Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Nedívej se. Neptej se. Neklikej. Patnáctiletý Marty měl celý život před sebou. Teď je ale mrtvý. Zbyla po něm jen série mrazivých videí, které natáčel krátce před svou smrtí. Truchlící otec skládá dohromady střípky Martyho online života, aby odhalil okolnosti jeho tragického konce. Osmidílný thriller #martyisdead inspirovaný skutečnými případy kyberšikany získal hlavní cenu na mezinárodním festivalu Serial Killer. (MALL.TV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na děti to nejspíš tolik působit nebude, protože 99% puberťáků vám řekne "Nejsem debil! Mě by se nic podobnýho nestalo.". Nicméně můžu potvrdit, že coby strašák pro rodiče to funguje takřka dokonale a generace podobnými věcmi nepolíbená musí zákonitě tápat, když se jejich potomek dostane do podobné spirály. Vtáhlo mě to takřka okamžitě. Má to autentický formát, dostatečné tempo, návodnou hudbu, která ovšem dokonale funguje a přikládá důraz tam, kde je potřeba a dostatečně podporuje napětí a konečně jsou tu i herci, kteří sice nepatří k první lize, ale o to víc mě bavili. Představitel Martyho byl perfektní. Soukup tady potvrzuje, že vysoká kvalita jeho kraťasů není náhodná a pevně doufám, že jeho celovečerní debut tu bude co nevidět. Třesu se na druhou řadu. 100% ()

hhannie 

všechny recenze uživatele

Když jsem "#martyisdead" viděla u jednoho svého oblíbence, říkala jsem si: "na co to, sakra, kouká? A ještě je to český! To bude nějaká ultra chujovina!". Ale když jsem viděla, jak to hodnotil, tak jsem si řekla, že tomu dám šanci. A jo, líbilo se mi to. Hned první díl mě vtáhnul do děje a chtěla jsem vědět, co z toho v závěru vyleze. Netajím se tím, že prostě nemám ráda české věci, i když samozřejmě existují výjimky, a tohle je jedna z nich. Je fajn, že takové počiny vznikají jako varování pro dnešní mládež. Kyberšikana je totiž dost aktuální téma. Těším se na druhou sérii, kterou si opět nenechám ujít. ()

Reklama

Volpe 

všechny recenze uživatele

Krásná žánrovka z internetové produkce. Atmosféra bez chyby, dobře vedení herci a svižně šlapající děj. Jedinou výtku mám ohledně dialogů, které mi přišli v některých částech až rušivé. Naopak největší síla režiséra je dle mého v částech, které nebyly ve scénáři tak detailně popsané a kde mohl povolit uzdu své fantazii. Tak či onak skvělý seriál, u kterého jsem se bavil a rozhodně stojí za doporučení. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Napriek relatívne silnému odkazu sa treba zamyslieť skôr nad inými vecami. Jednak je spracovanie najmä v poslednej epizóde veľmi zlé, aj keď sa kamerou snažili zvýšiť autenticitu videa a viac vtiahnuť diváka do deja dosiahli opačný efekt že to celé pôsobí nesúrodo a prehnane hlasná hudba na zážitku tiež nepridala. Generácia Ypsilon, miléniové deti majú veľmi zvláštny rebríček hodnôt (česť výnimkám) a podstata tohto projektu vystihuje ich zmýšľanie - ja môžem kritizovať každého, mňa nikto (online názory mladých na politiku sú toho jasným príkladom) a ich naivita že v kyberpriestore si môžu robiť čo chcú im dodáva odvahu, ktorá im chýba pri konfrontácii s problémami v skutočnom svete. Podstatne lepší je dokument Na hory a je aj podstatne kratší, ale problém kyberšikany vykresľuje oveľa lepšie. Facebook nastavený v jazyku angličtina, polícia nekoná pri smrti mladého človeka a samozrejme nakoniec ešte dáme nefungujúci súdny systém. Tieto bludy iba dokreslili to aký slabý je tento projekt a aké hodnoty sú pre dnešných mladých ľudí podstatné. Lajky, lajky a ešte raz lajky. K ostatným komentárom a vysokému hodnoteniu iba toľko, chlapec čo hrá Martyho je pekný tak to má seriál za 5*...Aj toto je ďalším dôkazom vyspelosti dnešnej mladej generácie. Česť výnimkám. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní webseriál zabývající se kyberšikanou, který disponuje docela slušným tempem a skvěle vygradovanými jednotlivými díly. Více než aktuální téma s mimořádně silnou výpovědní hodnotou, podpořené dost dobrým scénářem, dovedlo tvůrce k zisku ceny Emmy, což je v našich končinách zcela jistě úspěch z říše snů. (85%) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Na začátku epizody hraje „You Drive Me Crazy“ od Erica Starczana a když si Marty (Jakub Nemčok) dopisuje s holkami, hraje „One For The Money“ od Jasona Greenhalgha a Junkieho Dreda. (SONY_)
  • „Thriller #martyisdead nedémonizuje prostředí sociálních sítí, ukazuje ho v jeho přirozenosti, ke které patří i kyberšikana a sexting. Jeho smyslem není diváky děsit výstředními scénami, před kterými budou zavírat oči. Naopak, chceme, abychom přestali uhýbat pohledem a připustili si, že uvěřit neskutečnému je v dnešní době mimořádně snadné. Pro každého z nás a pro ty, kteří mají celý život před sebou, obzvlášť. Proto si přejeme, aby si Marty získal pozornost nejen dospělých, ale i dospívajících diváků,“ uvedl Milan Kuchynka jako producent seriálu. (SONY_)

Související novinky

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

23.11.2020

Včera proběhl online přenos 48. ročníku předávání mezinárodních cen Emmy, které jsou pokládány za televizní obdobu filmových Oscarů. Ocenění udílí americká Akademie televizních umění a věd, která je… (více)

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

27.09.2020

Přestože hlavní ceny Emmy za loňskou seriálovou tvorbu již byly rozdány, existuje vedle nich také mezinárodní seriálová soutěž – a právě v té teď mezi nominovanými skončil i jeden český seriál.… (více)

Reklama

Reklama