Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Eli Kohen, úředník přeškolený na tajného agenta, se v 60. letech 20. století vydá do Sýrie na mnohaletou nebezpečnou misi jako špión Mossadu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak nám Cohen zahrál Kohena a zahrál ho vynikajícně. To, že je Mossad jedna z nejlepších tajných služeb na světě o tom žádná, vždyť unesli Adolfa Eichmanna před jeho domem v Argentině a dokázali ho odvézt. Ovšem tato akce to byl majstrštyk a o tom svědčí tento seroš, ale hlavně skutečnost, že do dnešní doby nevydali pozůstatky Eliho Kohena zpět domů do Izraele. Bo taku potupu a uražku Syrie si nikdy asi nedokažu odpustit...Za mě 88% ()

Jolee 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem se nejdřív dost bála, že v každé scéně uvidím Borata, ale opak byl pravdou. Sacha Baron Cohen jako by se převtělil do Eliho Cohena a později i do Kamela Amina Thaabeta. Seriál má neskutečně tíživou atmosféru, která by se dala krájet. Čtyři hvězdy dávám jen proto, že je v seriálu několik historických nesrovnalostí. ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele

První dva díly nijak zvlášť neoplývají atraktivitou, nicméně zaujmou a tempo je dávkované tak akorát. S dalšími díly seriál graduje a zdatně mapuje kroky agenta, který se dostal až do neuvěřitelných výšin. Jediné, co mi tu nesedí, je samotný Šáša. Vážné role mu nejdou a zde jsem mu toho agenta nevěřil. Až na poslední díl, který byl absolutně výborný že všech pohledů. Minisérie, kterou i přes zjevné nedostatky stojí za to vidět. ()

Ivo 

všechny recenze uživatele

Už jsem pomalu přestával věřit že v dnešních babovřesko-avengerovských časech se někdo odhodlá vrátit ke krásné, poctivé filmařině a hluboce plynoucím příběhům ze skutečného života, bez digitálních poletování, dementních ftípků, samoúčelného strašení a přepáleně nerealistických "akčních" scén. A ejhle - ono to najednou opět přišlo ... A nezbývá než dát všechny klobouky dolů před mistrovským zpodobněním tohoto pohlcujícího příběhu, kdy člověk zapomíná že je to "jen" film a nedokáže se od tohoto díla v plném zaujetí odtrhnout, jako by to on sám všechno naplno prožíval. A samostatný klobouček pak patří Saschovi a jeho hereckému umění bez hranic, jak vidět zdaleka neomezených jen na "přihlouple" veselý Kazachstán ... Přiznám se že jsem to celé prožil najednou během jediného dne (z poloviny v letu nad oceánem) a bylo mi moc líto že to už skončilo. Co si teď počnu ? :) Chtěl bych pokračovat ... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Komediální tvorba Sachy Cohena mě diplomaticky řečeno neoslovuje, a tak mě zatím z jeho tvůrčí dílny zaujala jen role zarputilého strážce pořádku, který se stal noční můrou pro malého Huga v Scorseseho podívané Hugo a jeho velký objev. Tak, jako spousta komiků před ním, Cohen ve zralém věku zjistil, že je mu škatulka Borata a spol příliš těsná a přijal hlavní roli ve špionážní sérii, která je uměleckou rekonstrukcí osudu skutečného izraelského špiona. Tomu se v 60. letech podařilo proniknout mezi společenskou elitu Sýrie a dokonale ztrapnit její vojenské a politické vedení. Eli Kohen se oprávněně řadí k mistrům tajné služby 20. století a seriál je kvalitně natočenou poctou jeho životu a práci. Určité úlitby popkornovému publiku se najít dají, v převažující míře se ale seriál snaží o civilní pohled na ty, co si musí nasazovat masku a svůj život proměnili v nekonečnou přetvářku výměnou za získávání cenných informací. Cohen ukazuje, že jeho herecký rejstřík je široký a série do značné míry funguje díky němu. Blízký východ nechávají tvůrci utápět ve vybledlých kamerových filtrech, aby zdůraznili retro atmosféru. Nepřekáží mi to, ale určité problémy mám s angličtinou, jakkoliv její volbu z komerčních důvodů chápu. V zájmu autenticity by bylo mnohem lepší použít směs arabštiny a hebrejštiny. Většina seriálů trpí nestřídmou délkou, tady bych se přimlouval za scénáristické rozšíření tak, aby se odhalily další operace agenta na půdě Sýrie, a rozšíření ze 6 na 8 dílů bych považoval za optimální. Celkový dojem: 85 %. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Na plakátu k seriálu je pod každým písmenem originálního názvu SPY i označení písmene v Morseově abecedě. V české verzi aplikace Netflix je uváděn název AGENT a písmena opět kopírují znaky Morseovy abecedy. (bearmeedek)
  • Eli Kohen je považovaný za jedného z najväčších izraelských hrdinov. V roku 2005 uskutočnil portál Ynet verejný prieskum s názvom 200 najväčších Izraelcov, kde sa umiestnil na 26. mieste. Bol mimoriadne užitočným špiónom. Mal veľkú zásluhu na víťazstve Izraela v tzv Šesťdňovej vojne (Tretia arabsko-izraelská vojna) v roku 1967 proti koalícii Sýria, Egypt, Jordánsko. Paradoxne jeho úspechy napokon viedli k jeho pádu, pretože ako agent príliš riskoval najmä spôsobom, akým predával informácie. Napokon bol odhalený pomocou sovietskeho sledovacieho zariadenia a verejne popravený na Námestí mučeníkov. (lemonova)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama