Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé...Jako film dobrý - jediný co mi trochu vadilo, že tvůrci tohle téme poněkud příliž odlehčili a toho nadhledu tam bylo až příliž, takže některé scény, které by měly působit hrozivě, půsosobí spíš tak, že se u toho smějete...A to si myslím není úpně dobře... V tomhle případě fakt nejde o komedii ani parodii...Nebo snad ano? ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Film vypadá opravdu strašně 'osmdesátkově' - když jsem ho sledoval, nevěřil bych, že je z roku 2002. Bohužel to příliš nelze považovat za plus, jelikož je zde spousta momentů, které působí vyloženě komediálně a vybízejí k smíchu. Hádal bych, že to asi nebylo v úmyslu (a nebo mi to k tomu prostě nesedí). Přesto se dá říct, že jsem se pobavil celkem dobře, závěrečná desetiminutovka výsledný dojem přece jen napravuje, ale srovnat tohle dílo třeba s Henrym, tak to je úplně jiná liga... ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Další film o dalším pošahaném sériovém magorovi, kvůli jehož popravě bych šel dobrovolně a bez nároku na mzdu dělat kata; ale středověkého, s lámáním v kole, vytahováním střev, čtvrcením a podobně. Film působí hodně televizně, nemá příliš propracovaný scénář a neuvízl mi v paměti tolik, jako pozdější podobný snímek Freeway Killer o Williamu Boninovi a jeho homo sado partě. V Tedovi Bundym se mi ovšem dost líbil konec, který aspoň trochu uspokojil mou touhu po vendetě - rád bych věřil, že poslední Bundyho chvilky v rukách party otrlých a cynických bachařů byly opravdu tak výživné a nejednalo se pouze o scénáristickou fikci (samozřejmě nemyslím i tu Miss Executioner v kápi, zase tak naivní nejsem). Pro budoucnost lidského genofondu není ovšem dobrou zprávou, že jediná oběť ve filmu, která Bundymu vyklouzla z drápů, byla bezkonkurenčně ta nejpitomější ("vyloupené" auto). A bez úhony bohužel přežila taktéž i jeho notně pitomá metresa č.1, č.2 i stovky jeho vyšinutých masochistických obdivovatelek. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Docela povedený film o jednom vtipněm magorovi, kterému definitivně cvaklo v bedně.. Dal bych určitě více hvězd-hlavně díky tomu hereckému projevu a povedenému retro vizuálu-ale to by to musela být čistá fikce a né bio Teda Bundyho. Z toho "mála" co o něm vím mám pocit, že film dost podstatně ohýbá jeho charakter tak aby vypadal pokudmožno jako takový šulínek a chudáček... Film např.naznačuje jeho problémy se studiem ale už neukazuje, že psychologii nakonec dodělal s velmi dobrým výsledkem. Film neukazuje, že byl po svém zadržení velmi nápomocný při řešení jiných sériových vražd. Film jej neukazuje jako arogantního týpka, kterému přehnané sebevědomí zůstalo i v base. Zkrátka, z dobových rozhovorů a dostupného infa nemám pocit, že to byl roztržitý introvert, který poslední den života proplakal a žadonil o svůj život.... Na druhou stranu je to fakt zábavné a sem tam si to pro zlepšení nálady asi pustím...navíc to má i Toma Saviniho-takže.... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Kvůli tomu jak solidně Ted Bundy působí, mám tendenci zapomínat, o jakou zrůdu šlo. Matthew Bright mi to hlasitě připomněl, ale kupodivu ne ve scénách vražd, i když pasáž v chatce je opravdu působivá, ale především v intimních chvílích s jeho přítelkyní. Tam se naplno projeví, že to byl manipulativní sadista s touhou ovládat a ničit. Michael Reilly Burke působil zranitelně, seriózně, výhružně i maniakálně, takže jsem mu toho pečlivě skrývaného netvora opravdu věřil. Jen to chtělo trochu víc odvahy, aby se to podstatné neodehrávalo mimo záběr. Vzhledem k jiným filmům Matthewa Brighta si myslím, že odvaha chyběla především producentovi. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Další názvy tohoto filmu jsou Bundy a The Ted Bundy Story. (Chatterer)
  • Na začátku a konci filmu se objevují fotografie opravdových obětí Teda Bundyho. (Chatterer)

Reklama

Reklama