Reklama

Reklama

Misery nechce zemřít

  • USA Misery (více)
Trailer

Po autonehodě zachrání zraněnému spisovateli život jeho velká obdivovatelka. Z nadšené čtenářky a pečovatelky se však zakrátko stává brutální tyran a věznitel... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (710)

genetique 

všechny recenze uživatele

Mrazivých thrillerov s labilnými, psychopatickými a najmä schizofrenickými maniakmi je na takejto vysokej úrovni pomerne málo a preto som sa tešil, keď niečo podobné predvedie aj žena. Oscarové ocenenie bolo dostatočnou motiváciou, no nakoniec výkon Kathy Bates nebolo to rozhodujúce, čo podmienilo moju spokojnosť. Scenár bol za daných okolností (prostredie pár izieb v dome) dokonale vyžmýkaný. Občas trošku zbytočne ležérne, ale potom o to efektnejšie v závere. 80%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Misery nechce zomrieť pokladám za jeden z najvydarenejších, najnapínavejších a najnervydrásajúcejších trilerov 90-tych rokov 20.storočia. Čo sa týka porovnávania kniha/film, film je o čosi miernejší (napriek tomu je to poriadny nervák a miestami totálne psycho, pri ktorom radšej odvraciam zrak). Napríklad knižné šokujúce useknutie spisovateľových nôh sa vo filme zmenilo „len“ na polámanie, ale v priamom zábere a triky sú v tej chvíli presvedčivo desivé. Toto dielo je nakrútené a nastrihané tak napínavo, že sa možno spotíte rovnako, ako Paul. Režisér Reiner vynikajúco pracuje s čoraz vypätejšími okamihmi. Keď si myslíte, že horšie to už byť nemôže, zistíte, že môže. Film sa vraj nakrúcal chronologicky (čo nie je bežná vec). Ak je to pravda, je to na ňom (v dobrom) vidieť. Svoje robí aj výprava strmých zasnežených hôr Severnej Ameriky a malej chalúpky uprostred nich. Atmosfére pomáha tiež hudba Marca Shaimana, kamera Barryho Sonnenfelda. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Jelikož je Misery mou nejoblíbenější knihou od mého nejoblíbenějšího spisovatele, nemůžu dát víc než tři. Kathy Bates sice zuří co to de a James Cann je docela sympaťák, ale suchar Farnsworth to jenom zbytečně brzdí a film ani zdaleka nemá tu správně hutnou atmosféru, která se táhne celou knihou. Navíc tu chybí celá dějová linie, která je obsažena v té nové knížce o Misery, co tam Caan celou dobu tak smolí. A navíc chybí nejlepší scéna knihy, kdy Misery rozmašíruje policajta sekačkou na trávu. No řekněte, zaslouží si ten film víc než tři hvězdičky? ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Kto nevidel, nepochopí. Mrazivé napätie v každej scéne, ktorá mrazivou mala byť. Každý jeden pokus režiséra o navodenie maximálneho bodu strachu vyšiel absolútne bez chybičky. Ja mám z tej ženskej jednoducho strach! __ Prvotriedne, herecké výkony na čele s psychicky narušenou postavou Kathy Bates. __ Misery vládne atmosférou, akou vládne len máloktorý film. Avšak jeho sila je založená už na spomínaných, hereckých výkonoch a (predpokladám že) kvalitne napísanej predlohe Stephena Kinga. Keďže pamätihodných kladov príliš veľa nenájdem, ťažko si predstaviť opätovné zhliadnutie filmu. A to ma skrátka.. mimoriadne mrzí. Zároveň môžte brať posledné dve vety ako odôvodnenie absencie od piatej hviezdy. A dosť už s ospravedlňovaním! Pán Reiner mi naservíroval nadmieru mrazivé psycho, na ktoré len tak ľahko nezabudnem. A ak si nájdete ten správny čas, chuť a prostredie.. verím, že na Misery nezabudnete ani vy. Odporúčam všetkými desiatimi. P.S. ďakujem za záverečnú satisfakciu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Výborný psychothriller, v nespočetné plejádě filmových adaptací literárních děl Stephena Kinga patrně 4. nejlepší ( po Vykoupení z věznice Shawshank, Zelené míly a Osvícení ). V našich podmínkách poměrně nedoceňovaný film, který v kinech jen tak prošuměl. Přitom tak pečlivě budovaná atmosféra se často nevidí. Životní role Kathy Bates. Věta: "Jsem vaše velká obdivovatelka" , mi na dlouho utkvěla v paměti...Celkový dojem 90 %. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (53)

  • V divadelnej adaptácií na Broadwayi si hlavné úlohy zahrali Bruce Willis (Paul Sheldon) a Laurie Metcalf (Annie Wilkes). Herečka Laurie Metcalf bola nominovaná na Tony Awards za najlepší výkon v hlavnej úlohe. (jdavid)
  • James Caan v rozhovore na DVD tvrdil, že knihu v rámci prípravy na natáčanie nečítal. (Arsenal83)
  • Jednomu z psacích strojů, na kterém autor knižní předlohy k filmu Stephen King začínal se psaním, chybělo písmeno N - stejně jako stroji, který ve filmu přinesla Annie (Kathy Bates) Sheldonovi (James Caan). (Javert)

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Reklama

Reklama