Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

Superpero 

všechny recenze uživatele

LOL to bylo mega. Možná jsem divnej, ale ve chvílích kdy tam hrála skvělá hudba ze 70. let a Ted Bundy souložil s mrtvolama a řval "MRDEJ, ŠUKEJ TY KURVO, TY KURVO MRDEJ" tak jsem měl takovou pohodovou náladu, a když udělal na ňákou ženskou "hele koukni tam" a z druhý strany jí dal hasákem po držce, tak jsem se i gebil. Jinak Michael Reilly Burke předvádí úžasný herecký koncert, nebudu kecat a dělat že ho znám, protože do tohohle filmu jsem o něm nikdy neslyšel a přitom je to prvotřídní herec. Nechápu, že se neprosadil. Všechny ty jeho úchylný držky jsou hyper a hlavně díky němu tento film hodnotím tak jak ho hodnotím. No prostě MRDEJ TY KURVO... :-))))))))))) ()

Woodstock 

všechny recenze uživatele

Podle některých lidí, kteří tohoto milého chlapce znali, to byl velmi sympatický a přátelský člověk. Mouše by neublížil. A tom to je. Přesto já osobně, ač jsem Teda nikdy nepoznal osobně, o něm kategoricky tvrdím jedno. Byl to zlý a nenávistný člověk. Známé biblické: "Podle skutků jejich poznáte je". ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ted Bundy je pro mě postava, o které jsem viděla již mnoho dokumentů, filmů, záznamů a povídání :) Ale tohle pro mě bylo něco jiného. Něco tak surového, co mi jen více přiblížilo, jak Bundy mohl s danýma lidma jedna, zacházet, co po nich chtěl, čeho dosáhl. Za mě si režisér vůbec nebral servítky - a to je jedině dobře, nicméně - ne úplně pro každého to podle mě ok. Burke se role ujal luxusně a myslím si, že film ukazuje plno hlavních činů, které Bundy spáchal a opravdu mi k němu v tu chvíli pasovalo "Zlo s lidskou tváří". ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Konečně něco z té série o sériových vrazích, co se zbytečně nedrží při zdi. Ted Bundy je totiž sériový vrah a hlavně film o něm se vším všudy. Je tu něco o něm, něco o jeho bětech, nějaké to násilí, úchylnosti, erotika, krev, bolest, nějaká ta nekrofilie. A to všechno docela dobře pojaté a se skvělým představitelem hlavní titulní role. Ten se fakt povedl. Na rozdíl od Čikatila/Evilenka nebo Dahmera jsem si ho opravdu představoval jako vraha, ne jako herce (i když za to asi může fakt, že představitele obou zmiňovaných vrahů jsem viděl v jiných rolích). Nevím, nakolik se film drží věrně skutečnosti, ale jestli Ted opravdu takhle zmasil celý dům dívčího spolku, tak... A jako třešnička na dortu úchvatný Tom Savini. Já jsem velmi spokojen. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Kvůli tomu jak solidně Ted Bundy působí, mám tendenci zapomínat, o jakou zrůdu šlo. Matthew Bright mi to hlasitě připomněl, ale kupodivu ne ve scénách vražd, i když pasáž v chatce je opravdu působivá, ale především v intimních chvílích s jeho přítelkyní. Tam se naplno projeví, že to byl manipulativní sadista s touhou ovládat a ničit. Michael Reilly Burke působil zranitelně, seriózně, výhružně i maniakálně, takže jsem mu toho pečlivě skrývaného netvora opravdu věřil. Jen to chtělo trochu víc odvahy, aby se to podstatné neodehrávalo mimo záběr. Vzhledem k jiným filmům Matthewa Brighta si myslím, že odvaha chyběla především producentovi. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Auto, které po celou dobu ve filmu řídí Ted Bundy (Michael Reilly Burke), je Volkswagen Brouk z roku 1968. Toto vozidlo opravdu používal i ve skutečnosti, pouze s drobným rozdílem. Filmový Brouk je křiklavě žlutý, zatímco jeho originál je spíš světle šedý. K vidění je v National Museum of Crime & Punishment (NMCP) ve Washingtonu. (Moena)
  • Další názvy tohoto filmu jsou Bundy a The Ted Bundy Story. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno