Reklama

Reklama

Mosul

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Přes rok jsem to měl stáhlé a pořád se k tomu neměl kdybych se na to vůbec nedíval o nic nepřijdu. Irácká jednotka složená z bývalých policajtů jde z místa A do místa B po cestě nabere jednoho poldu a bojuje s Islámským Státem. Největší problém je v tom, že proti nim stojí tak 10 vojáčků a 4 drony a jejich mise spočívá v tom, spoiler , že jdou navštívit manželku a dceru jednoho z nich. Upřímně čekal jsem teda víc a lepší misi tak, že zklamání. 40 procent 20 za ty drony a 20 za ty jména na konci a úvod, které nabídne velké očekávání, které postupně zabije. P.s. co mě pobavilo nikdo nesmí vědět, že jsou Swat a přesto si tam jezdí v džípech s velkým nápisem S.W.A.T. asi jsou všichni debilní a neumí číst nebo nevím. ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Velmi realistické z pekla Mosulu, kdy zbytky speciální jednotky loví příslušníky Daeš (Islámský stát). Autentické prostředí potrhuje i jazyk filmu - arabština. Bez vojenských akcí na efekt, klasické střídání boje ve zdevastovaném městě a chvilek, kdy se přepočítají ztráty, ošetří zranění a jde se dál. Boj se skrytým nepřítelem v kulisách větších či menších ruin, se zbytky poschovávaného civilního obyvatelstva, s možnými zrádci a poschovávaným členy Daeš. Příjemná pointa, která významně polidšťuje členy jednotky a dává hlubší rozměr celému počínání. Ti chlapi měli dobrou motivaci, i když používali drsné prostředky a neznali slitování. V kontextu toho, co se tam dělo, se jim nelze divit. Natočeno na základě skutečností a věnováno padlým členům jednotky. ()

Reklama

clara.bow 

všechny recenze uživatele

Byla jsem trochu na rozpacích jak moc, nebo málo mě dokázal tento film dostat. Rozhodně bych ho nesnižovala, protože  vypovídá své za odpůrce ISIS, autentické kulisy také dokreslovaly zkázu a zmar a to, že SWAT těchto statečných přestal poslouchat oficiální rozkazy a vrhl se na cestu pomsty za rodinné příslušníky...má také hodně do sebe i když to byl podle všeho boj s Kyklopem, protože se jejich stavy povážlivě během cesty k pomstě a osvobození hodně ztenčí. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Vidět 10ti minutový kraťas na YouTube, vím jistě, že bych chtěl okamžitě celý film. Chtěl bych ho proto, abych se seznámil s postavami, se záměrem, příběhem a vším co k tomu patří. S tím vším se ale bohužel neseznámíte. MOSUL je totiž řemeslně dost fajn. Když sledujete herce v akci, říkáte si, že přesně takhle by to nejspíš mohlo vypadat. Perfektně koordinovaná jednotka. Sem tam někdo padne, někdo se zraní. Nejsem žádný znalec, ale zvuk mi přišel hodně realistický. Vše to sedí. Jenže je to až neskutečně neosobní. No a já jsem člověk, co na film kouká kvůli emocím. Tady jich bylo přesně nula. 60 procent za řemeslně výborný, ale jinak vlastně zapomenutelný válečný film. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

příběhově není Mosul žádné oscarové veledílo,ale za tu atmosféru všudypřítomného zmaru a deprese,rozbombardované město a permanentní nejistotu,kdy se nedá věřit nikomu a ničemu tomu tu čtvrtou hvězdu dám.Sice si velmi často stěžuji na ten náš středoevropský kocourkov,ale zaplať pán bůh za něj,protože žít v podmínkách jaké jsou k vidění v Mosulu je těžko představitelné.A to počítám s tím,že jakkoliv je ten filmový Mosul nekompromisní,drsný,špinavý a nebere zajatce,ten reálný musel být v oné době ještě o něco horší...70% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Film je natočen dle skutečných událostí, které se staly během velké operace „We Are Coming, Nineveh“ v roce 2016. Byl to právě Nineveh SWAT Team, který jako jediný Mosul neopustil z důvodu obav o jejich rodiny, které ve městě žily. Trvalo 4 roky, než byl Mosul osvobozen a během celé té doby bez přestávky bojovali proti Islámskému státu. (UncleMorty)
  • Na jednom vozidle Hummer jednotky S.W.A.T je instalován předválečný československý kulomet vz. 37. (SsgtJira)
  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)

Reklama

Reklama