)

Související novinky

Sam Raimi se opět točí kolem hororového žánru

Sam Raimi se opět točí kolem hororového žánru

12.07.2024

Populární režisér Sam Raimi (Lesní duch, Spider-Man) nám nadělil svůj zatím poslední režijní počin v roce 2022 díky příspěvku do marvelovského univerza, kterým byl vlažně přijatý Doctor Strange v… (více)

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Reklama

Reklama