Reklama

Reklama

Princezna Nevěsta

  • USA The Princess Bride (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinové bez bázně a hany, chrabří piráti, všemocní kouzelníci, démoničtí zlouni a princezna čekající na záchranu – prostě pohádka, jak má být, jen tentokrát trochu lépe a s nadhledem... Žila, byla překrásná dívka jménem Pomněnka, která vyrůstala na statku. Tam také pracoval mladý čeledín Westley a jak už to tak bývá, postupně oba zjistili, že je k sobě něco pojí. Přísahali si věčnou lásku, ale aby mohli být svoji, odešel Westley do světa vydělat si peníze. Jenže loď, na které se plavil, přepadl Strašný pirát Roberts, jenž jak známo nebere zajatce. Truchlící Pomněnka padla do oka rozmarnému princi Humperdinckovi a ten oznámil, že si ji vezme za ženu. Ale než dojde ke svatbě, odehraje se sousta věcí, počínaje únosem princezny a konče znovuzrozením Westleyho. A to nemluvě o nezměrných dobrodružstvích, která naši hrdinové cestou za láskou a svobodou budou muset podstoupit, a setkáních s roztodivnými postavami jako jsou veršující obr Fezik, strůjce zázraků Divotvorný Max a především mistrovský šermíř Inigo Montoya. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (429)

Lavran 

všechny recenze uživatele

V případě Nevěsty se nemohu vyhnout korelaci s bezchybnou Goldmanovou knihou, oproti které působí snímek drobně chudobně (nejde však o nikterak markantní problém). Kromě jednoznačné prohry s předlohou, řadím mezi vyloženě protivná pasiva Knopflerovu elektronickou (cosi) hudbu, která řeže do uší jako stará rezavá pila a nedá se tudíž poslouchat bez rizika dlouhodobého poškození vědomí. Po čem jsem ale žehral nejvíce je neskutečně vtipné zakončení knihy, které vyvrací zažitý mýtus o stoprocentně dobrých koncích. Život ale není vždycky fér, že? Škoda, ale i přesto se jedná o královskou podívanou, která vás zaručeně pobaví. Bodíky navíc za neskutečně sympatické obsazení!:) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, jehož pověst je větší než on sám. Neříkám, že by The Princess Bride byl špatný film, to ne, ale po tom všem, co jsem o něm slyšel a co jsem o něm četl, jsem čekal, že se víc zasměju, že v tomhle bude opravdu něco navíc. Jediné, čím je tento film výjimečný, je to parodování (teda spíše utahování si) z pohádek a dobrodružných příběhů (v tomto ohledu mě napadl hlavně první Shrek, jenže ten to vzal na úplně nový level). Jinak se musím přiznat, že celou dobu jsem přemýšlel, kdo že byla ta mladá a krásná princezna, no a ona to je Robin Wright! Cary Elwes je mi sympatický (už od dob Bláznivého příběhu Robina Hooda) a nedávno zesnulý Peter Falk mě taky potěšil. Plný počet nedám z důvodů, které jsem uvedl nahoře a hlavně proto, že Rob Reiner má na kontě mnohem lepší filmy (Stand by Me, A Few Good Men). ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Princezna nevěsta je trošku podobnej film jako Bláznivý příběh Robina Hooda a to nejen díky Cary Elweosvi, je to takovej dost podobnej styl vtipných scén, jenže Princezna nevěsta je mnohonásobně lepší, většina vtipů nejsou trapný a jsou většinou nečekaný a co víc, jsou fakt dobrý. K tomu se přidaj opravdu dobře vybraný herci a pěkně vtipně propracovaný filmový postavy a je to opravdu nadprůměrná fantasy pohádka ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Od režiséra Roba Reinera, ktorý už dvakrát pôsobivo adaptoval romány, resp. novelu a román Stephena Kinga (PRI MNE STOJ!, MISERY NECHCE ZOMRIEŤ) som, priznám sa, takú odľahčenú, krásnu a pri tom nie príliš tradičnú rozprávku ani veľmi nečakal. Atmosféra snímky je priamo úžasná, jedineční sú herci, hudba, aj humor, ktorým film disponuje... Nedokážem si pomôcť, ale Princezná Nevesta na mňa pôsobí neuveriteľne sviežo a oslobodzujúco. Je pravda, že milujem aj tradičné české "pohádky", niečo podobné k nám ale spoza veľkej mláky zavíta len ojedinele. Palec hore pre všetkých, ktorí sa na filme podieľali, ja osobne vyzdvihnem hercov na čele so sympatickým Carym Elwesom, Petera "Columba" Falka ako rozprávača, či šermiara Mandyho Patinkina vo vedľajšej úlohe a ako čerešničku na torte som si na záver ponechal nádhernú, povedal by som až okúzľujúcu Robin Wright Penn, vtedy v podstate ešte len slobodnú Robin Wright. Končím ale so slovami, odporúčam všetkým a to všetkými desiatimi.:) ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

inu, minimálně velmi zajimavý počin to byl. Nemůže se to srovnávat těm našim (pche), ale na americké poměry :-)) dost neobvykle zpracována, napsána a velmi dobře zahrána a podkreslena. Příběh skáče od téměř reálného historického děje k úplným nesmyslům a ironickým leckdy černohumorným vtípkům. Je cítit, že scénaristé k tomuto projektu opravdu přistoupili bravurně, skoro bych to dokázal srovnat s Nekonečným příběhem. Škoda, že jen ten celkový feeling není tak velkolepý, jak by mohl být. Ale stejně, komu by to v té všeobecné zábavě vadilo? (Scéna s jedem je asi nejlepší ukázkou toho, v jakém duchu se tento film nese) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (31)

  • Je celkem úsměvné, že Fezzik (André René Roussimoff) v pohádce léčí Iniga (Mandy Patinkin) z opilosti, při pomyšlení, že André René Roussimoff byl světovým rekordmanem v pití alkoholu, během 6 hodin dokázal vypít 119 lahví piva o obsahu 12 uncí, což činí přibližně přes 42 litrů. (Nick321)
  • Celý natáčecí den štáb stála výzva Caryho Elwese, aby ho herec, představující princova "muže na špinavou práci", nešetřil a doopravdy uhodil. Udělal to a Elwes strávil zbytek dne v nemocnici. (Epistemolog)
  • Film se měl původně točit již 70. letech a Fezzika měl hrát Arnold Schwarzenegger. Když došlo k natáčení o 12 let později, byl Arnold již takovou hvězdou, že si jej studio nemohlo dovolit zaplatit. (Kulmon)

Reklama

Reklama