Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry a Sally se seznámili při cestě autem do New Yorku, když ukončili svá studia na univerzitě. Oba od počátku spojuje cosi nevyřčeného, přesto mezi nimi v tuto chvíli nevzniká žádný vztah. Po nějaké době se znovu a znovu potkávají a mají pocit, že se stále více znají. Poněkud ztřeštěnému Harrymu se prostořeká a temperamentní Sally stále více líbí, zatímco ona k podobnému názoru přichází postupně. Jejich osudy mezi tím „na čas“ překříží důležitější setkání… S lehkostí namíchaný divácký příběh, s vtipem, nadsázkou, lehkým nádechem hořkosti a dobře odpozorovaných životních situaci natočil v roce 1989 režisér Rob Reiner. Postavu Harryho s neobyčejnou přirozeností a šarmem hraje Billy Crystal, představitelkou Sally se stala Meg Ryanová. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (360)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Největší šok přišel po skončení, při titulkách - cože? Tuhle konverzační romantickou komedii o dvou intelektuálech, co řeší milostné trable na Manhattanu nenatočil Woody Allen? Když Harry potkal Sally je dílo z rodu Pojistky smrti - film si udržuje zvláštní napětí a diváka baví každý záběr, což je způsobeno hlavně perfektním scénářem - slovní přestřelky, především ty mezi ústřední dvojicí, jsou prostě dokonalé a postřehy o soužití žen a mužů naprosto trefné (,,Víš o čem muži přemýšlí bezprostředně po sexu? Jak dlouho tu ještě musím zůstat, abych ji neurazil? Třicet sekund?"). Bez toho, že by citově vydíral, tento příběh o dvou ňoumech, kterým trvalo 12 let, než se do sebe zamilovali, mě dojal a oslovil nejvíc od... no, od posledního filmu Woodyho Allena. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Rob Reiner mě zaujal již snímkem Stůj při mně, kdy velmi věrohodně a citlivě převedl na plátno povídku Stephena Kinga Tělo, nicméně tímto "zásekem" si mě naprosto získal. Vtipná komedie s inteligentním scénářem a neméně kvalitními hereckými výkony, především Billymu Crystalovi padla role přímo na tělo. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

!!! ---- SPOILER ---- !!! Najviac ma potešila Carry Fisher, skvelé dialógy, Meg Ryanovej a Billovi Crystalovi to sadlo... ale preboha prečo ten koniec? Tu ma to vytáča ešte viac než pri Dirty Dancing, pretože až do posledných minút je Harry a Sally nie len o zábave, väčšinu času máme čo dočinenia s veľmi inteligentným snímkom - chvíľu s hrdinami sympatizujete, chvíľu im nerozumiete, potom vás naštvú, skrátka nádhera, ako zo života. A potom bác, AMERIKA!! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jak se obecně ví a říká "Z přátelství může být láska, ale z lásky nemůže být přátelství". Když Harry potkal Sally je pohodová romantická komedie, která na mě působila tak civilně a autenticky, že mi ani nepřišlo, že sleduji smyšlený film. Čím více se snímek blížil ke konci, tím více jsem prožíval osud ústřední dvojice. Jediné, co mi vadilo, byly prostřihy na staré páry. To mě otravovalo. Jinak chválím hlavní herecké duo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zápas bez pravidel zvaný láska má své zvláštní specifikum a sice, že to nejlepší, co vám může nabídnout, necháváte mnohdy celý život jen doslova procházet kolem sebe.. Reiner si půjčil od Allena nejen kulisy podzimního Nového Yorku a natočil nadprůměrnou romantickou komedii těžící z chytře napsaných dialogů N.Ephron a přesného výkonu jednoho sarkasmem hýřícího škaredy, co bude brzy uvádět Oscary. Nebudu myslím spoilerovat, když napíšu, že k dokonalosti mi scházelo vymanit se z osvědčené šablony poslední čtvrthodiny podobných filmů v podobě schématu: krize - odloučení - uvědomění - běh (sprint) - vyjádření - huban - dvakrát yes - zase huban a patrový dort z kokosu - čokoládová poleva zvlášť, však to znáte.. Zajímalo by mě, jak by si M.Ryan a hlavně B.Crystal poradili se scénou předstírání orgasmu v bistru, kdyby si prohodili role.. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (43)

  • Aby filmaři zabránili fanouškům dostat se k hercům, vyvěsili ceduli hlásající: ,,Tento film se bude jmenovat Když Harry potkal Sally. Nehraje v něm nikdo slavný a vy v něm taky hrát nebudete. Děkujeme. Na shledanou v kině." (Sinecod)
  • Harry čte knihu Stephena Kinga Misery, což je další Reinerův film. (HellFire)
  • Hlas, který na oslavě říká: „Hej všichni, deset vteřin do Nového roku,“ je hlas Roba Reinera. (HellFire)

Související novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (více)

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama