Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

tron 

všechny recenze uživatele

„Nie je to náhodou Pyrrovo víťazstvo?“ Neviem, ako sa to Kevinovi Reynoldsovi v 187 podarilo, faktom je, že sa jedná o výbornú a originálnu drámu s takmer až trilerovou príchuťou a prepracovanou psychologickou zadnou projekciou. Vo fatálnom príbehu, ktorý sa proste nemôže skončiť dobre, dominujú skvelý Samuel L. Jackson ako „nasratý učiteľ s kušou“ a LOVEC JELEŇOV. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/170132/187-80.html ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Prekvápko. Jeden z filmov, ktorý ameriku neukazuje zrovna ako miesto, kde by sa dal žiť šťastný život. Obsahovo, zvukovo aj obrazovo veľmi pochmúrna a surová dráma rozprávajúca o tom, že nenávisťou vzniká len ďalšia nenávisť a pomsta neponúka žiadne uspokojenie, ale len bolesť. Ako ďaleko však človek musí zájsť, aby to zistil...? Dokonalá rola pre S.L Jacksona. (8.5/10) ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +určitě poutavej námět, reálné zpracování, dobrý hudební motiv, celkem dobrá technická stránka (kamera, střih) -bohužel tmavší obraz, pomalé tempo, málo akce a v konečném důsledku reálné zpracování/// Zhruba první polovinu jsem byl k filmu připoután, s očekáváním kdy už se něco pořádného stane. Jenže když dojde na věc, tak scény působí dost chaoticky a nevím kdo koho oddělal (i když předpokládám). Prostě to není pořádně znázorněno. Některé scény jsou solidní (pes, rozmlácená třída, první útok, scény s žačkou), přesto je jich málo a film postupně začíná nudit. Závěr filmu je asi zajímavej, to ale musíte posoudit sami./// Celkem 52%/// ()

maxxxim odpad!

všechny recenze uživatele

Keďže je už pokročilá hodina (20.23) budem stručnejší. Samuel L. Jackson je borec, čo nezaprel ani v tomto kuse. Najprv si približíme prostredie kde sa dej odohráva. Iste si pamätáte na filmy o krokodíloch-aligátoroch pôsobiacich v stokách Nowého Yorku, ktoré nie sú príliš presvetlené a voňavé, tieto stoky si predstavte v uzavretom priestore v tvare kvádra o rozmeroch približne 16 x 10 x 3 m, tieto priestory sú triedy akejsi "pětiletky" pre absolútny suterén americkej spoločnosti. Do týchto tried napustíme nasládly puch parfémov a rozsvietime žiarivky s intenzitou osvetlenia 2 lx, čo je 8 krát viac ako je intenzita osvetlenia mesačného svitu. Toto je obraz oného javiska. Prejdime na hrdinov mihajúcich sa po plátne meňavkovitým pohybom smerom do stredu a zase naspäť. Asi zo 10 ľudí je na tom lepšie dokážu aj chodiť aj sa voziť autom, brm brm to delá. Dej by som vykreslil ako nesúrodý chumáč chlpov, zaseknutý v krku, ktorý vám neumožňuje riadne prežúvať a naplno využívať služby ptyalínu. Čiže ťažko stráviteľný. Ale keď vás nuda pritlačí siahnete aj po odpade ako vyšitom, čo na koniec nie je na škodu, aspoň som si potvrdil jednu vec, a to tú, že už asi nechcem vidieť žiadny film s týmto hercom. Bodka. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

...tak abyste si zase nemysleli, že se jedná o něco megózního...příběh je jasnej jak facka, jediné co možná překvapí je konec filmu, který je hódně odvážný!! Film doporučim především těm, co maji rádi Jacksona, který film táhne silou medvědí, ostatní přihravači taky odvedli svoji práci a vděčné prostředí problémových žáků dáva opravdový pocit nebezpečí, k tomu si připočti dobrou réžii a na světě je lehce nadprůměrný film, který neurazí!! Jednou větou: ...být učitelem to je peklo, z mnohýma to pěkně seklo...!! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Při natáčení konzultoval štáb některé scény i s teenagery, kteří hráli kompars. (don corleone)
  • Film, ktorý v televízii sleduje mexický študent Caesar je dráma Lovec jeleňov (1978). (YoZo8)

Reklama

Reklama