Reklama

Reklama

Black Panther: Wakanda nechť žije

  • USA Black Panther: Wakanda Forever (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Královna Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) a Dora Milaje (Ivy Haralson) bojují o ochranu svého národa před zasahujícími světovými mocnostmi poté, co se rozšířily zprávy o smrti krále T’Chally. Zatímco se obyvatelé Wakandy snaží přijmout svou další kapitolu, hrdinové se musí spojit a s pomocí Nakii (Lupita Nyong'o) a Everetta Rosse (Martin Freeman) vytvořit nový svět pro království Wakanda. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (580)

HAL 

všechny recenze uživatele

Kdyby to byla jen nudná blbost, to snesu, je to ostatně u Marvelovek obzvlášť z posledních let standard. Ale ta morální ohavnost příběhu a chování postav, ta je intenzivně nasírací. Přesně na úrovní dřívějšího protěžování Wandy (díky bohu za nového Doctora Strange kde ji konečně začali vnímat jako svini). Jinak děj nestojí za mínku, prostě Opičky vs Rybáci se za pomocí hypermoderních vynálezů setkají a pak se mlátí zbraněmi na technologické úrovni antiky. A pak je to přestane bavit a tak se skamarádí, obejmou, a odejdou do západu slunce svorně nenávidět západní civilizaci. Proč tohle má přes dvě a půl hodiny nikdo nechápe - hodina by mohla jít klidně pryč aniž by bylo cokoli poznat. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších marvelovek čtvrté fáze, užila jsem si to a téměř tři hodiny mi dobře utekly. Škoda, že pro mě nejzajímavější politická linka dostala tak málo prostoru, přestože se na začátku zdálo, že to bude hlavní téma filmu a dále mi přišlo, že nejepičtější část přišla už v polovině a samotné finále už nemělo takový tah na branku. 70% ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

The Woman King meets Aquaman meets Avatar. Aneb Black Panther (téměř) bez Black Panthera. Pokračování sympatické jedničky je velkolepý a ambiciózní mišmaš, jemuž nohy nepodráží ani tak nezáviděníhodná výchozí situace (s absencí zemřelého Bosemana se ve scénáři vyrovnali vcelku důstojně), ale právě přílišné připomínání několika jiných velkých, slavných a (minimálně ve dvou případech) i lepších filmů. Navodit dojem plnohodnotného epického blockbusteru se snaživému Cooglerovi poměrně daří, držet krok (v jednotlivostech i celku) však nezvládá nejen s nejtěžší možnou konkurencí (J. Cameron), ale kupodivu ani se srovnatelnou (J. Wan). P. S. Záporák je ucházející, ale ty křidýlka na kotnících fakt nejsou cool... 65 % ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Asi stárnu, ale čekal jsem mnohem víc než nudné tvůrčí obkreslování podle šablon Avatara, Aquamana a ještě jednoho filmu, což by byl spoiler. Já jako chápu, že si ty filmy zákonitě musí být podobné, ale je to teda nešťastné rozhodnutí přijít s podobnou mechanikou děje v plus minus té samé dekádě, kdy si lidi ještě živě pamatujou na plastickou Pandoru a obřího vlasatce s trojzubcem. O Shurině mladé parťačce už ani nemluvě, tuhle hrdinku tak brzo spousta lidí prostě nezkousne. Napodruhé to možná bude lepší, zatím ale dojem unavenosti materiálem a až ubíjející plytkosti. [IMAX] ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Hodnocení u čtvrtého Thora přehodnoceno a vděčím za to právě tady Black Pantherovi, který je opravdu několik tříd kvalitnější a nevidím u něho žádné chyby, jako u prvního Panthera. Je smutné, že kvalita filmu a i samotní herci, museli utrpět takovou ztrátu, aby dosáhli tohohle vynikajícího výsledku. Ryan Coogler se za tu dobu stačil posunout, o docela velký kus a tak jeho vyprávění příběhu je lepší. A přestože sou zde věci, jako křídla na Achillovkách, podmořské město a jiné "Marvel věci" tak přesto ten příběh a jeho vyprávěnění, je hodně civilní a osobní. Co se týče akce, je naprosto perfektně vyvážena a výborně se na ni kouká, zatímco u jedničky se mi líbí hlavně a pouze, ty souboje ve vodě, tak tady se mi líbí každá akce. Je zde lepší CGI, je zde lepší choregrafie, je zde mnohem lepší kamera a střih, takže i v tomhle směru se tvůrci posunuli a to že ji zde neni tolik, ale když už tady je, tak je protě znát, je to to pravé. Co se mi na filmu líbí, je postava Namora, všichni říkají jaký je to záporák, ale já ho nevnímám jako záporáka, ano udělal několik špatných rozhodnutí, ale původ těch rozhodnutí, pramení ze špatných zkušeností kterým byl vystaven. A jelikož znal jen to špatné, očekával jen to špatné a po jeho boku sou jen ti kteří mu přikyvují, ale nedávají mu rady, nedají mu pomocnou ruku, nemůže se na ně obrátit a požádat je o pomoc. A tohle je ten rozdíl mezi ním a Shuri, ona vždycky měla a bude mít, někoho takového, ať už to byl její otec, bratr, matka a nebo M'Baku - Giga Chad, který je zde hlasem rozumu a o tom to je. Samozřejmně i tenhle film, sklízí kritiku, proč ? A proč ne, Marvel je v pozici že ať udělá cokoliv, tak to "fanoušci" zkrituzují a nahází na to hovna. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (48)

  • Během ceremoniálu je zmíněn Bashenga jako první Black Panther a první král Wakandy. Jeho sochu a sochu královny můžeme vidět při taneční sekvenci před bránou. (Kubaaa97)
  • Vedle rakve T’Chally (Chadwick Boseman) si můžeme všimnout kopí a štítu, které použil v souboji během prvního filmu. V souladu s graffiti z jedné z předchozích scén to značí, že nyní již král odpočívá s předky. (Kubaaa97)

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama